Icebugeja on kehuttu vähän joka suunnalla. Niistä puhuttiin paljon hyvää jo viime talvena ja nyt tänä syksynä liukkaitten tullen taas. Piti siis lähteä kaupoille.

Menin ensimmäiseen urheiluliikkeeseen ja siellä ei ollut Icebug-lenkkareita lainkaan. Mitään talvisaappaita en ollut siis ajatellut hankkia vaan halusin nimenomaan lenkkeilyyn ja juoksemiseen sopivat Icebugit. Täällä kun lenkkeilyyn on vaihtoehtoina enimmän aikaa säkkipimeä umpimetsä ja valaistu mutta usein liukas ja jäinen kevyenliikenteenväylä.

Toisessa urheiluliikkeessä oli isompi valikoima Icebugeja. Myyjä ymmärsi, mitä olin hakemassa ja osasi suositella tiettyä mallia. Siitä vain ei sitten ollutkaan minun kokoa tarjolla. Myyjä suositteli käymään ketjun toisessa liikkeessä, joka sijaitsi melko lähellä, sen sijaan, että olisi lähtenyt suosittelemaan mallia, joka ei ollut se optimaalisin minun käyttööni. Arvostan!

Menin kolmanteen liikkeeseen, jossa oli Icebugeja mutta ei tätä minulle suositeltua mallia lainkaan. Menin neljänteen liikkeeseen (kaikki sijaitsivat muuten kauppakeskuksen samassa päädyssä) ja siellä kyllä oli kyseistä mallia, mutta hintaa oli 40 euroa enemmän. Ei kiitos.

Muut asiat hoidettuani ajoin liikkeen 2 toiseen myymälään. Siellä oli oikein hyvä valikoima Icebugeja: niin malleissa kuin koossakin löytyi. Myyjä suositteli minulle samaa mallia kuin mitä edellisessäkin liikkeessä oli tehty (piti kokeilla ;-)). 

On muuten loistavaa, että monissa kengissä löytyy nykyään kokoja ns. puolikkaan välein. Jos 39 on liian pieni ja 40 liian löysä, kaivetaan esille koko 39½. 

Tänään koitti ensimmäinen päivä, jolloin Icebugeja oli syytä kokeilla. Sen tiesi siitä, että aamulla kun koirat lähti ulkoilemaan, ne alkukiihdytyksen jälkeen meni ihan mullin mallin ja liukui pihatietä alas kuka ylösalaisin, kuka X-asennossa. Sokeaa ja jäykkää vanhaa koiraa ei sitten olekaan tänään enää päästetty juoksentelemaan pihatielle. 

Vaan minäpä lähdin juoksentelemaan! Meidän tie oli juuri sellainen kuin viime keväänä kun vedin siinä slipat ja sain kipsin käteen seitsemäksi viikoksi: alaspäin viettävä liukas jää ja päällä sulaa vettä. Olen aina todella skeptinen tällaisten erikoisoloihin kehitettyjen vempainten kuten Icebugien kanssa – voiko ne muka ihan oikeasti toimia??

No ainakin nämä vempaimet voi. Uskomatonta kyllä, pito oli hyvä jopa jyrkässä jäisessä mäessä. Vähän piti kyllä uskotella itselle, että voi kävellä ihan rennosti mielettömän jäykistelyn ja jännittämisen sijaan. Jäisellä kevyenliikenteenväylällä piti sitten kokeilla myös juoksemista. Hyvin onnistuu sekin. Vau. Aika päheet pläägät, mitä väliä, että ne pitää kauheaa meteliä. 

Nyt ei voi enää vedota liukkaaseen keliinkään ettei tarttis lähteä ulos lenkille. ;-)

photo blog7829_zps0d496f4d.jpg
DTS BUGrip, Icebugin uutuus talvilenkkeilyyn.

photo blog7815_zps6c8c2984.jpg
Uusi pipo on pirteä :-)


photo blog7823_zps7036f575.jpg
Maisema oli kivasti valkoinen vielä pari päivää sitten.

After two winters' pondering I finally made the decision to buy Icebug shoes. I'm always rather suspicious when it comes to something being advertized as extraordinary and unique. But these shoes seem to deserve their reputation. Today it was very slippery outside: ice on the ground and water on it. Perfect weather for my test run with my DTS BUGrip Icebugs. They were just perfect!