Pennut on helppo totuttaa erilaisiin hoitotoimenpiteisiin, koska niillä ei vielä ole negatiivisia kokemuksia niistä. Harjaamisesta, kampaamisesta ja kynsien leikkaamisesta voi tehdä kivan yhteisen hetken. Tärkeää on myös alusta asti räplätä korvat, silmät ja hampaat, jotta siitä tulee rutiinia. Sitten joskus myöhemmin, jos korvia tarvitsee puhdistaa tai laittaa silmätippoja, on koira jo tottunut näitten paikkojen robaamiseen ja hoitotoimenpiteet on vaivattomia ja helpompia vaikka koira olisi kipeäkin.

Olen harjannut pentuja pari kertaa pöydällä ja tänään otin käyttöön myös kamman ihan ensimmäistä kertaa. Vaikkei harjattavaa ja kammattavaa vielä juurikaan ole eikä näille toimenpiteille ole varsinaisesti tarvetta, kuuluu ne normaaliin arkirutiiniin jatkossa ja siksi ne pitää "ajaa sisään" jo nyt. Samalla voi hyvin katsoa korvat ja silmät ja suun.

PONin turkkia on helpompi hoitaa, jos koira osaa maata rauhassa kyljellään ja selällään. Sitä ja yleistä käsiteltävyyttä harjoitellaan normaalien hoitotoimenpiteiden ohessa, vaikkei vatsassa olekaan vielä paljon karvoja mitä harjailla. Myös tassut on herkkä paikka monelle PONille ja siksi alusta asti myös ne harjataan ja kammataan. :-)

Tässä tämän päivän taltiointeja.


http://youtu.be/P66sjPoe6N4
Bonksu

http://youtu.be/eWXJp4B_eAA
Täplä

http://youtu.be/O2iB8LbIG_s
Pilkku

http://youtu.be/S-DVscrjeL8
Laikku

ja tässä kaverini Satu leikkaa Täpläpojan kynsiä muutama päivä sitten:

http://youtu.be/VVCoGXqLi5Q