PON on periaatteessa koira, joka ei tarvitse mitään vaatteita. Erikoistapauksia kuitenkin on, kuten Pöpönen, jonka karva ajellaan lyhyeksi ja joka palelee helposti pakkasilla. Lisäksi se kastuu ihoa myöten sateessa kun ei ole pitkää päällikarvaa jota pitkin sadevesi valuisi pois ja tiheää pohjavillaa antamassa lämmittävän kuivan ja ilmavan kerroksen päällikarvan ja ihon väliin.
Sydänsairaus myös osaltaan tehnee koiran helpommin palelevaiseksi. Pöpönen ei pane vaatteiden pukemista lainkaan pahakseen ja sille onkin tullut ostettua muutama neule enemmän kuin olisi tarpeen, kun ne on niin söpöjä ja jos vastaan on tullut hyviä tarjouksia. Jotkut vaatteet on sitten todettu paremmiksi, toiset huonommiksi käytännössä.

Ostin joitain vaatteita myös Miklosille, vaikka sillä olikin viimeisiä kuukausia lukuunottamatta täyspitkä turkki. Se sai jo vuosia sitten terapeuttisen Back on track -loimen, joka heijastaa takaisin kehon oman lämmön ja auttaa suojaamaan ja hoitamaan kaikkia isoja niveliä ja rankaa. Miklos käytti BoT-loimea viileällä kelillä autossa odotellessaan treeneissä sekä sisällä kotona kun sillä oli selkäkipuja.

Muistaakseni ostin niinikään edesmennelle Diisulle kunnollisen paksun talvitakin juuri pakkaskeleissä autossa odotteluun, kun autossa koira ei mahdu juurikaan liikkumaan pitääkseen itsensä lämpimänä ja autokin jäähtyy reilusti pakkaselle muutamassa tunnissa kylmällä kelillä.  

Vanhoilla päivillään Miklos sai myös ison huomiovärisen sadeloimen, sillä Miklos tykkäsi ulkoilla omaan tahtiinsa, siis tuntikausiakin, tarhassa ja pihalla säällä kuin säällä ja minua säälitti vanha hieman ohutturkkinen koira, joka kastui joskus ihoa myöten sateessa.

Mölli on saanut periä nuo edellä mainitut Miklosin ja Diisun takit. Sille on ostettu vain kaksi omanmittaista vaatetta: Hurtan viilennysloimi ja kevyt sadeloimi. 


photo blogp0137_zpsgwxjsu1c.jpg photo blogp0295_zpswnex1vzn.jpg

Tämä Pöpösen iloinen syyssään asu on Mustista ja Mirristä ostettu Basic Happy -villapaita. Paita on ollut ahkerassa käytössä, hieman venynyt ja nuhjaantunutkin jo, mutta hyväksi todettu.


photo blogp0290_zpsfqhlllei.jpg

Mustin ja Mirrin Basic Lovely -villapaita. Helppo pukea kuten Happy-paitakin pään yli vetämällä, kun materiaali on joustavaa.


photo blogp0299_zpsvblqokh0.jpg

Trixien neulepaita. Vaikutti samankokoiselta kuin Mustin ja Mirrin paidat, mutta ei ole ihan yhtä joustavaa materiaalia ja ehkä vähän nafti Pöpöselle.


photo blogp0308_zps27c1phzs.jpg photo blogp0311_zpszxhgtut1.jpg

Camo-huppari, jossa on lämmin ja pehmeä fleece-vuori. Sopii vähän tuulisempaankin keliin. Kakkapussit kulkee mukana taskussa. ;-)
Toinen paljon käytetty meillä. Helppo pukea pään yli. Hyvä löytö jostain alekorista viidellä eurolla. Käytössä myös pikkusateella helpon pukemisen takia ja koska on vähän paksumpi niin ei päästä sadetta heti läpi - laitetaan vaan kuivamaan henkarille sisälle tullessa.


photo blogp0331_zpsknsxtzuu.jpg photo blogp0333_zps7zsx9hhj.jpg photo blogp0335_zpsurphjyza.jpg

Tämä ihanan pirteän värinen neule on uusin hankinta Pöpöselle! Basic Pöllö -neulepaita on Mustista ja Mirristä ja se on lämmin ja paksu, sillä siinä on pehmeä karvavuori. Ei ihan niin joustava kuin pelkät neuleet, mutta pois ottamista helpottaa vetoketju etuosassa. Vetoketjussa on tietenkin luunmuotoinen vedin. ;-)
Tulee varmaan kovaan käyttöön marras-joulukuun viileinä päivinä.


photo blogp0319_zpsbtemcnax.jpg

Suvilta saatu hänen koirille liian pieneksi jäänyt Hurtan talvitoppa. Takajaloille lenksut ja kiinnitys vyötäröstä. Helppo pukea ja riisua. Pöpöselle ehkä yhtä numeroa liian iso. Muuten hyvä, mutta jos kierii kovin vauhdikkaasti selällään, niin jalka saattaa holahtaa lenkistä ulos. Kauluksessa hyvä kiristysmahdollisuus, lisää istuvuutta. Käytössä kovilla pakkasilla.


photo blogp0304_zps3eud9oiy.jpg

Sadeloimi hupulla, kiinnitys jalkalenksuilla takajalkoihin ja vyötärön ympäri. Loimi loppuu ihmeen korkealle kylkiin ja on jotenkin huonon mallinen. Varmaan myös yhtä numeroa liian pieni, mutta siitäkin huolimatta erikoinen, huonosti toimiva malli. Ei tule käytettyä meillä. 


photo blogp0323_zpstocp5ndw.jpg photo blogp0327_zpsp2losbzy.jpg

Sadeloimi hupulla, kiinnitys vatsan alta. Istuu melko hyvin, helppo pukea ja ottaa pois. Käytetään jos sataa niin paljon, että huppari ei riitä.


photo blogp0313_zpswn6w4t1t.jpg

photo blogp0316_zps3weqkrdj.jpg

Sadehaalari. Saatu Mikkoselta?? Työläs pukea kun kaikki jalat pitää pujottaa erikseen kuminauhalla kiristettyjen hihansuitten läpi. Näkisin tätä käytettävän lähinnä nuoskalumessa.  


photo blogm0298_zpsh5tgjgpn.jpg

Miklosin Back on Track, sopii myös Möllille, joskin ehkä sentillä parilla liian iso malli. Voisi käyttää kylmillä sadekeleillä ulkoillessa nyt kun Möllin pohjavilla puuttuu vielä kokonaan. BoT suojaa ja lämmittää kaikkia kehon isoja niveliä niskaa myöten. Takaosassa on vetoketjulla avattava aukko hännälle, mikä vielä entisestäänkin lisää istuvuutta. Kokoja on saatavilla parin sentin välein eli jokaiselle löytyy kyllä sopiva.


photo blogm0291_zpscaqmc9nf.jpg

Miklosin vanhuuspäivien huomiovärinen Hurtan kevyt ja ohut sadetakki. Ehkä suurin funktio Möllille voisi tällä olla hihnalenkillä illanpimeydessä tienvarressa loppusyksyn karmeissa keleissä. Näkyisi ainakin!
Takajaloille on lenkkikiinnitys, lisäksi vyö vatsan alta. Kaulus nousee ylös niskaan asti ja sen saa kiristettyä erikseen. Liian iso Möllille, mutta säädöillä pysyy kyllä päällä.


photo blogm0287_zpslgiasl1u.jpg photo blogm0289_zpsctwivlod.jpg

Dogman paksu toppatakki koville pakkasille. Miklos käytti tätä viimeisenä talvenaan, lisäksi tätä voisi käyttää jos koira joutuu talvipakkasilla odottelemaan kylmenevässä autossa pitempään. Tässäkin on takajaloille lenkit ja kiinnitys vyötärön ympäri, hyvä ylös nouseva kaulus ja heijastimet.


photo blogm0300_zpsq1xbwjtp.jpg photo blogm0302_zps2dkt9qao.jpg

Hurtan ohut sadetakki, erityisesti Möllille ostettu ja juuri sopivan kokoinen. Mölli pystyy liikkumaan reippaastikin tämä päällä, ei haittaa eikä häiritse tai kiristä ja pysyy hyvin paikoillaan.