Meillä on kuulemma luokkatoverin kanssa meneillään kurpitsankasvatuskilpailu. Koska hänen kurpitsansa näyttäisi olevan talvikurpitsa tai jokin ns. koristekurpitsa ja minulla on varmuudella kasvamassa ainakin yksi jättiläiskurpitsan taimi niin voisi olettaa, että olen vahvoilla. Mutta kun en ole ollut tietoinen tästä kilpailusta kesällä, niin en ole lannoittanut, kastellut tai hoitanut omaani mitenkään.

Pikainen tarkistus kasvimaalla tuotti yllätyksen: heinikon ja rikkaruohojen lomassa kasvimaalla kasvaa itse asiassa kaksi jättiläiskurpitsan tainta, mutta toisessa on vain yksi reilun tennispallon kokoinen pallukka ja toisessa vasta pikkuruinen ihan aluillaan oleva kurpitsa. Joten kaveri kyllä johtaa tällä hetkellä sillä jo reilusti kaljatölkkiä suuremmalla kurpitsallaan.

photo blog5896_zpsdadaa8c9.jpg

Meloni sen sijaan voisi antaa hyvän vastuksen kurpitsoille tällä hetkellä. Se on kohta ihan jenkkifudis.

photo blog5894_zps85d5a72f.jpg

Tilasin alkuvuodesta jostain nettikaupasta tomaattien ja kurkkujen siemeniä. Uutuutena tarjottiin sitruunakurkkua, jota oli vain n. 8 siementä yhdessä pussissa. Laitoin ne multaan joskus maalis-huhtikuussa ja nehän lähti melkein kaikki itämään siitä päätellen, että nyt niitä sitruunakurkkuja sitten piisaa. Minulla meni nimittäin kurkkujen etiketit sekaisin jossain vaiheessa ja sen seurauksena minulla on tänä vuonna tosi vähän avomaankurkkuja ja tosi paljon sellaisia keskikokoisia kasvihuonekurkkuja. Pitkiä kurkkuja ei taida olla lainkaan. Cocktail-kurkkuja on myös yksi tuottelias taimi. 

Jossain vaiheessa alkukesää, kun kurkuntaimet alkoi kohisten kasvaa kasvihuoneissa, heräsi epäilys olisiko osa niistä sitruunakurkkuja, koska kasvien varret oli leveitä ja litteitä ja kasvuruusuke todella tuuhea ja pörheä verrattuna ns. tavallisiin kurkuntaimiin. Kukat näissä kasveissa sijoittuvat tiiviisti varsiin kiinni ja niitä on todella paljon. No nyt on sitten todella paljon tulossa myös pieniä pyöreitä kurkkuja, jotka on kypsinä keltaisia. Tomaatteja tulee nyt myös paljon ja mansikoita satunnaisesti. Yrteistä osa alkaa olla jo vähän yli.

photo blog5860_zps1f262eb5.jpg photo blog5862_zps5be4e3aa.jpg

Sitruunakurkkua ei kurkuksi juuri tunnista ulkonäön perusteella, mutta maku ja sisusta on kurkkumainen, suutuntuma ns. normaalikurkkua huomattavasti rapeampi.