Tänään koulussa opetettiin piirtämistä. Opetus oli pakollinen tietyn kurssin valinneille, mutta myös muille suositeltiin voimakkaasti siihen osallistumista ja niin minä vääntäydyin kolmen torkuttamisen jälkeen ylös taas törkeän aikaisin aamulla ja ajoin ihan silmät ristissä räntäsateen halki Mäntsälään. 

Paikalla oli kaksi oppilasta, joille tämä päivä oli ns. pakollinen, ja minä. Kolme eri opettajaa oli maininnut minulle tästä piirtämispäivästä ja olin heille kaikille sanonut, että kyllä, tulen tänne tänään; mutta piirtämistä opettava henkilö ei tiennyt siitä mitään ja oli vähän ihmeissään, kun joku ylimääräinenkin oli tullut paikalle.

Mitattiin ja piirrettiin kuva eteisen viherkasvi-istutuksesta. Kävin syömässä, väritin kuvan ja kirjoitin tekstit ja se oli siinä. Sopivan lyhyt päivä mutta tuli nyt sentään jotakin tehtyä kun sinne asti menin. 

Kotimatkalla poikkesin ostoksille. Kysyin Rautian kassalta, missä teillä on mittanauhat. Kassa tuijotti minua vähän pitkään ja tajusi sitten: Tarkoitatko rullamittoja? 
Tämä 50 m mitan ja 30 m köyden uusi omistaja lähtee nimittäin huomenissa mittailemaan suunniteltua pihasuunnittelun näyttökokeen pihaa.

Another night with too little sleep followed by another too early morning. Today's topic at school was layout drawings and scetches with correct ratios. The class was not obligatory for me but recommended by three different teachers so I had decided to do it. It turned out I was the only volunteer there and even the teacher was a little surprised by my appearance. 

​Tomorrow, outdoors activities with no rush.

photo blog7102_zpsa19308c2.jpg  

photo blog7101_zps6b9c148f.jpg

photo blog7099_zps0862bf81.jpg