Hirmu nahkeeta on ollut töissä nyt pari päivää. Lämpötila nousee sisällä +30 asteeseen ja kuumimmassa huoneessa ylikin. Maanantaina siirrettiin ja pinottiin parisataa isoa saviruukkua. Niissä lämmöissä hiki virtasi ja oli sellainen koko päivän kestävä kuntosalilla-tunnelma.

Tänään putsattiin ja myyntikunnostettiin kasveja ja pöytiä. Oli ehkä vieläkin lämpimämpää kuin eilen, mutta hommat ei ollut niin rankkoja tänään. Juomapullo oli mukana mutta liian vähässä käytössä. Välillä piti mennä ulos (+26 °C) vilvoittelemaan, mikä kuvaa hyvin tukalaa lämpöä sisällä. 

Kotiin tultuani istuin pihalla lukemassa kirjaa kunnes paarmat alkoi kiusata, sitten jumppasin ja aloin katsoa Ylpeyttä ja ennakkoluuloa (sarjaa tietenkin, ei leffaa) dvd:ltä ja hyppäsin kuntopyörän selkään ja poljin 65 minuuttia yhtä soittoa. Jotenkin jäi levy päälle. Kun laskeuduin satulasta, sen kyllä huomasi. Ei ehkä järkevin veto kun en ole polkenut pariin kuukauteen. Huomenna voi tuntua. :-P 

Päivän piristys oli Porvoon sairaalasta tullut epikriisipläjäys käden hoidosta ja selän tutkimuksista. Kovasti hymyilytti ja hymähdytytti lukea, mitä asioita eri lääkärit oli kirjoittaneet ylös ja miten. Erityisesti kolikkoepisodista. Palpoiden kipsin läpi mitään kolikkoa ei tunnu. :-D

Pikkaisen kyllä kiehautti kun kipsin käytöstä oli kirjattu epäilys, että se on ollut vaihtelevaa. Minä kun käytin sitä kipsiä ihan hirveän tunnollisesti, kävin pesullakin kipsi ja pussi kädessä pitempään kuin tarvitsi kun ilman kipsiä shampoopullot ja kaikki vaan tipahteli, kun teki niin kipeää; ja pidin sitä siellä kaatopaikallakin vaikkei sitä saanut enää puhtaaksi sen jälkeen. Ja ylipäätään pidin sitä helvetin hankalaa murikkaa kädessä seitsemän viikkoa ympäri vuorokauden alunperin sovitun kuuden sijaan, kun lääkäri ei ollut töissä aikaisemmin.

Toissailtana kirjoitin muuten ensimmäistä kertaa koko keväänä ja kesänä lapun, josta sain itse helposti selvää. Oikein yllätyin, nytkö kirjoittaminen alkaa taas onnistua? Kuulemma vieraan on tuostakin kovin vaikea saada selvää, mutta minulle se oli jo tosi selkeää käsialaa ja tuli hyvä mieli. Edistystä alkaa siis vihdoinkin tapahtua.