Tietokoneestani hajosi kovalevy ja sinne meni siis kaikki kesän kuvat. Merlin on kasvanut kohisten, nyt se on 5,5 kk ikäinen ja painaa 17 kg. Mölli on luonteeltaan hyvin avoin PONiksi, se tykkää ihmisistä ja haluaa moikata kaikki, erityisesti lapset, mutta ei kuitenkaan ole tunkeileva tai päälle hyppiväinen.

Kävimme viime viikonloppun tapaamassa kummityttöäni ja hän esitteli omat Mikkonsa ja Moppinsa Möllille. Mölli sai ihan luvan kanssa jolkotella ympäri huushollia Mikko suussaan! Etukäteen vähän pelkäsin, että Mölli olisi liian villi ja hyppisi liikaa päin hieman koiria vielä pelkäävää pientä tyttöä, mutta visiitti sujui paremmin kuin hyvin! Tyttö halusi kovasti silitellä Mölliä ja kun olimme lähdössä ja Mölli kiipesi kokonaan tytön äidin syliin, tyttö sanoi: Äiti, minä en enää pelkää koiria. heart

Aloitin koulun elokuun puolivälissä ja koirille tuli suuri muutos päivärytmiin. Käyn koulua lähiopetusviikkoina 4 päivänä viikossa ja välillä on etäopiskeluviikkoina, jolloin tulee runsaasti kotitehtäviä tehtäväksi. 

Merlin on yksinollessaan entisellä Dieselin sikaosastolla, joka nykyisin tunnetaan nimellä Merlinin oma huone. Joka aamu laitan huoneen siistiksi ja tavarat paikoilleen, ja kun tulen kotiin, on kuin siellä olisi käynyt pyörremyrsky! Yleensä Mölli on tehnyt yhdet pissat lehdelle jos se on pitkään yksin, mutta kakkoja on tullut sisään vain yhtenä päivänä kun olin vähän laiskempi aamu-ulkoilun kanssa.

Koulupäivinä aamu alkaa meillä jo kuuden aikaan, että ehdin ulkoiluttaa koirat kunnolla. Ajomatka kouluun kestää n. 45 minuuttia yhteen suuntaan, joten koirien päivät yksin kotona on todella pitkiä. Minulle on ollut melko vaikeaa nousta niin aikaisin, ja kun olen viime vuosina tottunut jo nukkumaan pitemmät yöunet kuin aikoinaan opiskeluaikoina, on ollut pakko mennä illalla nukkumaan jo kymmenen aikaan, mikä on sekin ihan uusi juttu minulle. 

Koirat on tottuneet uuteen päivärytmiin todella hyvin! Olen ollut todella positiivisesti yllättynyt. Ja jos Mölli pistääkin päivällä tohinaksi huoneessaan, niin se on ihan okei. Se tilahan on juuri siksi, että se saa siellä rauhassa häärätä ja leikkiä eikä voi rikkoa mitään arvokasta tai (toivottavasti) itseään. Eikä monet lelutkaan ole näköjään turhia, sillä ne on kaikki levitelty ympäriinsä päivän aikana. :-)

Olen laittanut jotain kuvia alkusyksyltä Facebookiin ja latailen niitä nyt tännekin.

My computer hard drive crashed and I lost all the summer photos. :-( But otherwise things are ok here. Merlin is now 5.5 months old and it seems he will become a very big boy, he is already 17 kg in weight and he is very slim.

Merlin has a very nice and open and friendly character for a PON, he likes to say a polite Hello to everyone and escpecially likes small children. We visited my godchild last weekend and I was a little excited and nervous: I though Merlin would jump on the 3-year-old girl and scare her. But everything went super well and the girl introduced her own Miklos and The Mop (stuffed toys) to Merlin and Merlin got to take Miklos in his mouth and carry him around the house. :-D
When we were leaving Merlin climbed in the girl's mom's lap and the little girl said: Mom, I'm not afraid of dogs anymore. heart

I've started gardening school and the dogs have had to adapt to a new daily routine. I go to school usually 4 days a week. It takes me 45 mintues to drive one way so days alone at home are rather long. I have been very positively suprised how well the dogs have adapted to it. Usually I make Merlin's room nice and clean in the morning before I leave and when I come home later it is a total mess! Merlin has a good time wresting his pillow and spreading all his toys around. And well - that is why he has his own room! It is a place where he can safely play and work out his energy. Usually he has peed once on the newspaper (and ripped the rest of the newspapers). He has pooped inside during the long day only once which I think is very good for his age. 

The new routine on school days means wake-up at 6 am! That is something totally new for me! After working at home for about 10 years I'm totally used to getting up at 9...

I've put some photos on Facebook during past month so I'll upload them here on due dates, too.