Minulla ei ole mitään käsitystä paljonko ihminen keskimäärin askeltaa päivässä. Pidin viime viikolla askelmittaria yhden päivän aamusta iltaan ja luulin, että se oli mennyt rikki kun luku oli niin pieni (joitain satoja) tullessani koulusta kotiin. Mutta ilmeni, että se alkaakin laskea uudestaan nollasta kun tulee 10 000 täyteen. Got it. Ei ollut mikään erikoinen päivä. 

Surffailin vähän netissä ja löytyi seuraavia lukemia: 4000 tai alle, hyvin vähän liikkuvat tai istumatyötä tai etätyötä kotona tekevät. Jokseenkin aktiivinen: 7500–9999 askelta päivässä. Aktiivinen 10 000–12 499 askelta päivässä, ja erittäin aktiivinen > 12 500 askelta päivässä.

Jossain oli yleisenä suosituksena arkiliikkumiseen mainittu 10 000 askelta päivässä, toisessa tekstissä 9000 askelta päivässä. Selkeästi suositeltavaksi runsaammaksi liikkumismääräksi mainittiin jossain 13 000 askelta päivässä.

Tänään, lomapäivänä, löhöilin ja hengailin vain johonkin kahteen asti kotona tekemättä mitään liikunnallista. Sitten kävin reippaan keskipitkän lenkin ja vedin tunnin setin lihaskuntojumppaa sen perään (askelmittari ei käytössä jumpassa). Sen jälkeen olen käynyt kääntymässä kylillä kaupassa mutta en tehnyt mitään sen kummempaa, löhönnyt vaan ja kohta menen jo nukkumaan. Lukema on nyt illalla tätä kirjoittaessani 12 170 askelta ja laite siis nollattu aamulla. Yllättävän paljon minusta.

Nyt kun on kauhean pimeää, on nuo kesäiset myöhäisillan lenkit jääneet täysin pois. Ei vaan huvita yhtään lähteä kulkemaan tuonne pimeään pikkuteille tai sitten metsään. Ei kiitos. Se sitten rajoittaa liikkumista aika lailla koulupäivinä, jolloin tähän aikaan vuodesta ilta jo pimenee kotiin tullessa. Tylsää. Fyssari kysyi, jumppaanko vielä ja kun myönsin, että vain 2-3 päivänä viikossa enää koska aika ei riitä, niin hänestä se oli tosi hyvin ja kyllä tuli hyvä mieli siitä kommentista.

Aloittaminen on yhä vaikeinta: tänäänkin tuli vedettyä tosi pitkä setti kokonaisuudessaan, kun ensin monta tuntia asiaa "suunniteltuani" pääsin vihdoin alkuun. Olin kuitenkin päättänyt, että tänään pitää jumpata, koska tänään on lomapäivä ja se tarkoittaa aikaa itselle. Ja se liikkuminen on kuitenkin kivaa ja tulee hyvä fiilis vaikka aloitus onkin niin vaikeaa. :-D

KIITOS muuten kaikille, jotka kommentoi tai osallistui muulla tavoin BoT-vaatekeskusteluun. Löytyi jonkin verran kokemuksia ihmisten BoT-tuotteista. Koirien BoTit on olleet tuttuja ja käytössä jo vuosia ja koirat kun ei tunne plasebo-vaikutusta niin efekti on jäänyt omistajan tulkittavaksi mutta meillä ainakin on Miklos tykännyt omasta loimestaan kovasti.

Minä olen nyt käyttänyt ahkerasti tuota ostamaani BoTin lyhythihaista paitaa ja toista löytämääni polvisuojusta. Käytin paitaa aluksi muutamia tunteja päivittäin ja sitten kokonaisen päivän, kuten oli ohjeistettu. Nyt olen laittanut paidan päälle illalla kun en enää lähde mihinkään ja antanut olla aamuun asti, että saisi sen 10 tunnin pituisen yhtämittaisen käyttöajan. Tänään luin taas jotain paidan mukana tullutta brosyyriä läpi ja siinä sanottiin, että BoTin pitäisi olla aina suoraan ihoa vasten. Tajusin, että olen käyttänyt rintsikoita alla. Tänään laitoin liikunnan jälkeen päälle vain BoT-paidan ja sen päälle pitkähihaisen lämpökerraston paidan ja ai että miten ihanasti lämmittää, oikein hehkuttaa. Voi olla, että tarkenee nukkua yöllä. :-)

En ole vielä kokeillut käyttää BoT-paitaa liikunnan aikana, jolloin sen pitäisi oikein erityisesti tehostaa toimintaansa, kun kroppa lämpenee.

I bought a pedometer (or a step counter) last week. It seems the approximate recommended step count for a day is 10.000 steps. I carried the counter with me for a day last week - it was a school day, nothing special. When I came back home, the counter had restarted counting from zero which means the number of steps had exceeded 10.000.

Today I carried the counter with me all day. I've had an autumn holiday day today, in other words, time for myself, and I stayed home and did nothing special until 2 pm. Then I took off for a walk with Merlin, got back home and did some gardening, and then a gym session for about an hour with the step counter waiting on the table. In the evening I went to the grocery store and have been lazy in every way and now the step count is 12.195. Not bad. :-)

I'm wearing my new Back on Track shirt daily now and the past couple of days when I've worn it for longer periods of time, 8-10 hours a day, it has felt good - nice and warm.