Mitä minä syön:

Proteiinirahkat. Minä syön pääasiassa näitä. Nykyään tarjolla on monta eri merkkiä ja makua, kannattaa vertailla ravintosisältöä, sokerin ja kalorien määrää ja proteiinimäärää. Oma suosikkini on tuo Valio Profeel omena. Sekaan voi heittää muroja, pähkinöitä, pakastimesta marjoja tms mutta usein tuo menee ihan tuollaisenaan.

Joskus tulee ostettua myös proteiinijogurttia, mutta sokeriton jogurtti on kyllä yyyyh hirveän hapanta.

photo blog4542_zpsh0mu13ui.jpg


Kun Valio mainosti uutta raejuustoa juuresten ja siementen tai hedelmien kanssa, tuote kiinnosti. Pettymys oli suuri, kun hedelmä-versioon oli hedelmien oman sokerin lisäksi vielä oikein lisätty sokeria! Juures-versioon ei ole sentään lisätty sokeria, mutta raejuusto ei ole rasvatonta. Hätätapauksessa menettelee siis.

photo blog4543_zpsqzcg0pd6.jpg 


Rasvatonta raejuustoa voi vetää muutaman lusikalliseen nälkään ihan sellaisenaan tai tehdä kunnon annoksen kun siihen lisää siemeniä, ananaspaloja ja vaikkapa tonnikalaa (vedessä).

photo blog4544_zpssvcnkskw.jpg


Pähkinöistä tykkään eniten cashew-pähkinöistä ja pistaaseista. Saksanpähkinätkin menee - oikeastaan kaikki muut paitsi maapähkinät joitten maku tökkii pahan kerran. Esimerkiksi cashew-pähkinöitten kilohinta vaihtelee valtavasti pakkauksen ja merkin mukaan. Edullisinta on ostaa isoissa pakkauksissa tai irtomyynnistä. Jos ostan irtomyynnistä useampia eri pähkinöitä sekaisin, laitan mukaan aina yhden satsin suolattuja. Pelkät valmiiksi suolatut on minulle liian suolaisia, mutta kun suolaamattomien sekaan laittaa kourallisen suolattuja ja sekoittaa, on siinä sopiva lopputulos.   

photo blog4548_zpsustlfigx.jpg


Haluaisin syödä jotain kuitupitoisia muroja tai kuitupitoista ja marjaista mysliä tai vastaavaa proteiinirahkan tai raejuuston seassa. Olin varma, että vaatimukseni täyttävä tuote olisi helppo löytää, koska eihän ole paljon pyydetty, että murot on:
- 100 % kauraa ja/tai ruista
- sokeritonta

ja että myslit ei sisällä 
- maapähkinöitä
- lisättyä sokeria.

Jos joku tietää tällaisia tuotteina, niin antakaa nyt ihmeessä vinkkiä! En nimittäin löydä! Niin monta pussia ja pakettia kuin isoissa sittareissa ja prismoissa onkaan, niin nuo ehdot ei vaan täyty.

Yllättäen lähimmäs pääsee Rainbow kauramurot ja Elovenan kauramurot. Niitä verrattaessa Elovenassa on hieman enemmän sokeria ja vähemmän kuitua kuin Rainbown kauramuroissa. 

photo blog4848_zpsh8llfqvl.jpg


Omenapäärynät on NIIN hyviä! Mehukkaita ja raikkaita ja säilyy hyvinä tosi pitkään. Helppoja kuoria juustohöylällä kun ovat isoja ja tasamuotoisia. Menee niin makeannälkään kuin jonkin raikkaan himoonkin. Ei kohtuuttoman tyyriitä: 5-7 kappaletta maksaa noin 6 euroa, eli keskimäärin euron kappale.

photo blog4546_zpsrt9pjqm9.jpg


Leipää menee melko vähän, ja se on aina 100 % ruisleipää. Jälkiuunipalat on se yksi ylitse muiden, mieluiten vielä luomuna joka on jostain ihmeen syystä vieläkin parempaa. Päälle margariinia tai reilu kerros kypsää avokadoa ja vähärasvaista kalkkunaleikkelettä, keitetty kanamuna viipaleina tms.

Jos tekee mieli pehmeämpää leipää tai paahtoleipää, ostan Taikaruista.

photo blog4549_zps3pkvxvip.jpg


Kun muut tuotteet on vähärasvaisia, niin sen rasvan pitää olla oikeasti rasvaista ja hyvälaatuista kun sitä käytetään. Ei mitään vähärasvaisia korviketuotteita, tämän minulle selitti pt Pete. Minulla on käytössä Becel 60 % ja rypsi- tai rapsiöljy.

Pikainen vertailu rapsiöljyn ja oliiviöljyn välillä:

Ravintosisältö / rapsiöljy, 100 g
energiaa 900 kcal
tyydyttynyttä rasvaa 7,7 g
kertatyydyttymätöntä rasvaa 59 g
monityydyttymätöntä rasvaa 29 g
Omega-3-rasvahappoja 9,5 g

Ravintosisältö / extra virgin oliiviöljy, 100 g
energiaa 900 kcal
tyydyttynyttä rasvaa 15 g
kertatyydyttymätöntä rasvaa 78 g
monityydyttymätöntä rasvaa 7 g
Omega-3-rasvahappoja -

Lyhyesti: Tyydyttynyt rasva on sitä "pahaa" kovaa rasvaa. Parasta on monityydyttymätön rasva ja Omega-3-rasvahapot.

photo blog4550_zpsaxp5jr0k.jpg


Mitä minä juon? Kaakaokahvia kerran tai kaksi päivässä, ja vettä. En juo limuja enkä mehua päivittäin, en yleensä edes viikottain. Joskus ostan töissä jonkun Novelle-pullon niin tulee juotua enemmän päivän aikana. Iltaisin juon vihreää maustettua teetä. 

Hyvä Cafe moccha tai Mocchaccino on ihan oman blogikirjoituksensa väärtti, joten palataan siihen myöhemmin. Minä ostan omaa juomaani varten Nescafen sokeroimatonta cappuccino-jauhetta ja Rainbown kaakao-cappuccino-pusseja (kaikista "lisää vain vesi" -pussikaakaokahveista vähäsokerisin). Sekoitan yhteen Nescafe-purkkiin muutaman pussillisen Rainbown kaakao-cappuccinoa ja siitä tulee minulle sopiva sekoitus. Yksi purkki kotona, yksi töissä. :-)

photo blog4547_zpsahnscmle.jpg


Karkkia yritän välttää ja jos tekee mieli niin ostan pussillisen salmiakkia. Sitä riittää vähempi. 

Mutta suklaata (joka ei vieläkään ole karkkia) kyllä menisi vaikka miten paljon. Suklaalla voisi elää. Ei tarttis mitään muuta. :-P Esimerkiksi nämä Lindorin pienet täytetyt pääsiäismunat on ihan herkkua. Ja Fazerin salmiakkisuklaa. Ja nythän se Fazer muuten tempun teki, kun toi kauppoihin popparisuklaan! Ihan törkeetä!!

photo blog4551_zpssbvfgwld.jpg