Tässä lisää kuvia viikonlopulta. Kyllä olivat järjestäjät tehneet hyvää työtä. Kyseessähän oli heidän osaltaan tavallaan roolipeli, ja meidän testattavien eläytymistä todelliseen tilanteeseen helpottaa kaikki mahdollinen rekvisiitta. Tällä kertaa lopullisena matkakohteenamme oli Pohjois-Kyproksen turkkilainen tasavalta, joka oli kärsinyt maanjäristyksessä. 

 

photo 005anuH_01_zpsba8f0dd6.jpg
Rajatarkastuksessa katsottiin passi ja rokotustodistus ja myönnettiin viisumi. Tiukasti uskonnollisella alueella naisten piti pitää hiukset piilossa tai muuten heilahtaa - nips! - sakset (oli valmiina pöydällä siltä varalta ettei ole huivia mukana). Tässä testattiin siis, että kaikki paperit, niitten kopiot ja valokuvat yms oli mukana ja että osasi käyttäytyä oikein rajatarkastuksessa.

photo 085anuH_03_zps3f91781f.jpg
Eläinlääkärintarkastus koirille. 

photo 187marikaW-01_zpscfc47b49.jpg
Säiliöstä on ilmeisesti vuotanut jotakin myrkyllistä ainetta. Testattiin, reagoivatko ihmiset kun kesken tehtävän vastaan tulee tällainen näky.

photo 260IMG5221_zpsef97f199.jpg
Raskaasti aseistautuneet mutta ah niin kevyesti pukeutuneet paikalliset turvallisuusjoukot yrittivät hätistää pois alueelta paikallisia, jotka häiriköivät, pyysivät ruokaa ja yrittivät varastaa varusteitamme. Lisäksi yhtäkkiä kuului laukauksia. Puhalsin pelin poikki varsin nopeasti (kirjaimellisesti puhaltamalla pillillä evakuointisignaalin) ja ilmoitin, ettemme voi auttaa, koska en voi taata tiimilleni työskentelyrauhaa ja -turvaa. Taisi olla FRF-tasontarkastushistorian nopein perääntymispäätös, ja se myös piti. ;-)

photo 205anuH_04_zpscda65c5a.jpg
Pohjois-Kyproksen turkkilaisen tasavallan presidenttipari kunnioitti meitä yllättäen tapaamisella, joka jäi varsin etäiseksi ja loppui yhtä yllättäen kuin ilmoitus itse tapaamisesta tuli. Lähetin tiimimme ainoan miespuolisen jäsenen kertomaan hyvin vanhoilliselle presidentille, kuinka oli ilo olla täällä auttamassa. Silmiin ei saanut katsoa. :-D

photo 212marikaW-06_zps924fafe2.jpg
...yhteiskuvaan tuli pääministeri lemmikkikoiransa kanssa. Lisäksi paikallismedia haastatteli meitä. Tässä osiossa tarkkailtiin ja arvosteltiin mm. toimintaa yllättävässä poliittisessa tapaamisessa ja vieraassa kulttuurissa sekä median kanssa.

photo 397satu_low_kaatis_zps6ab73e0b.jpg
Nämä reippaat veijarit piiloutuivat koiria varten kaatopaikalle ns. roskiksi roskien (ja kissankokoisten rottien) joukkoon. Eivät erottuneet takana olevasta kasasta. 

Lämpimät kiitokset kaikille järjestäjille ja työntekijöille huippuhyvästä testistä!

Muutama ruokapläjäys vielä lisäksi:

photo 060IMG5157_zps91517841.jpg
Pe-la-yönä teimme 18 km siirtymän jalan turvakengissä varusteinemme. Jossain vaiheessa aamuneljän jälkeen pidettiin kunnon aamiaistauko ja syötiin lämmin ruoka. Minulla oli mukana hapankorppua tarkoituksena laittaa sitä palasina keittoon. Jostain syystä laitoin sen kaakaokahviin.
Paloittelin siihen useamman hapankorpun ja huomasin erheeni vasta, kun olin jo syönyt melkein kaiken keiton ja piti juoda kaffetta. Koiranohjaaja Marika vieressä oli kyllä huomannut mitä tein, mutta ei sanonut mitään koska kuulemma luuli sen olevan jokin normaali suomenruotsalainen tapa. Whaaat???

photo 290IMG5231_zps19aa7c46.jpg
Jossain vaiheessa teki tosi paljon mieli ruisleipää ja jotain suolaista siihen päälle. Tein parhaani. Oli hyvää ja kroppa sai juuri sitä mitä halusi.

photo 110IMG5190_zps80a7f032.jpg
Seikkailumieltä pitää aina olla edes yhden pussiruoan verran, vaikka historia on opettanut, että eri nimistä huolimatta ne kaikki näyttää ja maistuu ja tuntuu suussa suhtkoht samalta. Omeletti kuulosti lupaavalta. Tosin tarkemmin pohdittuna myös mahdottomalta. Miten ihmeessä pussiin voi ilmestyä maukas munakas kun siellä olevaan jauhoon lisätään vain kuumaa vettä??

photo 115IMG5159_zps0a7cf188.jpg
No siinä se maalaismunakas nyt on. Maistoin ja luovutin. Koiranohjaaja Kirsi söi miltei koko pussillisen ennen kuin alkoi tökkiä. Ryhmämme valmisti näitä muistaakseni kolme pussia.
Vasta koko viikonlopun päätteeksi, kun olimme purkamassa leiriä, eräs FRF-ryhmän ulkopuolinen henkilö luki pussin etiketin kokonaan (meitä oli aiemmin neljä henkeä lukenut ohjeet vuorotellen selvittääkseen, kuinka paljon vettä piti laittaa) ja ihmetteli sitten, olimmeko todella syöneet niitä raakana kun ohjeissa luki, että veden lisäyksen jälkeen munakas paistetaan. :-D

Koko stoori: Osa 1Osa 2Osa 3Jälkimainingit

Kuvat: Majka B, Anu Haveri, Katri Schadewitz, Satu Syvänperä