Tämän vuoden tavoitteet on jääneet kirjaamatta ylös alkuvuodesta. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Merlinin kanssa tavoitteena on löytää sille paras palkka ja saada työskentelymotivaatiota paremmaksi. Tottikseen rakennetaan pohjia. Ei varmaan tehdä edes BH-koetta tänä vuonna. Matkakokemusta tarttis kartuttaa ja sitä onkin jo tullut Latvian reissusta maaliskuussa ja FRF-leiriltä Kuopiosta sekä hälytysryhmän leiriltä Tampereelta. Heinäkuussa vielä Pärnun reissu ja elokuussa ehkä taas hälytysryhmän leiri. Tavoitteena olisi myös, että tänä vuonna Merliniltä ei katkea mikään jalka tai muukaan luu tai ylipäätään mitään tuossa koirassa ei mene enää rikki. Kiitos.

FRF-rintamalla tavoitteena on jatkaa kouluttautumista, joka jo osin toteutui MBC-kurssilla Revingessä helmikuussa. Lisäksi vuoden päätavoite on tasontarkastus heinäkuussa, se tosin vaatii vielä todella paljon töitä koska selkä on tosi kipeänä. Nyt on kuusi viikkoa aikaa kohottaa kuntoa, pudottaa painoa ja taikoa tyhjästä lihaksia.

Lisäksi FRF-rintamalla olisi tarkoitus osallistua aktiivisesti leireille ja reissuihin kun mahdollista. Odotan innolla syyskuun kansainvälistä Barents Rescue –harjoitusta Norjassa.

Kisarintamalla ainoa kilpailu johon haluaisin tai aion osallistua tänä vuonna on SM-joukkuekilpailu, jonne olisi kiva lähteä kapteeniksi Helsingin joukkueeseen. Kilpailu alkaa Tampereella n. klo 17 sinä perjantaina, jona saavumme lentokoneella Norjasta Barentsinmeren harjoituksesta. Toivon todella, että lento olisi niin aikainen, että ehtisin SM:iin mukaan vaikka suoraan kentältä!
Viime vuonnahan minun osallistumiseni SM-joukkuekilpailuun kaatui siihen, että olisin myöhästynyt n. 2 h kilpailun virallisista avajaisista koska olin EU:n pelastuspalvelumekanismin CMI-kurssilla Roomassa… olisin saanut jopa paluulennon järjestettyä kisakaupunkiin mutta se ei käynyt kilpailun järjestäjille (näkemykseni mukaan kaikilla osapuolilla ei ollut tahtotilaa saada sitä onnistumaan). Tämän vuoden järjestäjä on jo onneksi heittänyt vitsinä, että jos saamme paluulennon Tampereen lentokentälle niin haku kyllä järjestyy. ;-)

Opiskelupuolella tavoitteena on jaksaa käydä koulua ja tehdä työharjoittelua ahkerasti. Nyt kesällä pitäisi tehdä runsaasti käsiepisodin takia rästiin jääneitä tehtäviä. FRF-hommat ja muut pelastuspuolen jutut syövät opiskeluresursseja kiitettävästi, mutta pitää vaan yrittää sovitella.

Ja sitten henkilökohtaisella tasolla tavoitteena on saada yksi kirja tänä vuonna valmiiksi. Joko romssu tai sitten Pikkukoira Pöpönen joutuu sairaalaan. Jälkimmäinen kärsii yhä kuvituksen viimeistelyn puutteesta ja se taas odottelee sitä aikaa, jolloin kynä taas pysyy kädessä kunnolla.

Lisäksi tahdon tehdä jotakin sellaista, mitä en ole vielä koskaan tehnyt: haluan hypätä benji-hypyn ja laskuvarjohypyn. Kumpikin vaatii melkoista itsensä voittamista. Yritin selvittää, salliiko selkäkivut nämä jutut vai tuleeko niistä takapakkia, mutta upouusi lääkärituttavuus (nro… 9??) ei kyllä osannut sanoa juuta eikä jaata yhtään mihinkään. Ei tullut selvyyttä tähän hommaan eikä oikeastaan mihinkään muuhunkaan mitä kysyin. Pitää kai sit vaan kokeilla.