Vietin 19.-21.4. viikonlopun Lappeenrannassa rauniosempassa. Auton pakkaus ja lähtö sujui niin järkeillen, että autossa tulee kuuma ja ulkona kylmä, jos istun koko matkan takki päällä. Kaikki takit jäi siis kotiin eli lähdin matkaan ilman yhtäkään takkia. Olemaan koko viinkonlopun ulkona. Ei muuta kuin tien päältä hätäviestiä Facebookiin ja niin järjestyi lainatakin haku hotellimme viereisestä talosta heti Lappeenrantaan saapuessamme! Vitsit miten ystävällisiä ihmisiä (joita en ole edes tavannut kasvotusten) onkaan olemassa. Kiitos!

Illalla kävimme koirien kanssa kävelyllä linnoituksella (tai jotain sinne päin) ja täytyy todeta, että sinne pitää päästä takaisin kesällä. Mahtaa olla kaunista ja hienot näkymät ja tunnelma! 

Lämpimät kiitokset ja terveiset kaikille mukana olleille. Päivät venähti pitkäksi, lauantaina tehtiin hommia vissiin 9 h ja sunnuntainakin 7 h mutta toivottavasti oli sen arvoista. Toinenkin lainatakki järjestyi ja kyllä sitten kelpasi olla kun pysyi lämpimänä säässä kuin säässä. :-) 

Täytyy vielä kertaalleen kehua todella taidokkaita maalimiehiä: toimivat juuri niin kuin ohjeistettiin ja osasivat lukea koiria todella hyvin! Kurssilla oli todella lupaavia ja hyviä koiria ohjaajineen. 

Satu, joka on treenannut ryhmässäni tyyliin ikuisesti, oli jostain syystä ilmoittautunut tähän Lappeenrannan paikalliskoulutukseen ja minä olin (tietämättä kenestä Sadusta oli kyse) vielä hyväksynyt hänet ylimääräisenä mukaan :-D ja kun homma selvisi niin nimitin hänet apukouluttajaksi ja Jamesiksi ja hienosti meni. Vaikka uutinen alun teorialuennosta tuntuikin järkyttävän melkoisesti. :-D

We spent last weekend in a rubble search seminar in Lappeenranta with Merlin. Everything went smoothly except that I left without a jacket and we were supposed to spend all weekend outdoors. Right. Not even a spare jacket in my car and we were half way there when I realized it.
I put a message on Facebook while on the way and in less than an hour I had a jacket waiting to be collected in a building next to our hotel. Wow, how great people there are! I have never even met the people who arranged it, that is sooo kind and great! Thank You!
The days were long full of work but time flies in good company. I met very nice people who did great work as victims. Also very nice dogs. Thank You everybody for a great weekend!

Merlin travelled well. In the hotel he splashed the water bowl upside down. When refilled, he placed my travelling companion's sock to soak in it. Later on he wiped his dirty paws in her sheets. Several times. (Not in mine.)

photo IMG2227_zps3073a886.jpg
Merlin ei ole
a) pyyhkinyt likatassujaan Satun lakanoihin X kertaa, 
b) kaatanut vesikuppia
c) vesikupin täyttämisen jälkeen laittanut Satun sukkaa likoamaan siihen. Eihän?

photo IMG2225_zpsb633838e.jpg

photo IMG2228_zps539d8848.jpg
Ei möllejä sänkyyn.

photo kuva01_zps87e7fa28.jpg
Löydettiin norppa.

photo kuva02_zpse53270a9.jpg

photo kuva6_zpse79faf78.jpg
Tunkeutumistreeniä

photo kuva7_zpsb13ed0c3.jpg

photo IMG2237_zps8350c4ad.jpg
Pyysin kurssilaisia suunnittelemaan oman koiransa harjoituksen etukäteen toiseksi kurssipäiväksi. Vau!
Now this is what I call good planning!

photo kuva05_zps0a00fb4d.jpg

photo IMG2241_zpsea5c733c.jpg

photo IMG2235_zpse1cb8d90.jpg

photo Majka1_zpse4106fd2.jpg

Kiitos kuvaajille :-)