Pitkästä aikaa kuvakuulumisia Borgåkers R-pentueesta, joka on 10 kk ikäinen ja siirtynyt pentuiästä junioriliigaan.

Pennut saivat omiin koteihinsa lähtiessään kukin mukaansa oman pentupedin, jossa on nukuttu, pissitty ja kakittu ja leikitty sisarusten kanssa. Ihana pentukodintuoksuinen peti. Tällainen:

korit.jpg

Each of our R litter puppies got a bed like this to bring to their new home with them. Now the puppies are 10 months old and the beds... are a little small now. 

Kuvassa on kaikki pennut: Kamu alimpana korissa, sen päällä Pilkku (selässä näkyy valkoinen pilkku josta nimi tuli), ihana pulleaperäinen töpöhäntä Bonksu ja alinna kuvassa Täplä-Spede. 

bonksunekapeti.jpg

Tässä Bonksu kellii ja tuhisee pedissään omassa kodissaan. Kun peti alkoi käydä pieneksi, Bonksu kuljetti sinne tavaroitaan: leluja ja ruokakupinkin.

bonksunpeti.jpg

Entä nyt?

bonksupeti.jpg
Bonksu

pilkku.jpg
Pilkku

kamuvanhapeti.jpg
Kamu! :-D

Ahdasta on! Tai sitten nukutaan ihan lattialla PONmaiseen kylppärinmatto-tyyliin:

kamulep%C3%A4%C3%A4.jpg
Kamu

bonksunukkuu.jpg
Bonksu

Tässä vielä vähän lisää Bonus-pentua eli Bonksua, joka on aika näppäräjalkainen ja omapäinen otus:

bonksujuo.jpg
Bonksu juo vettä puutarhapöydältä. Se kuuluu niihin PONeihin jotka eivät halua juoda vettä kupeista vaan sen pitää olla "luonnossa". Pitäkää mielessä sälekaihtimet! Niihin palataan vielä. Ei Bonksun kaihtimiin, mutta kuitenkin.
Bonus Puppy doesn't want to drink water out of bowls. She prefers e.g. rain water on a table outdoors. 

bonksulehtinen.jpg
Bonksu on kova hääräämään puutarhassa. Toivottavasti Annelin upeasta pihasta nousee vielä edes jotain elävää puskaa ensi keväänä. Alla Bonksu murjottaa, kun sille ei avattua telkkaria vaikka se olisi halunnut katsella Eläinsairaalaa.

bonksum%C3%B6k%C3%B6tt%C3%A4%C3%A4.jpg

 

Kamu (ent. Laikku) kävi meillä Mopin synttärijuhlissa ja olipa kiva nähdä tätä tyttöstä! Näpsäkkä paketti on Kamusta kasvanut. Velipoika oli (on) vielä riehumisrajoitteinen, mutta Merlin-sedän kanssa saatiin laitettua leikit pystyyn. Mölli oli aivan ihastunut Kamuun!

Kamu visited us recently. Unfortunately her brother Spede was not yet allowed to romp and play with her but Uncle Merlin was up to challenge and had lots of fun with this bright girl!

kamu_m%C3%B6lli.jpgkamuuusipeti.jpg
Kamulla on uusi peti! Näyttääpä mukavalta!

Alla kuva Kamusta heikoilla jäillä. Kylmä pulahdus ei kuulemma hetkauttanut.

kamuj%C3%A4ill%C3%A4.jpg

 

Niin, ne sälekaihtimet! Pilkku kiinnostui olohuoneen sälekaihtimista ja vetäisi ne lopulta alas ja muotoili uudelleen. On sillä mahtanut olla hauskaa! Lopputulos on ihan nykytaiteellinen mielestäni.

Pilkku is another active puppy. She got interested in the blinds, and, well, kind of took them down from the window and re-designed them while home alone.

pilkku_kaihtimet.jpgpilkkuuusipeti.jpg
Pilkku ja säkkituoli. Jep, voitte kuvitella miten ennen pitkää kävi. Isäntä siivosi valkoisia palleroita useamman tunnin ja olen aivan varma, että niitä löytyy vieläkin silloin tällöin jostakin. 

 

Sitten on vielä Spede, joka jäi kotiin. Spede on erikoistunut tunkeutumiseen ja läpäisyyn ja on tosi sinnikäs. Se keksi jossain välissä, että haukkumalla saa ainakin huomiota, jos nyt ei sitä mitä se alunperin halusikaan. Sen myötä vietin pari viikkoa sitten kaksi kertaa yli tunnin tulpat tai sormet korvissa sängyn päällä maaten ja odotin, että Spede lakkaa haukkumasta vieressä. Sillä on NIIN hyvä haukku, se tulee ihan ilman mitään ponnistelua ja se jaksaa haukkua väsymättä - pitkään!
Vitsa oli haukkumisen osalta väännettävä nyt ja noitten kahden yli tunnin odottelun jälkeen (niin että mitään ei tapahtunut vaikka Spede kuinka haukkui vaan vasta kun se oli hetken rauhallisesti ja hiljaa) pointti näyttäisi menneen perille ja nyt Spede haukkuu sisällä vain 4-40 kertaa ennen kuin hiljenee kun ei saa haukkumalla tapahtumaan mitään, ei edes kieltoa. Ulkona se kyllä saattaa haukkua enemmänkin jos on mielestään väärällä puolella aitaa.

spede_4660.jpgspede4651.jpg

Sano mun sanoneen. Vielä se joku päivä saa survottua päänsä tuosta läpi ja jää jumiin siihen. Yritystä ainakin on.

spede4658.jpg

Spede is specialized in speed and being a clown. He is very active and very stubborn. He has a strong will and an 'easy' bark: he does not get physically tired when barking, he can bark hours at a time without getting tired. His voice 'flows' out of him without any effort, the bark is loud and sharp. That is exactly what I want in a SAR dog but at home... not so nice.

Spede apparently got the idea that he gets whatever he wants - or at least attention! - when barking. Resulting in excessive barking that was driving me mad. So I had to let him 'bark out' without getting any attention - not even reprimand - to teach him out of it. It worked! But it took me over an hour each time, and twice, to make him learn his lesson.
I put plugs or fingers in my ears and lied on a bed and he barked and barked for over an hour in his room nearby to make me get up and entertain him. Barking didn't work. Only when he was quiet and calm for a short while I got up like nothing had happened and we went for a walk or something. I did this twice, too days in a row. Now he only barks 4-40 times and then becomes quiet. Barking at home leads to nothing.  

spede_4741.jpg

Spede on myös jatkanut lukuharrastustaan. Tässä meni kirja, josta olin lukenut 3 osaa ja olin päässyt jo viimeisen osan viimeiseen kolmannekseen, kun Spede söi sen LOPPURATKAISUN! (ja yhden sivun keskeltä) Oi että sapetti!
Spede is still keen on reading. He is a very thorough reader, digesting lots of text quite quickly. This (above) was a series of three books, the last one of them and I had read two thirds of it already when Spede read and digested the FINAL PAGES of the book. I never learned what happened in the end. After reading a series of three books you really want to devour the finish, too. I mean I wanted, and Spede literally did. 

Did I mention that features such as 'speed' and 'going through' always connect to Spede? Many times he comes indoors so fast he doesn't have the time to see if the gate in the doorway is open or not. Like below. Ooops!

spede_4743.jpg

Upsista! Spede tuli vauhdilla sisään eikä huomannut, että portti ovensuussa oli vielä kiinni. Taas kerran. Läpi vaan!

Ai niin, nyt joku kysyy, mitenkäs se Speden pentupeti...? Kun siskoilla on kaikilla pedit vielä ehjinä joskin kovin pieneksi käyneinä.

What about Spede's puppy basket? Wonder what happened to it?

spedenpeti.jpg

Hula-hula? Uimarengas??