Vuodatuksella näyttää olevan ongelmia noitten vanhojen videoitten kanssa, toivotaan, että ne tulee jonain päivänä taas näkyviin. Sillä aikaa kokeillaan saako uudempia videoita laitettua näkyviin.

It seems the videos in old posts are still not visible after the blog host changed. So let's try and see if we can see some new videos...

 

Perusjuttuja keittiössä. Tällaista ollaan tehty ihan vaivihkaa jostain joulukuusta lähtien. Pikku hiljaa on tullut takaisin se kiva fiilis tehdä tottistreeniä. Johan se ehtikin olla 8 kk poissa kun oli vaan paska fiilis aina kun yritti tai edes ajatteli moista.
Basic obedience stuff in the kitchen. We've been doing things like this since December. It has been 8 months since doing obedience work with my own dog last felt good or nice (that was with Diesel last spring). Now it is finally beginning to feel good again.

 

Ulkona ollaan käyty joulukuusta lähtien leikkimässä yhdellä tai kahdella pallolla. Jossain vaiheessa tammikuussa huomasin, että siinähän voisi samalla tehdäkin jotain. Ja pari viikkoa sitten huomasin, että kun oltiin menossa leikkimään Möllin kanssa kahdestaan, se tuli sivulle ja tarjosi seuraamista. :-) Koska Mölli on yhtä jähmeä tekemään täyskäännöstä kuin edeltäjänsäkin, olen suosiolla kokeillut sitä, että se kiertää takakautta minun ympäri käännöksessä. Videolla näkyy toinen kerta kun kokeilen tätä. 

I started to go out and play with Merlin in December. I used one or two squeeky rubber balls that he got to run after and fetch. It was just good quality time together, no obedience training at first. In January I realized I could add a little obedience work among our private playtime. A couple of weeks ago I noticed that when Merlin realized we are going to have our quality time playing together, he came to my left side and suggested he'd do some heeling. :-)
You can see the second time I'm doing full turns during heelwork with Merlin on this video. He gets it pretty well!

 

Liikkeestä maahanmenon treenaamista. Maahanmenoa itsessään on harjoiteltu joulukuulta lähtien aamuin illoin ruokailun yhteydessä. Mölli makaa rauhassa paikoillaan kun käyn täyttämässä sen ruokakupin viereisessä huoneessa. Aluksi se tahtoi kiertää perusasennosta sivulta eteeni poikittain maate, mutta silloin otettiin aina uusiksi. Kun Mölli käy maate, vien palkan (ruokakupin jos se on jo kädessäni tai sitten käyn ensin täyttämässä sen viereisessä huoneessa) suoraan sen eteen parin metrin päähän, palaan koiran vierelle ja vapautan siitä syömään. Toivon, että tällä säilyy hyvä suora asento vierelläni myös makuuasennossa. Ainakin toistaiseksi on sujunut hyvin. Mölli ei enää yritä kiertää eteen tai sivuttain vaan käy maate vierelleni hyvässä rintamasuunnassa. Liikkeestä maahanmenoa on harjoiteltu ulkona pallon kanssa nyt muutaman kerran ja pääsin jo pari kertaa kääntymään seuraamisasentoon.

On this video you can see Merlin practising "down-stay from heeling". Every morning and evening Merlin practises down-stay at home while I fill in his bowl with food. :-)