Lähdimme Viroon Pärnuun koiranäyttelyihin ja lomareissulle. Perjantai-aamun herätys klo 4.45 kirpaisi pahasti. Paluumatkalle laiva lähti myöhään sunnuntai-iltana. Siihen väliin mahtui mahtava viikonloppu hyvässä seurassa ja sää todellakin suosi!

Reissuun lähti minun ja Merlinin lisäksi Merlinin sisko Saaga ja omistajansa Riikka Kuusamosta sekä Satu ja Tuomo veteraani-ikäisten koiriensa bordercollie Metkun ja novascotiannoutaja Jipon kanssa.

Koirilla meni huippuhienosti paitsi koko reissu niin myös näyttelykehissä. Kaikki pääsivät pyörähtämään jatkokilpailuissa isossa kehässä jonkun päivän päätteeksi, jotkut useammankin kerran. Mölli teki perjantaina tuplat ollen sekä rodun paras juniori että rodun paras ja lauantaina Metku teki tuplat ollen sekä rodun paras veteraani että rodun paras. Näyttelykuvia ja tuloksia tulee erilliseen postaukseen. 

En muista käyneeni Pärnussa aiemmin. Pidin paikasta kovasti, joskin talot ja paikat on aika ränsistyneitä. Monin paikoin rakennukset näyttävät siltä, että ne on seisoneet vuosikymmeniä tyhjillään ja hylättyinä, kunnes huomaa pihalla tai kadunvarressa seisovan auton ja tajuaa, että kyllä niissä vielä asutaan. Autot on huomattavasti uudempia ja paremmassa kunnossa kuin asuintalot. 

Pärnussa oli paljon turisteja ja hieno biitsi. Yleinen ilmapiiri oli leppoisa, joskin esim. ravintoloissa ja kahviloissa olisi palvelu ja ylipäätään asiakkaan huomioiminen voinut olla paljon ripeämpää.

Sää oli aurinkoinen ja paahtavan kuuma. Näyttelyt järjestettiin lauantaina ja sunnuntaina vanhalla stadionilla. Onneksi löysimme leirillemme katsomosta paikan varjosta. Merlin kärsii kuumasta todella paljon ja nuupahtaa nopeasti auringossa. Se osoittautui mallikkaaksi reissaajaksi, joka pystyy rentoutumaan missä ja koska vain. Oli ihan vaikuttavaa kuinka sataprosenttisesti se sammui milloin minnekin niin, että koko maailma katosi ympäriltä. 

Möllin Saaga-siskokin osoittautui reippaaksi ja rauhalliseksi matkustajaksi. Saaga käyttäytyi hyvin koko reissun ajan joskin jokunen ravintolasta poistuminen sujui näiltä kahdelta hieman turhan villisti, kun oli ladattu akkuja vähän aikaa. :-D Yleensä riehuminen loppui saman tien kun päästiin ulos auringonpaisteeseen ja Mölli totesi "mullon hiki" ja alkoi puuskuttaa.

Merlin taisi kasvaa henkisesti paljon tämän reissun aikana. Se kun on ollut sellainen peräkammarin poika josta näkee, ettei se ole koskaan muuttanut pois kotoa. Kun muut koirat vahtii ja puolustaa omaa reviiriään, Merlin istuu oven pielessä ja on pieni ja antaa muitten hoitaa hommat. Nyt se oli ainoa uros matkassa kolmen nartun kanssa. Yhtenä iltana jumppasimme Konse-leirintäalueen huoneessa Riikan kanssa, kun joku mies yhtäkkiä avasi huoneemme oven ja oli tulossa sisälle. Yllättäen aina niin hidas Merlin ehti reagoida ensimmäisenä: se pomppasi ylös ja ovea kohti ja piti pahaa ääntä. Merlin oli niin uskottava, että mies perääntyi saman tien ja sulki oven nopeasti. Olipas yllättävää! Sen jälkeen Merlin asettui makaamaan ovensuuhun vahtiin. Koska sitä taas nukutti, se törkkäsi nenän valmiiksi ihan oveen kiinni, että varmasti huomaa jos ovi avataan. :-D

Reissussa oli haastavaa toteuttaa omaa ruokavaliota, jumppaohjelmaa ja liikkumista. Jotain kompromisseja piti tehdä eikä reissuun voi lähteä niin, ettei yhtään voisi herkutella tai nauttia. Riikka oli kyllä kiitettävää seuraa tässäkin asiassa sillä kun sanoin etukäteen, että lähden sitten jonnekin muualle jumppaamaan tai sitten hän voisi lähteä vaikka lenkille siksi aikaa tms, niin hän totesi että ei kun hän haluaisi jumpata myös. Loistava asenne. :-)

Kiitos matkakumppaneille hauskasta seurasta! :-)

We spent three days in Pärnu, Estonia. The travelling party consisted of me & Merlin, Merlin's sister Saaga and her owner Riikka, and Satu and Tuomo with their veteran dogs (border collie Metku and Nova Scotia duck tolling retriever Jippo). I will make another post about all the show results but I can tell you we got all that we wanted and more! :-)

Pärnu proved to be a very nice small town. It would have been great to see this town during its best days, now many buildings were in need of painting and renovation and looked, really, abandoned, yet there were cars in the yards and laundry hanged out drying. 

Merlin proved to be a good traveller. He can fall asleep anywhere, anytime, and sleep very tightly. He knows how to behave in restaurants and cafés (find a cool spot and sleep) and can be taken anywhere. 

It was a great weekend with a lot of fun! Thanks for the great company!

 

photo blog0564_zpsc7d85814.jpg
Väsymys vei voiton perjantai-iltana.
So tired! Friday evening.

photo blog6467_zps567f4155.jpg

photo blog6458_zps4c82b3b3.jpg

photo blog0592_zps9e3466b0.jpg  photo blog0569_zpsa3485313.jpg photo blog0570_zps0ba85dfa.jpg

photo blog2238_zps53b24f6c.jpgphoto blog0576_zps9b23cd40.jpg photo blog4603_zpsac6b918c.jpg
Mölli lutsutti Saagan vsp-ruusuketta. Kolme kertaa. Ilman lupaa.
Naughty Merlin was caught chewing on Saaga's rosette. Three times.

 

photo blog0580_zps4921646e.jpg

photo blog4710_zpsb104da94.jpg photo blog4714_zps8c1ba994.jpg photo blog4701_zps0bdd95b3.jpg photo blog4698_zps451187fb.jpg
Saaga ui.

photo blog4693_zps0b447dee.jpg  
Merlin heitti talviturkin.
 

photo blog0579_zpsadfbaa19.jpg 
Pätevä kepo!

photo blog4684_zpsff206416.jpg

photo blog4619_zpsffc30b67.jpg
Mikähän pöllö tässä on?
An owl?

photo blog4620_zpsfb552b37.jpg

photo blog4723_zps4bf0083c.jpg
Auringonlasku Tallinnan satamassa.
Sunset in Tallinn.

Kiitos kuvista Riikalle ja Tuomolle :-)