Pari esimerkkivideota eiliseltä. Maalimiehen haju kantautuu terrasin alta kellarista. Terassin alla seinässä on onkalo, johon tunkemalla koira saa työnnettyä kuononsa kellarin räppänästä sisään. Maalimies palkkaa koiran tästä, osaavalta koiralta vaaditaan tunkeutumisen lisäksi samaan aikaan vielä haukku. Näitä treenejä pitää tehdä jatkuvasti ja kokeneillekin koirille, että saadaan koira, joka pointtaa ja haukkuu samaan aikaan.

Moni koira on oppinut haukkumaan ovia saadakseen ohjaajan avaamaan ne ja usein riittää, että ovelle kantautuu jostain muualta pieni ripaus hajua ja koira haukkuu ovea sinnikkäästi - etenkin jos ovesta on kuljettu eli siinä on ns. kosketushajua. Kestää aikansa, ennen kuin oveen ehdollistunut koira alkaa paikallistaa hajun lähdettä tarkemmin. Ja siinähän ei auta kuin odotella, että koira oivaltaa sen ihan itse, neuvomaan ei saa mennä!! Siinähän räksyttää, palkka tulee suoraan maalimieheltä sitten, kun koira hänet löytää. Ihan itse!

 

Video 1: Ilo

http://youtu.be/7Puan2Q2nhY

 

Video 2: Into

http://youtu.be/pRx47OY1iPE

 

Video 3: Merlin

http://youtu.be/iJwJq4zUucM

Muistikortti tuli valitettavasti täyteen kesken juuri Merlinin suorituksen, mutta sekin siis löysi ihan itse reitin perille ja yritti tunkeutua maalimiehen luokse. Merlinille ei vielä ole opetettu tunkeutumista ja kaivautumista erikseen, mutta sen on aina pitänyt mennä perille asti maalimiehen luokse, mikä ilmeisesti kantaa hedelmää siinä, että se ihan itse keksi yrittää käyttää tassujaan reitin kaivamiseen ja yritti tunkea pienestä raosta terassin alle hajun perässä. :-)

Some videos from yesterday. First two experienced dogs, then Merlin. The victim is placed in the basement of the building and there is a small hole through the wall to the basement under the entrance. Unfortunately the memory card in my camera got full in the middle of Merlin's exercise so you cannot see it but he figured out the puzzle all by himself, too. :-)