Hieman liian lyhyiksi jääneiden yöunien jälkeen eilen seurasi pikainen pakkauksen viimeistely, suihku ja Miklosin rapsuttelutuokio ja sitten lähtö lentokentälle ja kohti Slovenian Nova Goricassa järjestettäviä IRO:n MM-yksilökisoja. En ole täällä kilpailemassa vaan FRF K9:n joukkueen (Kirsi Myöhänen ja monirotuinen Iines) johtajana ja Kirsin ja Iineksen henkilökohtaisena koutsina.

Lensimme Ljubljanaan jonne laskeuduimme ukkosmyrskyn keskellä. Ensimmäinen salama välähti koneen vieressä 2000 metrin korkeudessa ja pilviä ja salamia jatkui kilometrin verran alaspäin. Kiitoradalle laskeuduttuamme salama välähti taas aivan viereen kun katsoin ikkunasta ulos ja hetken aikaa näin vain vaaleanpunaista.    

Kirsillä on mukana 3 kk ikäinen vauva ja lastenhoitaja. Iines matkusti koneessa jaloissani hyvin rauhallisesti. Saimme ruhtinaallisesti koneen takapenkit kokonaan käyttöömme, joten tilaa oli kivasti. 

Lentokentällä meitä odotti vuokra-auto ja ajoimme ukkosmyrskyn yhä jatkuessa Italian ja Slovenian rajakaupunkiin, josta toinen puoli (Nova Gorica, kisapaikka) on Slovenian puolella ja toinen puoli (Gorizia Gorica) on Italian puolella. Me asumme tämän viikon siis Italiassa! :-) Matka sujui hieman odotettua pitempään, koska moottoritien rajoitus (normaalisti 130 km/h) oli laskettu 60 km/h vauhtiin kovan tuulen takia. Oli pilkkosen pimeää joten ei nähty missä ajettiin, mutta maisemat oletettavasti olisi olleet komeat ja korkeat.

Hotellimme on Kirsin valinnan mukaisesti kaupungin ainoa neljän tähden hotelli ja joo, kyllä kelpaa. Vessanpöntön vieressä on puhelin ja makuuhuoneen seinällä hoikentava kokovartalopeili. :-D

 

photo blog2718_zpsff7bbe0b.jpg
Iinestä alkaa jo vähän väsyttää.

photo blog2721_zpse2378f27.jpg photo blog2719_zps52602681.jpg photo blogkoneessa_zps4e6a052a.jpg photo blog2729_zps382722cd.jpg photo blog2730_zpsd2c3a01b.jpg photo blog2722_zpsafc3e3f0.jpg photo blog2731_zps88316f29.jpg
Iltapala.

photo blog2733_zpsf6f35fa1.jpg
Hups! Aamiaispöydästä ei tarvitse ottaa kaikkea kerralla yhdelle lautaselle.

photo blog2734_zpsccce17de.jpg
Nyt ollaan taas maassa, jossa osataan tehdä kahvijuomia.

Another day, another journey (and country). Arrived in Ljubljana Slovenia yesterday evening and drove to an Italian border town for the night. Half of the town is in Slovenia and called Nova Gorica and the other half is in Italy and called Gorizia Gorica. Funny thing is that when driving or walking across the town all the signs and street names just suddenly change language when you cross from one country to the other.

We are here for the IRO SAR dog World Championship competition. I myself am not participating in the competition, I am here as the team leader and personal coach for FRF K9 team: Kirsi Myöhänen and her dog Iines.