Tänä iltana meillä on enää neljä pötköä Miinan hoivattavana pentulaatikossa.

Aamupäivällä kun Miina nousi ylös lähteäkseen ulos, sen alta löytyi pitkähäntäpoika kuolleena. Olimme molemmat, sekä Miina että minä ihan ymmällämme, mutta pentu ei enää herännyt henkiin vaikka oli melko vastikään kuolleen oloinen. Pentu oli syönyt hyvin ja paino noussut tasaisesti ja hyvin huomaamaton (hiljainen ja tyytyväisen oloinen) joten tämä tuli ihan ikävänä yllätyksenä. Liekö pentu tukehtunut emon alle. 

Yön aikana yksi nartuista oli alkanut hiipua - sillä kesti alkujaankin imemään lähteminen pitempään kuin muilla eikä se imenyt oikein kunnon voimalla. Tänään sen paino alkoi tippua ja se muuttui apaattiseksi. Eläinlääkäri tuli aamupäivällä meille kotiin katsomaan pennut ja kirjoittamaan todistuksen töpöhännistä; samalla sain nesteytysvälineet hiipuvalle narttupennulle. Eläinlääkäri pohti, että pennuilla voisi olla jokin virus joka vie osan niistä, jos useampi kuolee.
Nesteytys ei auttanut vaan tuo pentu lopetti syömisen kokonaan ja nukkui pois nyt illalla. Miina kanniskeli kuollutta pentua hetken ja yritti aika kovinkin ottein saada sitä heräämään henkiin, kunnes minä sain ottaa ja viedä pennun pois.

Kuolleet pennut menee ruumiinavaukseen, jotta ei tarvitse jäädä pohtimaan, mikä oli vialla. 

Neljä elossa olevaa pentua on kaikki oikein potraita, jänteviä ja pyöreävatsaisia. Toivotaan, että ne eivät lähde hiipumaan vaan säilyvät yhtä elinvoimaisina kuin nyt ovat. Melkein pelottaa mennä käymään pentuhuoneessa - mitä, jos jokin pentu onkin yhtäkkiä nuupahtanut. Kaikki peukut pystyyn, että nämä neljä pirteää pentua selviäisivät.

We have four puppies left alive tonight. Found one of the males dead under Miina this morning; and one of the bitch puppies stopped eating and just faded away. I will send the dead puppies to autopsy, a vet suggested some kind of a virus if more than one die. Keep your thumbs up that the rest of them will be alright - so far so good, the remaining four are chubby and perky and doing well.


Töpö-poika / Male:

blog1925t%C3%B6p%C3%B6.jpg

blog1927t%C3%B6p%C3%B6.jpg

blog1931t%C3%B6p%C3%B6.jpg


Pilkku-tytön erottaa valkoisesta pilkusta keskellä tummaa selkämanttelia:
Bitch:

blog1932pilkku.jpg

blog1937pilkku.jpg

blog1938pilkku.jpg


Tumma tyttö on melkein koko kropaltaan musta:
Bitch:

blog1950tumma.jpg

blog1955tumma.jpg

blog1954tumma.jpg


Bonus-tyttö on "kahden pallon koira":
Bitch:

blog1945bonus.jpg

blog1940bonus.jpg

blog1943bonus.jpg