Kiva kävelyretki Möllin ja Mopin kanssa aurinkoisessa metsässä päivällä.

photo blog7248_zps868498e1.jpg photo blog7249_zps71458c2c.jpg

Illalla mentiin treeneihin, joissa ei sitten ollutkaan niin kivaa. En oikein tiedä, kumpi on pahempaa: se, että kookkaahkon miehen viisas ja silmiään käyttävä bordercollie tulee löydön jälkeen rullan kanssa minun vierelleni tekemään ilmaisua eikä millään huomaa erhettään (Huom! Ei ole koskaan aiemmin erehtynyt ihmisestä); vai se, että oma koira on kohonnut puberteettihuuruissaan sille asteelle, että nostaa koipeaan ihmisiin (Huom! Monikossa).

Ei ollut meidän ilta tänään, ei. Ja pahinta kaikesta, Merliniä ei juurikaan hetkauttanut kun ensimmäinen henkilö johon hän nosti koipeaan antoi palautetta ihan sydämensä pohjasta aidolla tunteella (vaikkakin paljon parempi niin kuin että vain minä olisin torunut).

photo blog7254_zpsf56f83b7.jpg

photo blog7253_zps15f6b9ef.jpg

Nyt alkaa yleinen kurinpalautus Möllille. Lempilelut pois, ja jokainen suupala ja huomionosoitus tulee ansaita. Sillä kun ei ole varsinaista miellyttämisenhalua lainkaan, niin marssijärjestys pitää tehdä selväksi. Jos koirille olisi armeija niin nyt olisi sopiva aika todeta, että lapsuus on päättynyt ja lähetetään poika armeijan harmaisiin oppimaan kuria ja järjestystä.

Merlin on tähän asti tuntunut olevan melko pehmeä ja sellainen tossukka, että jos sille antaa yhtään liian kovasti palautetta, se passivoituu, roikottaa päätään ja sanoo: Mä en tee enää mitään kun en kuitenkaan osaa! ja sitten se tarvitsee todella paljon kannustusta, että alkaa taas tehdä yhtään mitään ("Osaat sinä Mölli, kun yrität vaan!"). Niinpä en ole antanut sille palautetta kovin ankarasti, että ollaan vältytty tuolta täydelliseltä passivoitumiselta, josta on vaikea päästä yli myöhemminkään. Ja nyt yhtäkkiä Mölli viittaa kintaalla, kun vieras ihminen lataa sille palautetta tunteella. Eikä se aina tottele muutenkaan tai haistelee vaan eikä kuuntele. Aika taitaa olla siis kypsä asettaa ne tiukat rajat ja alkaa vaatia asioita.

Illalla päätin, että huomenna kerään Möllin suosikkilelut pois ja niitä saa vasta palkkioksi jostain oikein hyvin tehdyistä jutuista. Ja arvatkaas mitä Mölli teki yöllä? Se oli avannut kodinhoitohuoneen portin, raahannut sieltä ison muovikassillisen lelujaan omaan huoneeseen ja levitellyt ne ympäriinsä ja varmasti leikkinyt niillä kaikilla. Aamulla sen ympärillä oli enemmän leluja kuin koskaan ennen..!

 

Paikallisen pimpolan juhlasali oli saanut juhlavalaistuksen muutamaksi päiväksi:

photo blog7252_zps792a3a25.jpg photo blog7251_zpscfa1a144.jpg

Unsuccessful training session tonight. Border collies are known to be smart and use their eyes well and yet one of them mistakingly thought that out of all the people present I was his master (who is a bigger-sized man) when doing bringsel indication. Me??? The dog was rather sure of it.

And Merlin peed on people tonight. Sigh. He did it once on leash while waiting for his turn, I noticed it while he was at it and pulled him away and the person certainly told him off from the bottom of her heart - first time she was pissed on (and therefore very pissed off) by a dog - but Merlin didn't seem to care that much about the feedback he got. 
After his practice he was playing with his squeaky balls with the victim he had found, the victim was sitting on the ground and Merlin fetching the balls (off leash) when he suddenly just lifted his leg and tried to pee on the victim in stead of returning the ball to her.
I was sooooo ashamed of my dog tonight. Merlin, Merlin, Merlin... 

Merlin has been rather disobedient lately and he is more and more keen on girls and sniffing the ground. Time for all of us to realize his childhood is over and he is a young adult now, in need of strict rules and discipline. Last night I decided I will confiscate most of his favorite toys and from now on he will have to work for every piece of food and every second of attention in this house - and guess what? Merlin had broken into the utility room last night and grabbed a big plastic bag full of his toys (not confiscated yet but I "rotate" his toys every couple of weeks so they feel like new again), dragged it into his own room and in the morning he was found surrounded by more toys than ever before!​