Möllillä on ollut joku ihme idea, että se haluaa nukkua Miklosin vieressä yöllä. Se on pikku hiljaa hivuttautunut lähemmäs ja lähemmäs, kuukausien aikana. Ensimmäiset kuvat on viime syksyltä. Aluksi Miklos nousi ja siirtyi vaivaantuneena toiseen huoneeseen heti, jos Mölli könysi nukkumaan liian lähelle sitä - mitään kähinöitä ei ole ollut. Puoli metriäkin oli aluksi "liian lähellä", sittemmin se että Möllin karvat koski Mikon nenään tai tassuihin.

Sokea Miklos on Möllin vieressään havaittuaan katsellut ympärilleen hirmu vaivaantuneen näköisenä kuin odotellen, lähteekö Mölli pois vai onko sen todella noustava omalta rakkaalta huovaltaan ja lähdettävä muualle nukkumaan - huokaisten se sitten on aina noussut ja jäykästi köpötellyt eteiseen jatkamaan unia.

Hauskasti Mölli on kokeillut ja oppinut. Selkä Miklosiin päin vie sen oman nenän ja naaman kauemmas Miklosista ja se on selvästi parempi juttu - onnistumisprosentti eli se, että Miklos ei lähde pois, on suurempi. Samoin takapuoli edellä lähemmäs hivuttautuminen on sujunut huomattavasti menestyksekkäämmin kuin nenä edellä lähestyminen. 

Mölli on myös kokeillut tarjota Miklosille lemppari vinkupalloaan yöksi samalla tavalla kuin se välillä antaa sen minulle peiton alle tai päälle yöksi, etenkin jos särkee tai olen kipeä. 

Välillä Mölli kokeilee käpertyä Miklosin huopaan kun Miklos nousee pois siltä ja vaihtaa paikkaa. Yö yöltä, viikko viikolta Mölli on lähestynyt Miklosia niin hissukseen ja vähän kerrallaan, että Miklos ei ole enää siirtynyt pois vaan siinä ne on vedelleet hirsiä kun minä olen yöllä heräillyt. 

Merlin wants to sleep next to the blind and old Miklos at night. Miklos does not want him to touch him. Miklos thinks Merlin is OK, but he never sleeps side by side with another dog and Merlin will not make an exception.

Merlin started getting closer and closer to Miklos at nights last autumn. Miklos always prefers sleeping on his white blanket. Merlin lied down next to him, closer and closer and in different positions every night, as if testing what works.

If he got too close, Miklos got up and went to sleep in another room. First, 'too close' was half a meter, later it was 'hairs touching'. Merlin even gave Miklos his favorite red squeaky ball for the night in case it would help - just like he occasionally gives it to me if I'm in a lot of pain or hides it in my bed for the night. Until last night... see the photos taken at nights from last autumn to last night!  

photo 2014syksy 461_zpsvpb4i3hy.jpg  

photo 12012015 1_zpscry0s29l.jpg 

photo 10022015 1_zpsd3xalnbs.jpg

photo 21012015 2_zpsql1blaca.jpg

photo 15022015_zpslo7x27ck.jpgphoto IMG_4602_zpsiufwqums.jpg photo IMG_4608_zpsbbzxn7it.jpg

Kunnes viime yönä!!! Voii söpöset minulla meinasi tulla tippa linssiin:

photo IMG_4605_zpsoqaxxvkg.jpg

Oikeasti, siinä ne nukkui ihan vierekkäin kun minä hipsin tuosta ohitse vessaan. Ihanuudet.

photo IMG_4606_zpsvyypzvwk.jpg