Tänään on ollut sellainen haikea päivä. Niin kuin joskus vaan on. Sitä pohjusti varmaan eilinen - vietettiin ilta kaupungilla Maijun kanssa ja juteltiin monista syvällisistä asioista. Käveltiin Kaivopuistossa ja Tähtitorninmäellä ja pohdittiin niitä valintoja ja päätöksiä, joita on elämässä tehnyt ja miten niitten mukaan on nyt vaan elettävä. Puhuttiin uravalinnoista ja työstä ja siitä, miten tulevaisuus niitten osalta ei välttämättä näytä kauhean kirkkaalta. Ilta oli todella hyvä ja oli kiva keskustella ja pohtia asioita ääneen.

Aamulla matkalla töihin soitin koirahoitolaan ja varasin Merlinille hoitoajan parin viikon päähän, kun lähden reissuun Norjaan ja SM:iin. Hoitolan pitäjä kysyi, onko Merlin ollut heillä jo aiemmin hoidossa. Ei ole. Sitten hän kysyi, onko joku muu minun koira ollut heillä aiemmin hoidossa.
–    On. Diesel.
–    No nyt minä muistankin. Eikös se ollut sellainen erikoistapaus? Mutta hyvin meillä meni sen kanssa.

Kävimme läpi Merlinin tiedot. Kerroin, että Merlin on erikoistunut erilaisten lukkojen auki räpläämiseen ja aitojen väärälle puolelle siirtymiseen ja että se on ystävällinen, mutta kovin hidas ja jähmeä. Hoitolan pitäjä kysyi, onko se siis sillä tavalla hidas, että se on tyhmä, vaiko vaan hidasliikkeinen. Minä sanoin, että kyllä se on minusta älykäs, mutta funtsaa tosi paljon juttuja ja on siis hidas niin fyysisesti kuin mielenliikkeissäänkin.
–    No jos minä laitan tähän että loivaliikkeinen.

–    Vieläkö sinulla on Diesel? hoitolan pitäjä kysyi yhtäkkiä.
Voi itku. Silmät sumenivat kyynelistä saman tien. - Diesel lähti Taivaaseen. 
Sadat kyynelet virtasivat hetkessä alas kasvojani ilman loppua.
–    En minä muista kaikkia koiria jotka täällä käy, hoitolan pitäjä sanoi. - Mutta Diesel on jäänyt jostain syystä mieleen. Jotkut koirat vaan on... enemmän.

 

I phoned a dog hotel this morning to book Merlin a room while I'm travelling away in a couple of weeks. The keeper of the dog hotel asked me first if Merlin has stayed with them previously. I said No. Then she asked me if some other dog of mine has stayed with them. 
- Yes, Diesel, I said.
- Right, now I remember. He was a special case wasn't he? But everything went well with him.

We talked about Merlin for a while. I said Merlin is friendly but very slow. She asked me if I mean that he is slow in the way of being stupid. I said No, Merlin is intelligent but he is a thinker so he is in fact slow both in mind and in motion. :-D And a Houdini.

Suddenly the keeper of the dog hotel asked me: - Do you still have Diesel?
My eyes were filled with tears immediately. 
- Diesel has gone to Heaven, I said. Tears were pouring down my face with no end.
- I don't remember all the dogs that visit us, she continued. - But for some reason I remember Diesel. Some dogs just are... more.