IMG_2233kaikki.jpg

Siinä ne pötköttelee, rivissä niin kuin yleensä. Hyvä järjestys ja kuri se olla pitää! Vasemmalta oikealle: Täplä-poika, Laikku-tyttö, Bonuspentu, ja Pilkku-tyttö. 

Kaikki pennut on kasvaneet hienosti ja on pulleamahaisia. Uskoisin, että kilon painoraja ylittyy tänä iltana Täpläpojan toimesta. Pilkku erityisesti on tosi pullea, kun se makaa vatsallaan niin se leviää kuin talja molemmille puolille! :-D

Pikkuruinen Bonuspentukaan ei enää ole yhtään niin pikkuruinen, se on ihan muutamassa päivässä kirinyt kovasti painossa kiinni muita pentuja. Siinä on jotakin jännää mikä vetoaa ihmisiin, sitä on kyselty ulkomaita myöten. 

IMG_2235.jpg

IMG_2209.jpg

Äitikoira Miina on IHANA. Miina on niin iloinen ja kiva koira, että sitä on vaikea kuvailla. Nyt kun sen yli heittänyt hoitovietti on asettunut kohdilleen, se hoitaa pentuja tunnollisesti ja hyvin, mutta ei hössää yhtään liikaa. Se voi nukkua pentulaatikon ulkopuolella ja seurailla huushollin touhuja viereisessä huoneessa samalla kun pennut nukkuu rauhassa pentulaatikossa.

Miina ulkoilee muutaman kerran päivässä vapaana pelloilla juoksennellen Möllin kanssa. Se on ihanan iloinen ulkona: siitä näkee miten se rakastaa liikkumista ja on tottunut reippaaseen lenkkeilyyn ja paljoon ulkoiluun. Ulkona se juoksee koko ajan aktiivisesti ympäriinsä, on todella kuuliainen ja tottelevainen, ja todella hyvässä kunnossa huomioiden että se on vastikään synnyttänyt ison pentueen.

Miinakin on Möllin tapaan kova jemmaamaan, piilottelemaan tavaroita. Se vie kaikki Möllin pallot ja piilottaa ne lumeen aitaukseen. Kun tässä pari päivää sitten satoi vettä ja lumenpinta laski lähes olemattomiin, aitaus oli tosi värikäs kun kaikki pallot ja lelut tuli esille lumen alta. Sieltä löytyi myös mm. puruluu ja lampaankorva, jotka Miina oli jemmannut pahan päivän varalle. :-D


Tässä on Pilkku-tyttö. Pilkku on melkoisen pullea ja avasi ensimmäisenä silmän 1.2.2016. Nyt on jo toinenkin silmä auki ja hiljalleen maailma alkaa hahmottua. Pilkku rauhoittuu käteen ja syliin nopeasti ja köllii selälläänkin. Pilkulla on isot tassut, siitä tulee varmaan hyvänkokoinen tyttö.

IMG_2212pilkku.jpg

IMG_2213pilkku.jpg


Tässä on Laikku-tyttö. Laikkukin asettuu hyvin käteen tai syliin ja nauttii hellittelystä ja vatsan silittelyistä. Laikun molemmat silmät oli auki eilen 2.2.2016. Laikku näyttäisi olevan kevyempirakenteinen kuin Pilkku, ja tassunkoko on pienempi.

IMG_2214laikku.jpg

IMG_2218laikku.jpg


Bonuspentu on siis myös tyttö. Se näyttää ihan pieneltä possulta alla olevassa kuvassa! Bonuspennun silmät oli eilen raollaan ja tänään 3.2.2016 kumpikin silmä on ihan kunnolla auki. Bonus on sinnikäs ja se on varmasti ollut tärkeä ominaisuus jotta se on saanut syötyä kooltaan isompien sisarustensa seurassa. Bonuksen paino on noussut hyvin suhteessa sen syntymäpainoon ja ero Laikkuun pienenee päivä päivältä.

Bonuskin on todella hyvin tottunut käsittelyyn, kun sitä on punnittu ja seurattu hieman muita tarkemmin ja useammin näinä alkuaikoina. Sille ei ole väliä, nostanko minä vai Miina-äiti sitä, se kohtelee meitä yhtä tuttuina, kuten sisaruksensakin.

IMG_2223bonus.jpg

IMG_2227bonus.jpg
Tui-tui! Ei taida vielä katse tarkentua vaikka silmät onkin auki. Ja katsokaa noita tassuja! Ei taida Bonuksesta ihan rääpälettä jäädäkään.

IMG_2228bonus.jpg
Juu, minullakin on silmä. Pennut yrittää lutsuttaa kaikkea pehmeää ja lämmintä :-D
 


Täplä-poika on muhkea. Paino-eroa tyttöihin on vähintään 150-200 g. Ei toki ole sanottu, että siitä tulee isoa, se voi vaan olla paksuluinen niin kuin esimerkiksi Mölli, joka ei ole säkäkorkeudellisesti iso vaan keskikokoinen. Täplä raotti toista silmää 1.2.2016 ja nyt on molemmat silmät auki.

Täpläpoika asettuu rauhassa syliin mutta ei enää viikkoon ole mahtunut kellottelemaan kädellä. Sen löytää usein epämukavan näköisistä asennoista osittain toisten pentujen päällä.

IMG_2220t%C3%A4pl%C3%A4.jpg

IMG_2230t%C3%A4pl%C3%A4.jpg