Tänään lähdettiin Speden kanssa ulos syömään ja uimaan. Spede pääsi polskimaan peräti kolmessa eri paikassa!

Aamu alkoi kierroksella puutarhassa: mikä on nyt sopivan kypsää, mikä vasta tulollaan? Aurinko paistoi lämpimästi ja Spede nassutti karviaisia suoraan pensaasta. Lähiruokaa parhaimmillaan! Kaikki koirani tykkäävät tosi paljon juuri karviaisista, hyvänä kakkosena tulee vadelmat ja kypsät mustaviinimarjat.

What a perfect day it was - a warm and sunny summer day off in the perfect company! You really don't have to do anything special to make a perfect, happy day. Little, simple things are enough. Like spending a day with your dog.

blog3351.jpg

Little Spede has found the gooseberries! He truly likes them - the best after raspberries! Actually, he is a really good eater - he likes just about everything there is to eat nowadays. :-) After breakfast today it was time to take a stroll in the garden to see what is ripe right now, what can be expected next week etc. Spede enjoyed some self-service gooseberries.

blog3352.jpgblog3356.jpg

Puolen päivän aikaan lähdettiin liikkeelle autolla. Vatsa kurni jo, mutta oli todella kuuma ja päätin pysähtyä ensimmäiseksi katsomaan, missä kunnossa Bembölen vanhan myllyn pato on. Spede saisi pulahtaa samalla, jos haluaisi. Tämä paikka on Nikkilän läheisyydessä ja täällä olisi hyvä uittaa koiria - tulee vain harvemmin käytyä täällä jostain syystä. Pohja on mutaa joten vaikka vesi itsessään onkin melko puhdasta niin se on ruskeaa, koska virtaus on aika kova.

We got into the car and took off at noon. I was really yearning for lunch but it was such a hot day that we made the first stop very soon at a dam and the ruins of an old mill so that Spede could cool off in the water if he wanted to. The water is actually quite clean but the bottom of the stream is muddy and the current is strong enough to lift the mud and mix it into water making it look brown.

blog3439.jpgblog3440.jpg

blog3441.jpgblog3443.jpg

Just a quick dip! After that it was time to go for lunch. I had some marvellous chiken pie and Spede was served a chewy bone at the restaurant.

Sitten mentiin nälästä kurnivan vatsani vaatimusten mukaisesti lounaalle Navettaan. Tänään minun ei tehnyt mieli keittolounasta, joten söin kanapiirasta ja join hyvää teetä. Tämän paikan ainoa heikkous on, että sieltä ei saa erikoiskahveja. Onneksi oli sentään valmiiksi haudutettua Keisarin morsianta.
Spedelle talo tarjosi purutikun ja Spede oli ulkoterassin lisäksi tervetullut myös ravintolaan sisälle, minne menimmekin koska siellä oli viileämpää kuin ulkona. Juomakupista kieltäydyn toistaiseksi Speden kohdalla sisätiloissa, koska se loiskuttaa sen nurin saman tien tai kaivaa sitä etutassuillaan niin, että lattiat lainehtii. Spede saa juoda ravintoloissa ja baareissa vasta, kun osaa käyttäytyä siististi juodessaan. :-)

Luin kirjaa ja nautin lounaasta ja Spede rauhoittui penkkini alle. Pari asiakasta kävi tekemässä sen kanssa tuttavuutta, tarkkaan bongasivat koiran kun ei sitä juurikaan näkynyt. Kuulin myös mielenkiintoisen uutisen töpöhännällä syntyneistä tibbeistä - alkuperämaan tuonneista syntyneet.

Matka jatkui Joensuun tilalle. Siellä on selkeät ohjeet esillä kunkin kohderyhmän vaatiman lähestymistavan mukaan esitettynä:
blog3456.jpg

Joensuun tilan rantakahvilasta saa erikoiskahveja, jos paikalla sattuu olemaan työntekijä, joka osaa käyttää kahvikonetta. :-D
Minä vien aina ensin koiran odottamaan sellaiseen paikkaan missä se ei ole kenenkään tiellä mutta on samalla minun silmien alla kun jonotan kassalle tilaustani tekemään. Hyvin osaa nuori Spedekin odottaa rauhassa vaikkapa terassin tolppaan kytkettynä. Varjopaikan löytäminen oli tänään haastavaa mutta ison pöydän alta varjoa lopulta löytyi. Tässä paikassa koirille on tarjolla vesikippo terassilla talon puolesta, Spede sai käyttöönsä oman kipon ja pullonsa.

Onneksi satuin kysäisemään, onko Joensuun tilalla paikkaa, josta saisi koiran laitettua uimaan (ja vaikka itsekin pulahdettua samalla), koska paikan maksulliseen hiekkapohjaiseen uimajärveen on koirilta pääsy kielletty ja muu rantaviiva on veneitten peitossa. Hyvä että kysyin, koska sain neuvot koirien omaan ulkoilutusalueeseen, jossa oli myös uittamismahdollisuus. Hyvät järjestelyt täällä! 

Next place to visit was a beach café next to an artificial sandy beach and swimming area for people (not allowed for dogs) and a very popular harbour for boats (hundreds of them!). You can even hire small boats and kayaks here.

I had a coffee on the terrace while Spede enjoyed the mild breezy sea wind in the shade under the table.

blog3445.jpg

blog3455.jpgblog3446.jpg

Dogs had their own place to trot around and go swimming. :-)

blog3447.jpgblog3448.jpgblog3451.jpgblog3453.jpg

Ranta ei ollut niin miellyttävä, että minä olisin tuosta pulahtanut - ja vesi mudasta sameaa. Niinpä Speden viilenneltyä itseään hetken jatkoimme matkaa Pilvijärvelle, jossa minäkin pääsin vihdoin uimaan.

blog3457.jpg

Ihanaa sopivan lämmintä vettä, kyllä virkisti! En lähtenyt etsimään sen yksityisempää soppea, vaan kun rannassa oleva porukka tervehti Spedeä heti lämpimästi ja koitti kovasti tehdä tuttavuutta sen kanssa (Spedeä ei kiinnostanut kuin rantavedessä läträäminen), niin jäin saman tien siihen, laskin koiran vapaaksi ja heitin paidan ja shortsit pois ja menin uimaan. Spedekin ui ihan mallikkaasti pienen matkan, vaikka tykkääkin enemmän vain veden huitomisesta ja loiskuttelusta etutassuilla. Uin pari kertaa ja kun oli virkistäytynyt ja hyvä olo, heitin paidan takaisin päälle ja lähdettiin takaisin autolle. Mikään ei viilennä ja virkistä yhtä hyvin kesäkuumalla kuin se, että jättää märät bikinit ja sandaalit päälle kun lähtee rannalta. :-)

Third stop was at a local lake with a very popular beach. Since dogs are not allowed on public beaches in this country I go to the opposite side of the same lake. No sandy beach there but the same sun and the same lake with clear water. :-) Nice afternoon swim with just the right water temperature so that you won't freeze but it still makes you feel refreshed. That means, I went swimming as well. :-)

blog3458.jpg

Kotiin tultiin joskus viiden jälkeen. Levittelin märät jutut kuivumaan ja nautin hyvästä olosta ja hyvästä mielestä. Ei tarvitse olla mitenkään erikoinen päivä, että voi silti olla erityisen hyvä päivä.

blog3467.jpg

Kotona hoidin puutarhaa: kastelin, lannoitin, nypin ja istutin. Spedeä ei voi pitää mukana puutarhahommissa koska se osallistuu niihin liian innokkaasti, joten tämä homma tehtiin aikuisten koirien ulkoillessa sillä aikaa kun Spede nukkui - onhan se ihan pentu vielä ja tarvitsee päiväunia.

Sitten minäkin lepuutin hetken vaakatasossa kirjaa lukien, kunnes ilma viileni sen verran, että hyppäsin fillarin satulaan ja laitoin polkien kylille. Hain Misa-koiran meille hoitoon. Menomatka sujui reipasta vauhtia sotkien, paluumatka sitten hissukseen Misalle sopivaa vauhtia. Tunnin fillarireissu kauniissa kesäillassa peltojen keskellä - kyllä kannatti.

We were back home around 5 pm. Time for little Spede puppy to take a late afternoon nap as he still is a puppy and puppies need to sleep a lot, too. Meanwhile I did some gardening. It is hopeless to try and work in the garden with Spede around as he wants to participate in everything I do and he is way too enthusiastic a 'garden help'! The adult dogs on the other hand enjoy a stroll around the garden while I work, they roll in the grass and smell flowers and other scents and enjoy a nice and quiet summer's day in every way until they go and take a nap in the shade.

Finally at 9 pm it was cool enough to grab my bicycle and ride into the local village to Misa's house. Misa will be staying with us for a few days and as both I and Misa need some exercise I like to go get her or return her back to her own house by bicycle. When it's just me I tend to go moderately fast but with Misa running beside my bicycle the pace is slow enough for her to trot smoothly.

blog3199.jpg

blog3197.jpg

Pienistä palasista on hyvä päivä tehty ja tänään oli aika täydellinen päivä. :-)

 

Kun minulla on vapaapäivä, jota seuraa useampi työpäivä on tuo vapaapäivä sen takia spelipäivä eli se on vietettävä Speden kanssa jonnekin pois kotoa lähtien. Se on osa normaalia koiranpennun sosiaalistamista ja työpäivinä siihen ei yleensä ole aikaa tai energiaa, joten siksi se jää vapaapäivien pääohjelmaksi.

Sosiaalistaminen ei tosin ole minulle mikään velvoite tai riippakivi tai asia, joka on pakko tehdä, sillä minulle koirat ei ole vain lemmikkejä, tai vain koiria, tai vain harrastusvälineitä; vaan myös seuralaisia: kivan koiran kanssa on tosi kiva viettää aikaa ihan kaksistaan eri paikoissa käyden.
Tykkään olla yksikseni ja tykkään olla koiran kanssa, ja nämä kaksi kun yhdistää niin on ihan huippuseurassa! :-D En tiedä kuinka moni kaveripiiristäni tekee tätä samaa - aika harva vissiin paitsi Virpi ja Skuti - mutta minä nautin kahdenkeskisestä ajasta koirani kanssa milloin missäkin.

Mölli 4 v. on aina luotettava ja rauhallinen laatuseuralainen ravintolaan, lenkille, terassille, minne vain; mutta myös Spede 6 kk on osoittautunut vallan mutkattomaksi ja helpoksi kaveriksi ihan kaikkialle. Kuten sanottua, KIVAN koiran kanssa on kiva viettää aikaa kaksistaan eri paikoissa käymällä ja ilokseni hyväkäytöksiset koirat onkin nykyään tervetulleita vaikka minne. Jopa Suomessa! :-)

I try to take puppy Spede with me away from home on a weekly basis on a day off from work. It is just the two us of those days - we go shopping for dog food or to search new plants for my garden, out to eat in a café, to have a swim in a lake etc. Whatever I come up with. 

I like being alone and I like being with a dog so going out to places with only my dog to keep me company is just a perfect way to have a good time!

Merlin is always a good choice to go out for a walk on town with or to have a snack in a café with but it has appeared that Spede is just perfect for it, too. Finally, also in Finland dogs are more and more welcome to different places with their owners. As long as they behave well, at least. That is super news. 

Today's day off was spent well with little Spede. He got to go swimming (well, paddle and splash around is more like it) in three different places as it was a really hot day today; we had lunch at a restaurant (where Spede was offered a chewy bone), and coffee and dessert in another place.