Mistä tietää, että ulkomaanmatka tai muu lomareissu lähestyy? Siitä, että joku koira sairastuu. Joko joltain löytyy joku uusi kasvain tai joltain murtuu luu tai antura halkeaa tai tulee joku muu tikkausta tarvitseva haava ja kuuppa päähän; tai jos ei mitään näistä niin Pöpösen bravuuri on ÄKKK (äkillinen kova korvakipu) joka iskee ilman mitään muita ennakko-oireita kuin minun tietoisuuteni tulevasta reissusta, tai sitten sille iskee yllätysripuli. JOKA KERTA. 

Miklosin jalka oli tänä aamuna taas todella kipeä ja nyt varpaatkin oli turvoksissa. Paiseesta vuotaa vähän kirkasta verensekaista nestettä. Iltapäivällä varpaitten turvotus oli laskenut mutta jalka on yhä tosi hurjan näköinen ja kipeä. Miklos harvoin valittaa ääneen, nyt se käsiteltäessä huokailee ja hönkii. :-(

Ja minä siis lähden pe-aamuna reissuun.

Auto seisoo vieläkin korjaamolla ja korjaamon auto minun pihalla. Vika on tiedossa, mutta ei vaan onnistu korjaus. 


Päivän asiakas oli tatuoitu parikymppinen mies, joka tepasteli suoraan leikkokukkakylmiöön, katsoi ympärilleen ja joko hämmentyi tai kauhistui valtavasta valikoimasta, tuli saman tien pois leikkokylmiöstä kassojen eteen ja töksäytti: - Siis onks teil niit tulppaaneit?

Leikkotulppaanisesonki alkaa helmi-maaliskuussa ja kestää huhtikuun lopulle, joku saattaa niitä kysellä vielä toukokuussakin. Tulppaanisipuleja taas kysellään alkusyksystä ja sesonki sijoittuu loka-marraskuulle. Mutta että joku kysyy tulppaaneja heinäkuun helteillä, on jo aika harvinaista. Vähän tuli sellainen fiilis, että oikeasti tässä voi olla jotain ihan muuta takana, ja tämä erikoinen keskustelunavaus saattaa olla vain epätoivoinen avunhuuto.

Kerroin, että tähän aikaan vuodesta tulppaaneja on kyllä huonosti saatavilla ja kysyin mitähän asiakas oikeastaan hakee. - No sille yhelle pitäis viedä jotain. Muuten tulee turpiin. On hääpäivä.

Teki mieli kysyä, unohtuiko viime vuonna siis viedä kukkia. :-D Mies ei yhtään osannut itse sanoa, mitä haluaisi, mutta minulla oli työn alla juuri ns. romanttinen juhlava kimppu, jonka esittelin: romanttista vanhanajan roosaa neilikoissa ja ruusuja, jotka on aina hyvä ja arvostettu valinta. Oli kuulemma juuri hyvä joten sinne meni eikä hintaakaan kyselty. 

Tänään oli taas varsinainen viiltelypäivä töissä. Ensin joku eksoottinen heinä leikkasi pienen tosi kipeän haavan käteen. Ei ilmeisesti mikään ns. terveellinen heinä, koska vielä nyt illallakin pikkuruista viiltohaavaa jomottaa tosi paljon. Ja vielä juuri ennen lounastaukoa yhtä kimppua viimeistellessäni vetäisin peukalon pystysuunnassa halki. Ei se veitsenkäyttö vieläkään vaan onnistu. Rikki mennyt käsi on yhä tosi kömpelö. Ja nyt viikon verran aamuisin herätessä ensimmäinen asia jonka olen tajunnut on, että käteen sattuu kun sitä liikuttaa. Taas. Välillä tämä oli jo poissa.


Kävin eilen ostamassa kellon. Rannekellon. En ole käyttänyt rannekelloa vuosikausiin, koska minulla on aina mukana kännykkä josta katson tarvittaessa ajan. FRF-tasotestissä kännykät kerätään pois pe-illasta su-iltaan, joten kello olisi suotavaa olla olemassa. Tein tämän hankinnan siis jo todella hyvissä ajoin. :-)

Menin kulta- ja kelloliikkeeseen ja sanoin suoraan, etten koskaan käytä rannekelloa mutta nyt tarvitsen sellaisen kahdeksi vuorokaudeksi, joten varsin ymmärrettävästi kellon ulkonäöllä tai muilla ominaisuuksilla ei ole mitään merkitystä vaan ainoat vaatimukset on, että se on halpa ja vedenpitävä. 

Myyjätäti ymmärsi yskän ja johdatti minut suoraan vitriinille josta heti osoitin TUO! (vaikka ulkonäöllä yms ei ollutkaan mitään väliä) ja se se olikin. Hirveän värinen ja monia eri toimintoja. Nyt jo useaan kertaan vesiämpärissä töissä uitettu ja toimii.

 

photo blog4548_zpsec97a08d.jpg photo blog4551_zpsd7185443.jpg