Eilen oli kauden ensimmäiset pikkujoulut. Saattaa olla että ne oli myös kauden ainoat, kun en nyt muista, että olisi muita tiedossa. Jouluvalmistelut jää tänä vuonna joko todella hyvissä ajoin tehtäviksi tai kokonaan väliin, koska olen ennen joulua tiiviisti töissä Kukkatalossa. Siellä on edessä ihan mieletön jouluhärdelli, tulee kuulemma pitämään todella kiirettä.

Koulua on ensi viikolla vielä kaksi päivää ja sitten on taukoa lähiopetuksessa tammikuun alkuun asti. Nyt pitäisi vaan jaksaa vielä ne kaksi päivää ensi viikolla, vaikka motivaatio koulun suhteen on ihan nollassa juuri nyt. Meillä on sitten kai tekstaustakin ja sehän se on painajainen minulle. Tosi paska juttu, että tuo käsi meni rikki viime keväänä ja koko tekstauskurssi ja sen harjoittelut meni ohi. En minä nyt saa harjoiteltua itsekseni samalla tavalla, ja se ihan omakin käsiala on huonontunut ihan merkittävästi. 

Niistä pikkujouluista vielä - minä muistin tänä vuonna viedä lahjat! Tällä porukalla on järjestetty pikkujoulut jo monena vuonna, ja aina aikaisemmin minulla on ollut nolo hetki, kun kaikki muut on kaivaneet lahjat esillä ja MINÄ EN OLE MUISTANUT. Kääk. Nyt muistin. Hyviä lahjoja tuli taas - kauniita ja ilahduttavia ja myös hyödyllisiä. Kiitos! Oli tosi kiva ilta, kuten tällä porukalla aina, mutta ruokapäiväkirjan pitämisen suhteen pikkujouluthan on siis silkkaa painajaista. ;-) 

Ilmeisesti minun pitäisi käydä pikkujouluissa useammin koska nukahdin ihan silmät ristissä illalla ja nukuin todella hyvin yli yhdeksään aamulla. Sitten olikin joku ihmeellinen tarmonpuuska ja aamu-ulkoilun päätteeksi aloin kaivaa loppuja paria sataa kukkasipulia maahan. Enää en jaksanut miettiä kauheasti, mitä laitan ja minne ja millaiseen kuvioon: kunhan kaivoin lapiolla kuopan, latasin sipulit sen pohjalle suunnilleen oikein päin ja lappasin maat päälle. Kolmeen, neljään eri kohtaan, joihin en mielestäni vielä ollut istuttanut mitään ns. ajatuksella (ettei menisi aiemmat suunnitelmat pilalle). Se oli sellainen tarmonpuuska, että pyjama oli siis vielä päällä tässä vaiheessa.

Energinen olo jatkui vielä senkin jälkeen, joten lajittelin kaikki viikon verran ympäri kämppää kuivumassa olleet pyykit ja vein ne paikoilleen ja taittelin kuivatustelineet pois. Ohoh. Hyvä seura ja kunnon yöunet saa ihmeitä aikaan.

photo blog7517_zpsb863a192.jpg
Kaverin lapset olivat askarrelleet jokaiselle pöytään oman nimilapun ja pöllön.

photo blog7518_zps9dcad6b7.jpg photo blog7523_zpsac652d87.jpg photo blog7522_zpsfdea8edc.jpg
Merlin sai tuliaisina maukkaan luun, joka ei ollut kelvannut kaverin koiralle, ja jota se alkoi heti nakertaa innoissaan.

My first Christmas party of the season was booked for yesterday. Good friends, good food, and nice presents. As amazing as it is, I've forgotten about the presents every time the last years; dispite the fact that we've had the party with the same people for many years already. Now how embarrassing is that? This year was the first time I remembered and it felt really good. I had even spent time thinking about what to get to each person so it felt even better. :-) 

Woke up at 9.15 this morning feeling full of energy. Took the dogs out and decided to plant the remaining flower bulbs, a task that has been waiting for several weeks already. A couple of hundred of tulip and narcissus bulbs. Dig a hole in the ground, place the bulbs, cover it with earth. Repeat. Good morning exercise! When I was done, my pyjamas were a little moist and muddy at knees. Time to go back indoors and deal with the laundry that has been spread to dry all over in the house for the past week. Now it is all neatly folded and placed in the wardrobe and drawers. Maybe I should do more Christmas parties in good company if this is the result?

photo blog7508_zps9f3b0c6d.jpg