photo kirja640x480_zps61786756.jpg

 

Jossain vaiheessa kaupungilla kuljeksiessani kiinnitin huomiota siihen, kuinka paljon juhlapukuista väkeä on liikkeellä, ja niitä yo-lakkisia myös. Minullakin on yo-juhliin meno huomenna sunnuntaina (mentaalikalenterimerkinnän mukaan). 

Sitten jossain vaiheessa aloin miettiä, että eikös ne koulujen päättäjäiset kuitenkin yleensä ole lauantaisin. Etenkin lukioissa. 

Pitihän se sitten ihan tarkistaa ja kutsun mukaan yo-juhlat, joihin olin menossa, oli lauantaina ja siis sillä hetkellä vajaan tunnin päästä. Nopean analyysin jälkeen totesin, että olisi totisesti pienempi paha mennä oikeaan paikaan oikeaan aikaan mutta täysin väärissä vaatteissa, kuin mennä oikeaan paikkaan väärään aikaan oikeissa vaatteissa (tai olla menemättä lainkaan). Ei kun äkkiä kukkakaupan kautta metroon ja itään ja autolle (jossa lahja oli onneksi jo mukana).

Ja kyllä, ihmettelin ihan itsekin, miten oikein pystyin tuohon. Siis tajuamaan kaikkien kirkkaasti näkyvien vihjeitten sokaisemana, että yo-juhlat on aina lauantaina. Olis ollut NIIN minua mennä pimpottamaan ovikelloa sunnuntaina.