Kevään ohjatut tottelevaisuuskoulutukset tuli korkattua tänään Viilarin kentällä Helsingissä. En ole käynyt Hepekon koulutuksissa nyt pariin vuoteen mutta päätin, että saadakseni tsempattua Merlinin koulutuksen kanssa, on syytä ilmoittautua mukaan tänä keväänä.

Hain reippaasti suoraan tehotottis-ryhmään, jossa hierotaan ja hinkataan pikkutarkasti liikkeitä kuntoon. Minä ja Merlin parina emme kyllä tuon ryhmän sisäänpääsykriteereitä tainneet täyttää, mutta vaakakupissa taisi painaa ohjaajan saavutukset edellisten pulloharjojen kanssa. Säännötkin pitäisi osata ja parasta toki olisikin, kun ensi viikonloppuna alkaa vihdoin kauan odotettu pelastuskoiratuomarikurssi!

Ei alkanut tuo meidän ensimmäinen tottelevaisuustuntimme kovin vakuuttavasti. Tai siis ihan hetkellisesti alkoi hyvin, mutta sitten se saman tien meni jo mönkään. Otin koiran perusasentoon, hyvän ryhdin ja heitin noutokapulan. Koira istui tarkkaavaisena vierellä, ei lähtenyt noutoon ilman lupaa ja kaikki näytti sujuvan tyylikkäästi. Annoin noutokäskyn ja Merlin kääntyi katsomaan vieressä rivissä seisovia koiranohjaajia hyvin kohteliaasti kuin kysyen: No niin, kuka teistä haluaisi aloittaa? Minä voin hyvin odottaa ja tehdä viimeisenä. Eikä liikkunut niin mihinkään siitä. Sain ihan itse hakea sen kapulan. 

Tein noutoa ekan kerran ulkona ja kapulan heittäen pari viikkoa sitten ja silloin Mölli yritti varastaa noutoon ilman lupaa ja jouduin puuttumaan siihen, Nyt ei sitten meinannut millään lähteä liikkeelle. Myöskin metallikapulan nostaminen oli hankalaa ja ylipäätään homma meni sellaiseksi ympärille katselemiseksi. Liikaa häiriöitä, ja Merlin ei vielä tiedä, että koulutuskenttä on kiva paikka ja siellä puuhataan kaikkea yhdessä. Kouluttajamme Marika W pohti mitä Merlin tuumaisi, jos kapulaa yrittäisi "ryöstää" siltä mutta epäilemättä Merlin vain kohteliaasti antaisi sen pois eikä tekisi siitä sen suurempaa numeroa. :-D
Marika W:n kanssa sitten työstettiin noutoa hetken aikaa ja sen jälkeen aloitin liikkeestä seisomaan jäämisen opettamisen Merlinille. Loppuun tehtiin eteenmenoharjoitus ja kahden pallon leikki. Näitä nyt sitten hinkataan kotona ja viikonloppuna katsotaan tilannetta uudelleen.

Tänään oli muuten hieno aurinkoinen päivä. Kävin aamupäivällä metsälenkillä koko köörin kanssa. Mikloskin sai olla vapaana, koska sen meno alkaa olla sen verran verkkaista, että jos se johonkin lähtee, niin sen saa melkeinpä juoksemalla kiinni ellei se sitä ennen jo juutu johonkin puskaan, sokea kun on. Toisaalta kun se on metsälenkillä vapaana, on oltava jatkuvasti silmä tarkkana eikä voi vaikkapa rupatella puhelimessa, sillä jos se kääntyykin eri polulle kuin muu porukka niin sinnehän sitten meni ja kestää aikansa ennen kuin tulee kutsuista luokse, koska haluaa haistella ja tutkia metsän juttuja rauhassa ja liikkuu maastossa hitaasti. 

Polulla ja metsätiellä Miklosin vauhti oli tänään kyllä välillä varsin reipasta. Minulla oli päällä vain ohut urheilupaita ja huppari ja jalassa farkut ja kumisaappaat eikä tullut yhtään kylmä! Välillä mentiin puolijuoksua. Iltapäivällä konttasin ja möyrin puutarhassa, lähinnä mansikkamaalla ja istutin syksyllä saamani kriikunapuun taimet ulos - ei tullut kylmä tässäkään puuhassa. Illalla tottiskentälle sen sijaan olisi pitänyt laittaa pitkien kalsareitten lisäksi vielä toppahousutkin kun palelsi niin. Kiitos vaan kaverille, joka ystävällisesti taikoi jostain istuinalustan kun huomasi minun hytisevän jääkylmällä muovituolilla. :-)

 

photo blog1359_zps68a05372.jpg
Merlin jatkaa minun sille valitsemalla metroseksuaalilla tukkalaitetyylillä. Noin 40 pinkkiä hiuspampulaa on nyt hukattu, joten oli aika hankkia uusi säästöpakkaus. Jostain syystä niitä myydään vain ns. "tyttöjen väreissä", joten ei auta, meno jatkuu vaaleanpunaisen eri sävyissä. Minua tämä ei haittaa muutoin kuin silloin, kun uros-aggressiivisten koirien omistajat olettavat Merlinin olevan narttukoira koska sillä on pinkki pampula päässä ja tuovat oman uroksille vihaisen koiransa sen luokse ja varmistavat vasta puolen metrin päässä "niin onhan se tyttö?".

Merlin has now used (read: lost) just about all of the 40 pink hair ribbons that I got him (or the both of us) a couple of months ago or so. Back then I bought a big pack for just a few coins, it was such a good offer that it didn't matter they were all pink. Now that we're running out of them the hair ribbons were back on my shopping list again today. And guess what? It seems the big packages only come in 'girly colors'. Finally I found another good offer, this time four different shades of pink. It seems Merlin is going to continue the metrosexual style that he has not chosen. :-D

I don't have a problem in all my pack (and myself) wearing pink hair bows even if only one of the dogs is a bitch. Really doesn't matter to me! But there is one problem: when walking Merlin with a ponytail tied up with a pink hair bow, other dog owners automatically expect him to be a bitch. Therefore, they feel free to bring their male-aggressive males to greet Merlin and only ask 'It really is a girl, right?' when they are almost face-to-face. And gosh do they make a quick run when I say Merlin is a boy! 

Nice sunny spring day today. I took the dogs for a walk in the forest in the morning and spent the afternoon gardening. In the evening it was time for Merlin's first obedience class this year. I have entered us to an obedience course for "heavy users" :-D and for sure we didn't get there with Merlin's level of skills but rather with my achievements with my previous dogs.

First exercise was retrieval. I took a good basic position, Merlin sitting by my side with good posture and alert. I tossed the object, told him to Fetch! and he looked at all the other dog handlers standing next to us, like asking very politely: Ok, so who of you would like to go first? I am in no hurry, I can go last. And sure enough I got to go get it myself.
The dilemma of having a polite dog. It is going to be one long and rocky road.

 

photo blog1341_zps96f17616.jpg photo blog1340_zps7daf4a8b.jpg photo blog1343_zps98a09104.jpg photo blog1344_zps277993d1.jpg photo blog1347_zpse9a5d5b0.jpg