Yritin keskittyä tekemään asioita, joista tykkään.

 

photo blog2288_zpsacfe2348.jpg 
Nautin auringosta ja lämmöstä. Narsissitkin kumarsi valonsäteelle. 

photo blog2303_zpsd5006772.jpg
Postilaatikosta löytyi iso paketti. Kiitos Lea! Olipa kiva yllätys ja ajoitus osui ihan nappiin.

photo blog2310_zps5bbe0283.jpg
Join aamukahvin kasvihuoneen edessä istuskellen eilen. Tänään kasvihuoneeseen mahtui jo sisään, kun se on nyt raivattu. Kiitos vanhemmilleni avusta puutarhassa!

photo blog2311_zps917fe5fe.jpg
Istutin Katan äidin minulle antamia perennoja. Eilen hieman kärsineen oloisia mutta tänään jo pirteämpiä. Kestäviä planttuja.

photo blog2313_zpsa274ecee.jpg
Reippaalla ja innokkaalla pikkuapulaisella on isot ja pehmeät ja pörröiset tassut ja leveä takapuoli, joitten alle lakoaa kukka jos toinenkin. Tässä yhtenä aamuna viikolla Mölli meni vääntämään paskaa perennapenkkiini, jossa tulppaanit on juuri aloittelemassa kukoistustaan. Siinä vaiheessa kun paskat on jo tulossa ei enää kannata mennä hosumaan, sillä saa vain enemmän tuhoa aikaiseksi - mutta nyt tulikin tahmea scheisse, sellainen joka saa koiran hyörimään ja pyörimään ja vaihtamaan paikkaa moneen kertaan. Voi minun kukkapenkkiparkaa! Mutta koska Mölli on ollut niin hyvä lohduttaja viime aikoina eikä taaskaan tarkoittanut mitään pahaa, maltoin mieleni.

photo blog2332_zpse82c96e3.jpg
Saunamökin edustalla oli oikean puolen tulppaanit auenneet lauantaina, vasemman puolen kukat oli vielä ihan nupussa.

photo blog2339_zpsdb643eaf.jpg
Olen kuullut Helsingin ns. katuravintolapäivästä, mutta en koskaan kokenut sitä. Nyt päädyin sinne ihan vahingossa. Kaikkea kivaa pientä maisteltavaa löytyi kyllä. Ja sieltä matka jatkui Kakkugalleriaan.

photo blog2343_zps36dce14e.jpg
Pari päivää sitten ei näkynyt parsan parsaa, nyt niitä on jo punkenut maan pinnalle useampi. Osa on ihan sellaisia kunnon paksuisia jo. Eli tänä vuonna voin saada jo oman maan parsatuotantoa yhdelle hengelle yhden pienen lisukkeen verran! Mainiota!
Kyllä, parsankasvatus on vain kärsivällisten ihmisten laji.

photo blog2347_zps82bb8563.jpg photo blog2349_zpsbfb4286f.jpg
Päärynäpuuta vaivasi viime kesänä jokin ihmeen tauti tai ötökkä tms. ja se oli aika kituvan oloinen. Nyt on tulossa ainakin kukkia. Se lupaa hyvää.

photo blog2350_zps9b54a2b7.jpg
Kirsikkapuukin taitaa yltää tänä vuonna ennätysmäärään hedelmiä (viime vuonna 4 kirsikkaa?).

photo blog2351_zps6a9986f0.jpg
Tänä aamuna vasenkin puoli saunamökin edustalla oli täydessä kukassa - mutta mitä siellä tekee punainen tulppaani??

Lounaan jälkeen pyöräilin kylille jätskille. Tuliaisina herkkuja koirille - kiitos Raijalle!

photo blog2359_zps0bd63264.jpg
Tämä tyyppi oli taas todella innokas osallistumaan kaikkeen. Ei välttämättä samaan aikaan kuin minä, vaan minun jälkeen ja se on itse asiassa paljon pahempi juttu.

photo blog2356_zpsa2a9b12a.jpg
Tällä aidalla ei estetä Merliniä puuhailemasta kukkapenkissä, saan sokealle vanhalle Miklos-koiralle opetetaan kukkapenkin sijainti ja kiertäminen pitämällä sen ympärillä aitaa parin kuukauden ajan.

photo blog2365_zpsaf8b61c7.jpg
Kaupungilta tarttui eilen mukaan matkakokoa oleva sanakirja kesän reissuun. Iltapuhteina oli vielä muutamien siementen kylvö uusiin kukkapenkkeihin. Tänä viikonloppuna on kylvetty myös salaatteja, mausteita, porkkanoita ja pinaattia. Ja ehkä jotain muutakin, jää nähtäväksi.

photo blog2366_zps40b31767.jpg
Kaboom! Mölli räjäytti iltaruokansa. En tiedä mitä tapahtui, mutta se oli itsekin pöyristyneen näköinen.

Doctor's order was to only do things that make you feel good while waiting for time to pass. This was my weekend. Not all that bad.