IMG_5754.jpg

Pitkästä aikaa treenikuulumisia raunioilta näin kevätkauden aloituksen kunniaksi! Misa on ollut mammalomalla Borgåkers Super-pentueen parissa ja poissa treeneistä reilun puolen vuoden ajan mutta päätin ottaa sen nyt lennosta mukaan suoraan rauniotreeniin sen kummemmin lämmittelemättä.

Laitoin Misalle myös yhden umpipiilon, jossa katsoin alkaisiko se tarjota haukkua tai piilon raapimista tms kun ei pääse maalimiehen iholle asti. Misa osoitti hyvää tarmoa tunkeutua ja pointtasi hienosti reikiä joista hajua tuli. Kun hetkeksi pysähtyi funtsimaan mitä tekisi eikä piilosta kuulunut mitään maalimiehen liikeääntä oli se sen näköinen, että ajatus haukkumisesta kävi mielessä.

Toisella kierroksella otin sitten Misalle kaksi piiloa joilla oli tarkoitus odotella ilmaisuhaukkua. Ekalla Misa, joka vielä viime syksynä oli hyvin herkkähipiäinen eikä halunnut tunkeutua mihinkään niin että rauniorakenteet ja -elementit otti siihen kiinni, tunki tosi hyvin sisään piiloon ja se palkattiin sitten siitä.
Toisella maalimies odotti hiljaa hiljaa liikkumatta ja kyllähän se haukku sitten tulikin! Hyvin Misa tarjosi myös tänne pointtaamista ja tunkemista pienestä raosta. Selvää oli mistä hajua tulee.

Mahtavan hyvää on tuo treenitauko tehnyt Misalle - aiemmin tunkeutuminen oli sille vaikeaa mutta nyt pointtaa ja tunkeutuu oikein mallikkaasti - tästä on hyvä jatkaa ja nyt täytyy tosiaan myös jatkaa! :-)
Alla Misan treenit kokonaisuudessaan ja muutaman treenikaverin suorituksista pätkiä.

Misa has been on 'Baby leave' for over 6 months but last night I took her with me to do some rubble search training. I planned the most difficult task she has faced so far and she worked super well for her level! I even tried to see if she has the motivation to induce indication bark due to frustration at not getting all the way to the victim and it worked! I must continue training with Misa which means I have to train her the obedience and dexterity needed for IPOR trials...

 


Uppu-tolleri kurkkii piiloon
Uppu Toller has caught the scent
 


Uppu tulee piiloon
Uppu enters the hiding place

 


Misa etsii ja löytää ensimmäisen maalimiehen
Misa working on rubble until she finds the first victim


Misa etsii ja löytää toisen maalimiehen, hirmu vaikea löytää reittiä perille!
Misa working on the second victim, it is a challenge to find the way down to the victim!
 


Misan kolmas maalimies, tällä viivyteltiin piilon avaamisessa ja palkkaamisessa että näkisin mitä Misa tekee kun ei pääse heti perille asti ja saa palkkaa heti - ajatus haukkumisesta näkyy tässä jo.
Misa's third victim, here we took our time and let her work at the hiding place - I wanted to see what Misa does when she cannot reach the victim and get her reward right away. You can see how she thinks about barking!
 Iisi-tolleripoika (kummipoikakoirani) saa sukkapallon.
Toller boy Iisi (my goddog) gets his sockaball!
 


Qide rotikka piilolla. Kuolaa sataa!
Rottweiler Qide drooling, sorry, barking at the victim.

 


Misa toisella kierroksella, ensimmäinen maalimies jolla odoteltiin tarjoaako haukkua mutta palkattiin hyvästä tunkeutumisesta koska Misa tarjosi sitä ja sitä haluan vahvistaa erityisesti.
Misa on the second training round. We were waiting for a possible bark indication via frustration at not getting her reward. But in stead she tried to enter the hiding place in a way she refused to do last autumn. It is a valuable thing to work like this and what we want her to do it so she got her reward for entering the hiding place through debris in stead of barking! Good girl!Misan ensimmäinen ilmaisuhaukku tuli, kun maltettiin vain odottaa. Tunkeutumista ja perille menemisen tärkeyttä painotetaan jatkossakin, haukku vasta sitten kun ei pääse peremmälle.
Misa's first indication bark! She has not been taught to bark at the victim, she just offered it because she could not get closer to the victim/her reward. Well done.

IMG_5789.jpg
Piilossa ihan pimeässä paikassa

IMG_5792.jpg
Katse alas


IMG_5790.jpg
Katse ylös


IMG_5762.jpg
Misa maalimiehellä