Veljeni vietti nelikymppisensä tuossa naapuritalossa ja paikalle saapui koko joukko ihania vieraita, jotka ovat viettäneet useamman juhannuksen ja muunkin kesäviikonlopun täällä meidän landella lukioaikoina eli vuosia, vuosia sitten. Tosi mukava kokoontuminen tänne hyvien muistojen paikalle. Oli kiva nähdä teitä kaikkia taas! :-)

Koomisin saapuminen oli herralla, joka tuli näihin juhliin suoraan työpaikan kesäjuhlista Haminasta. Bussi jättäisi hänet pois kyydistä sopivasti matkan varrella ja minä lupasin hakea hänet autolla. Humalaisen ihmisen kanssa on joskus hyvin haastavaa keskustella puhelimitse, mutta saimme kuin saimmekin sovittua, että hän soittaa puoli tuntia ennen kuin on Söderkullassa, josta hakisin hänet. Soitto tuli tietenkin juuri kun olin saunassa ensimmäistä kertaa tänä vuonna, mutta en suotta pitänyt kiirettä sillä tämän tyypin tuntien on varmaa, että hän pärjää paikassa kuin paikassa ja löytää aina seuraa. 

Kun sitten suoriuduin matkaan, herra soitti uudelleen ja kävi ilmi, että hänet oli todellakin vain jätetty kyydistä matkan varrelle, nimittäin moottoritien laitaan josta hän nyt kulki ramppia ylös. Jossain vaiheessa vastaan kuulemma tuli kyltti "Söderkulla 2". Kun minä pääsin autolla Söderkullaan, ei hän enää vastannut puhelimeen ja yritin siinä sitten arpoa, mistä ihmeen suunnasta hän voisi olla tulossa ja mihin päin. Arvonta osui oikeaan kun summassa ajelin poispäin Söderkullan keskustasta ja pian tuttu hahmo löytyi tarpomasta tien poskesta. Näin saatiin kuin saatiinkin koko perinteinen kööri kasaan. Ja herra oli kovasti yrittänyt pummia kyytiä ja seuraa ohi ajaneilta mopoilta. ;-)   

Sää suosi ja istuimme ulkona myöhään yöhön asti. Grilli oli kuumana ja kova tuuli piti huolen siitä, että salaatti väheni joittenkin ihmisten lautasilta ihan syömättä ja siirtyi tuulen alapuolella istuvien vaatteisiin. :-D Ja jos yritti kiskoa kaksin käsin juominkeja, lähti koko lautanen sillä aikaa lentoon. Aikamoinen puhuri!

Vaatekaappiini on vuosien varrella päätynyt eri puolilta maailmaa yksi jos toinen sellainen vaateparsi ja kenkäpari, joita en käytä lainkaan joko väärän koon tai värin tai fiiliksen vuoksi. Osa on tullut tuliaisina, osa on ihan itse ostamiani yksinkertaisesti siksi, että kyseinen vaate tai kengät on olleet niin kauniit ja edulliset että olen ajatellut, että niille löytyy kyllä se oikea omistaja. Jossain vaiheessa iltaa saimmekin sitten briljantin idean lähteä penkomaan näitä aarteita eli siis leidit tuli shoppailemaan vaatehuoneeseeni ja yksi jos toinenkin vaatekappale lähti uuteen kotiin. Ihan kateellisena ja ihaillen katsoin, kuinka hyviltä ne näyttivät uusien omistajiensa päällä.  

Nukkumaan päädyin joskus kolmen maissa ja kolmen tunnin kuluttua olikin jo herätys ja lähtö Saloon koiranäyttelyyn Merlinin kanssa. Olo oli mielettömän krapulainen. Siis koko juhlaväestä minulla! Merlin oli ensimmäistä kertaa rodun paras mutta ajelin saman tien takaisin kotiin kehän jälkeen enkä jäänyt minnekään jatkokilpailuhin. Unisimmat vieraat eivät olleet vielä edes heränneet kun palasin kotiin yhden maissa päivällä. Sitten grillailtiin hieman lisää ja syötiin taas kakkua ja lähdimme biologin kanssa joelle katsomaan, olisiko siellä korentoja. Biologille kun on jäänyt mieleen ottamani kuvat upeista korennoista, mutta emme kumpikaan muistaneet, milloin niitä korentoja olisi paljon liikkeellä.

Joella sillan alla kuhisi mahtavan kauniita sinisiä korentoja - useita kymmeniä ellei satoja. Mutta värittömiä naaraita ei näkynyt kuin yksi tai kaksi. Biologi arveli, että koiraat kuoriutuvat muutama päivä ennen naaraita, joten aktiivisin korentoaika koittanee ihan lähipäivinä. Vesi oli matalalla ja kahlasimme seisomaan keskelle jokea ja ihastelimme mielettömän kauniina sinisinä kiiltäviä, ympäriinsä lenteleviä korentoja. Kun myös naaraaskorennot liittyvät joukkoon, riittää, kun seisoo hiljaa paikallaan joentörmällä ja korennot tulee ihan kädellekin lepäämään. Niissä on jotain maagista.

Illalla olisi vielä ollut rauniotreenit, mutta hupsista, olin unohtanut kokonaan sen kesäkukkatentin vai mikä ryhmäkasvitentti se nyt onkaan, ja vajaan kolmen tunnin yöunet alkoi painaa pahasti väsymyksen ja krapulaolon muodossa. Ei ollut järkeä lähteä ajamaan treeneihin, lähinnä se kotimatka väsyneenä olisi ollut turha ja typerä riski liikenteessä. Kesäkukkien tieteelliset nimet on ihan yhtä hukassa kuin viime viikollakin, koska olen unohtanut kerrata niitä eilen ja tänään ja nyt ei enää aivot toimi. Kävin ne äsken läpi kertaalleen, mutta 88 on todella monta! :-D 

Jos sinnittelisi vielä tunnin hereillä ja menisi sitten nukkumaan ja laittaisi kellon soimaan aamuviideltä ja alkaisi päntätä tenttiin... Huomenna alkaa ne sidonta- ja värioppikurssin loppukokeetkin enkä yhtään muista, mitä tehtäviä huomiselle on tiedossa ja pitäisikö niihinkin jotenkin nyt jo valmistautua. Kohta iskee stressi.

 

photo IMG_3914640x480_zps5f3ce680.jpg photo IMG3922583x601_zpsa29686be.jpg
Mopin vessatauko. Miksi mennä puskaan kun paljon vähemmällä vaivalla voi paskoa keskelle tietä? Ihanat vieraat matkalla opastetulle kierrokselle :-D


photo kasvihuoneella800x600640x480_zps9b3fb764.jpg
Joka kerta on yhtä hilpeää, kun pahaa-aavistamattomat vieraat haukkaavat innolla mandariinipuun hedelmää. On meinaan pirun kirpeää! :-D  (kuva: Kata Valosaari)
 photo IMG_3927640x480_zpsd58b6147.jpg
photo jano480x640_zps8f1e8bce.jpg
Kylmiä juomia tarjolla. Kelpaa mielihyvin Mikollekin. 

photo mikkoa640x480_zpsc497d1cf.jpg
Paikalla oli toinenkin synttärisankari, nimittäin Mikko 11 v. :-) (kuva: Kata Valosaari)

photo IMG_3933640x480_zps5f4c9f2f.jpg
Iron Maiden soi ja tukka heiluu saunan terassilla.

photo IMG3958640x449_zps9139d8f7.jpg photo IMG3964640x497_zps09833c81.jpg photo IMG_3970640x480_zpsedf05362.jpg photo IMG_3978640x480_zpsd8d09ded.jpg photo IMG3980640x439_zps353396f7.jpg photo IMG3993640x427_zps6cb40892.jpg photo IMG_3981640x480_zps96a4df77.jpg