Kyllä se nyt on selvä, että minä olen läpikotaisen syntymäkireä.

Kävin aikaisemmin säännöllisesti 1-3 viikon välein varsin pätevällä fysioterapeutilla. Useamman vuoden ajan tyyppi runnoi ja rusikoi, venytti ja naksautteli ja totesi kerta toisensa jälkeen, ettei ole tavannut toista ihmistä, jolla olisi yhtä kireä lihaskudos aina lihaskalvoja myöten.

Selkäni on ollut tosi kipeä tosi usein viime aikoina ja kun apua ei tunnu mitään kautta saavan, niin uskaltauduin tässä hiljattain käymään kalevalaisella jäsenkorjaajalla, jota ystäväni suositteli ja vakuutteli ettei se ole mikään ihmeen suitsuketyyppi tai lipevä hiplaaja. Oli ihan asiallinen kaveri, varsin sinnikäs karppauksen puolestapuhuja. Tosin minun päätä ei sen suhteen kauheasti tarvitse kääntää, koska en ole koskaan voinut yhtä hyvin kuin karpatessani. 

Tyyppi haastatteli aika tarkkaan erilaiset vaivat ja kyseli mm. onko tapahtunut jotain onnettomuuksia. Ei ole. Sitten kun hän alkoi käydä selkää ja jalkoja läpi, kokeili hän hetken aikaa vasenta polveani ja kysyi sitten, onko varma ettei ole sattunut mitään onnettomuuksia, kun hänen mielestä tästä polvesta on joskus tullut nesteet ulos. Jep, taisikin olla ihan pätevä kaveri. Ajoin vuosia sitten karting-radalla aika pahasti ulos radalta ja silloin tuo polvi sai kyllä hirmuisen tällin ja oireili tosi pitkään sen jälkeenkin. En vaan muistanut.

Tämän tyypin mielestä selkää vaivaa kierous, skolioosi, joka aiheuttaa valtaosan selkäkivuista. Monenlaista kipua tuli täälläkin koettua, mutta kivun tunne on aina suhteellista. Yhteensä käynnissä meni 2,5 tuntia normaalin reilun tunnin sijaan, koska on kuulemma niin kireä lihaskudos, että kestää tuplaten pitemmän ajan, että saa mitään vastetta käsittelyyn. Lihakset on kuin kiveä. 

- Sun selkä on kuin kova levy, voisit jäädä auton alle ja kun auton on ajanut yli, nouset vaan ylös ja pyyhit pölyt ja jatkat matkaa.

Jees. Läpikotaisin kireä tyyppi. Kukahan tän sais relaamaan?