Tiistai oli päivä, jolloin jäin kiinni viime vuoden lopulla Nikkilän paperikaupasta ostamani oman kalenterini myymälävarkaudesta Keravan Prismassa. Siihen jäänyt ihan viivakoodi-hintalapulta näyttänyt tarra olikin varashälytin, joka oli aktivoitunut. Uskoivat kyllä, että se oli minun, kun on aika nuhjuinen jo ja täynnä merkintöjäkin. Eka kerta kun tällainen osui kohdalle, ja asiaa selvitettiin kassalla oikein vartijan kanssa. Kysyivät lopuksi haluanko, että kuulutetaan että kyseessä oli väärä hälytys, mutta en katsonut sitä tarpeelliseksi.

Tänään aamu alkoi aurinkoisena. Ihana fiilis herätä aamulla, kun kalenterissa ei ollut tälle päivälle yhtään mitään merkintää. On ihanaa kun voi mennä illalla aikaisin nukkumaan kun väsyttää, nukkua aamulla pitkään jos nukuttaa, ja olla vaan. Niin pitkään kuin tässä välillä olinkin sairaslomalla kotona, niin ei se ollut lomaa, eikä kivaa, vaikka olikin yhtä lepuuttamista pääasiassa. Nyt vasta alkaa tuntua siltä, että oikeasti toipuu, lepää, kerää ja saa voimia, ja voi nauttia aikatauluttomista vapaapäivistä.  

Eilen oli sellainen fiilis, että nyt tarvii alkaa taas treenata kroppaa ja jumpata oikein kunnolla, kun tässä on lähinnä harrastettu yhdellä jalalla seisontaa viime ajat, ja mitäpä sitä muuta kuin tuumasta toimeen. Tänään on sitten perskankut niin kipeet ettei aikoihin... silloin joskus kun mutisen jotain treenin jälkeisistä lihaskivuista, pt Pete aina vastaa, että sehän on hyvää kipua, kun tulee treenaamisesta. Mutta siis... ei, ei vieläkään ole minulle kyllä olemassa sellaista asiaa kuin hyvä kipu. On ihan vaan ärsyttävää nousta ylös ja vaappua ihan ahtisaarena kunnes vetreytyy. Pitää olla jotenkin masokistinen, että siitä tykkää. 

Sen hetken kun aamupäivän aurinkoa tänään riitti, oltiin pihahommissa koirien kanssa. Istutin jo kauan sitten syksyllä ostamani sipulit maahan. Toivottavasti ilahduttavat keväällä taas väriloistollaan. Vähän tekisi mieli vielä lisää. Niin kauan kuin kelit on tällaiset, voikin hyvin vielä istuttaa sipuleita maahan. Toisaalta sitten taas nämä kurakelit alkaisi jo riittää. Pitää vissiin vaihtaa auton pysäköintipaikkaa. 

photo blog3535_zpse1b079ae.jpg

photo blog3536_zps4357254e.jpg photo blog3537_zps3d15855f.jpg 

Iltapäivällä käytiin Sarkosen kanssa mittaushommissa. Ei ole mennyt hukkaan mittausoppitunnin harjoitukset Mäntsälässä, niin hyvin sujui hommat. :-D

photo blog3538_zps2cc55334.jpg photo blog3539_zps488628c6.jpg 
Jesarista on kyllä moneen!

photo blog3542_zps6c747c7e.jpg 
Pihahommien lomassa löytyi oksaleikkurit. Niitä olenkin kaipaillut jo monesti, kun olen yrittänyt irrotella kanariantaatelin alimpia kuolleita oksia. Ei meinaan ole irronneet saksilla eikä pienillä leikkureillakaan.

 
photo blog3548_zpsf7d5f778.jpg
Kotiin tuli kannukasvi. Toivottavasti selviää talven yli. Tämä kasvi erittää sen alla roikkuviin säiliöihin makeaa nestettä, joka houkuttelee hyönteisiä. Hyönteiset jotenkin hajoaa nesteeseen ja kasvi hyödyntää ne sitä kautta.

photo blog3550_zps9883bd62.jpg
Jalat ylös ja eilinen Downton Abbey Ylen Areenasta.