blogiin3479.jpg

INHOAN hirvikärpäsiä. Metsään pitää siis varustautua sen mukaisesti. Isäni on löytänyt lähimetsästä useita isoja kantarelleja joten lähdin sieneen.

Mölli lähti mukaan karkottamaan hirvet, sudet ja karhut. Oltiin tosin hyvin hiljainen kaksikko ja jossain vaiheessa totesin, että olimme olleet ihan hipihiljaa ainakin puoli tuntia enkä minä katsellut yhtään ympärilleni, maahan vain kun etsin niitä sieniä mutta löysin koko ajan vain mielettömästi puolukoita, joten olisin hyvin voinut vaikka astua karhun varpaille ennen sen huomaamista.

Niin, puolukoita - niitä on nyt mättäät punaisenaan! Minä en tykkää puolukoista eikä niitä ole tässä huushollissa yleensä missään muodossa. No nyt on liki 10 litraa, koska eihän niitä voinut vain jättää sinne metsään. 

blogiin3484.jpgblogiin3483.jpg

Puolukoitten seassa ämpärissä on myös mustikoira, koska niitäkin oli siellä täällä paljon. Puolukoitten kerääminen on kyllä huomattavan nopeaa mustikoihin verrattuna, kun puolukoita on parhaimmillaan kokonainen kourallinen samassa ryppäässä.

blogiin3490.jpg

Niitä kantarelleja en sitten löytänyt yhtään. Ei kun yhden löysin, ja sekin kellotti keskellä polkua, pieni kuivakka kantarelli, selvästi jonkun sienestäjän korista tipahtanut. Mietinkin, oliko siinä vika - sieneen lähdetään korin kanssa ja marjaan ämpärin kanssa ja minulla oli iso tyhjä ämpäri mukana, koska jos olisin lähtenyt ilman mitään ns. säilytystilaa, olisi niitä kantarelleja varmana pursunnut ihan joka paikasta ja sitten olisin kuljettanut niitä hupussa ja saappaissa kotiin kun taskut olisi täyttyneet.

Joka tapauksessa, parissa tunnissa tuli hyvin laiskasti keräillen ja hissukseen edeten melkein kokonainen ämpärillinen puolukkaa ja satunnaiset mustikat. Ovat tuossa verannalla nyt puhdistamatta, kun en minä niillä mitään tee. Kuka haluaisi puolukkaa? Huomenna tiistaina kulkeutuisivat Helsingin keskustaan iltapäivällä kun menen Personal Training Studiolle. 
Jos ei kelpaa kellekään, täytynee pakastaa koirille talveksi kuppiin heiteltäviksi. Nyt ne syö vielä innolla viimeisiä mustaviinimarjoja ja karviaisia suoraan puskista, mutta pian nekin lopuu.

blogiin3487.jpg

Mölliselfiet :-)

blogiin3495.jpg

Lopputulos: yksi hirvikärpänen tipahti hiuksista poskelleni kun olin menossa suihkuun metsäreissun jälkeen.