Lettuja on tehnyt mieli jo pitkään. Tänään sattui eteen resepti, joka kuulosti epäilyttävän lupaavalta ja sopivalta: liikkujan letut. Näihin lettuihin ei tule lainkaan sokeria tai jauhoja. Olen allerginen banaanille mutta päätin silti kokeilla ja tankkasin antihistamiinia etukäteen. 

Vitsit, että oli hyviä ja täyttäviä! Lettujen kanssa maistui oman maan mansikat. Resepti:
2 munaa
1 iso banaani
ripaus leivinjauhetta

Lisäksi voi laittaa oman maun mukaan vaniljaa tai kanelia tai vaikka molempia. Ainekset soseutetaan sauvasekoittimella. Banaanin makeus riittää, sokeria ei tarvita. Useammalle hengelle isompi määrä taikinaa tietenkin.

photo blog4846_zps82ffe5a0.jpg 

Poljin tänään kuntopyörää samalla kun katselin dvd:tä. Nythän suunnitelma on, että vuoropäivinä polkisin ja lenkkeilisin, kun pohkeet kipeytyy lenkkeilystä mutta ei pyöräilystä. Nyt kokeillaan onnistuisiko näin. Itse asiassa poljin kuntopyörällä eilenkin mutta jaksoin vain n. 40 minuuttia ja sitten jalat sanoi, että niille riitti. Tänään jalat lopetti jo 30 minuutin kohdalla joskin tein enempi intervallitreeniä eli annoin mennä välillä ihan täböillä. 

Ihmetytti, miksen jaksa pitempään, kun viime viikolla jaksoin hyvin polkea paljon pitempiä aikoja eikä silloin jalat väsyneet noin. Illemmalla sitten istuskelin tässä koneella taas ja polvia alkoi särkeä. Fibromyalgia-kivut on jostain syystä aktivoituneet molemmissa polvissa samaan aikaan. Tilannehan onkin ollut ihan ennätyshyvä pitkään, joten kai tämä oli odotettavissa ennemmin tai myöhemmin. Ja se selittää sen, miksi jalat väsyi epänormaalin paljon.

Lähdin sitten myöhemmin illalla vielä lenkille Möllin kanssa. Tein vain lyhyehkön lenkin mutta juoksin enemmän kuin yhdelläkään aiemmalla lenkillä ja se tuntui hyvältä. Jaksoin juosta hyvin ne pätkät, mitä juoksin. Kivaa huomata oma edistyminen. 

Huomenna on taas jännittävä päivä, kun Pöpönen menee yliopistolliseen eläinsairaalaan. Siltä poistetaan haljenneet hampaat. Hammasoperaatio itsessään ei liene sen dramaattisempi, mutta nukutus on aina riski sillä Pöpönen on sydänpotilas. Valitettavasti Pöpösen oma kardiologi on vielä lomalla, mutta toivotaan, että aiemmista sairaskertomuksista löytyy riittävät tiedot rauhoituksen onnistumiseen.

Minun tuurilla Pöpöseltä on tietenkin haljennut juuri se koiran suurin poskihammas, jossa on kolmihaarainen juuri. Ien joudutaan avaamaan ns. isosti ja kaivelemaan hammasta leukaluusta asti. Hinta-arvio on sama kuin uuden koiran hinta: 700-900 euroa. Ei paljon naurata mikään osa tässä projektissa. :-(

photo blog4841_zps58a9c6e4.jpg