TäpläSpedellä riittää energiaa. Siinä missä muut kulkee kilometrin, se menee helposti kymmenkertaisen matkan.


Spede rakastaa Moppia! Moppi on kerta kaikkiaan paras ja ihanin ja sen naamaa pitää lipsutella pitkällä kielellä aina, kun mahdollista. Spede painaa 4 kk iässä jo enemmän kuin Moppi 10 v. mutta se ei johdu siitä, että Spede olisi iso, vaan siitä, että Moppi on pikkuruinen.

IMG_0298.jpg


Paikoillaan oleminen ei ole Speden vahvoja puolia. Yritin ottaa siitä yhteiskuvaa istumassa vierekkäin Mopin kanssa kun kumpikin painaa noin 10 kg. Ei onnistunut vaikka Maiju auttoi:

Paras otos:

IMG_0348.jpg


Upsii! Spede löytyi juuttuneena aitaan. Sen alla oli ikearotta jumissa toiseen suuntaan. Rotta oli menossa koira-aitauksesta ulos, Spede sisällepäin. Porttikin meillä on, mutta mitäpä siitä. Spedellä ei ollut mitään hätää, siinä se oli vaan.
Mistä pää mahtuu, mahtuu koko koira, mutta oli kyllä tiukassa! Melkein jo soittelin pelastuslaitosta apuun (kirkonkylän vpk:lla onkin eläinpelastusvarusteet) kunnes lopulta sain kuin sainkin, kolmannella yrittämällä, tungettua Speden läpi aidasta. Irti päästyään Spede sai hepulin (oli ollut jo aika pitkään paikoillaan!) ja sitten se tuli ja sanoi: Kivaa! UUDESTAAN! 

IMG_0278.jpgIMG_0277.jpg


Spede rakastaa vettä. Se kaivaa ja läiskyttää vesikupit tyhjäksi ja ihmettelee sitten, miten se nyt voi juoda kun kuppi on tyhjä. Kun Spede on yksin kotona, sillä on käytössä kaksi vesikuppia kodinhoitohuoneen lattialla, jossa on kaato ja lattiakaivo. Siellä sopii läiskytellä, tosin juomavettä ei saa lisää ennen kuin joku tulee kotiin, jos kaiken läiskyttää ympäriinsä.

Läiskyttely ja kiinnostus veteen näkyy myös siinä, että Spede rakastaa märkiä ojia. Se juoksee niissä edestakaisin tai tien puolelta toiselle, ojasta toiseen.

Ojassa on kiva seistä vatsaa myöten vedessä, kun Misa-ystävä ottaa hörppyä kuivin tassuin:

IMG_0484.jpg

Kasvihuoneella on suuri vesisaavi kasteluvettä varten. Sinnekin Spede jo ehti sukeltaa tassut ja pää edellä :-D mutta sitä ei valitettavasti ehditty saada videolle! Onneksi Spede on oppinut juomaan saaveista ilman, että yrittää joka kerta tyhjentää niitä kokonaan.

 

Lämpimänä iltana käveltiin joelle ja Spede sai tutustua isompaan määrään virtaavaa vettä. Kivaa oli!

Ensi kosketus jokeen:

Ja pieni uimapyrähdys:

Loppuun kuivatteluhepulit:


Spede on hyvin kiinnostunut kukista ja kasveista, kuten puutarhurin koiralle sopiikin. Naapuritontilla kasvava raparperi ehdittiin juuri parahiksi aidata (Spede kävi jo yrittämässä näykkiä isoa houkuttelevaa lehteä verkon raosta):

IMG_0462.jpg


Loppuun vielä yhteiskuva kaikista koiristani. Spede, Moppi ja Merlin istumassa vierekkäin:

IMG_0981.jpg

IMG_0978.jpgIMG_0980.jpgIMG_0979.jpg