photo blog5969_zps48b0023c.jpg

Herätys puoli kymmeneltä, verkkainen aamiainen auringonpaisteessa pihalla. Päivän askareitten suunnittelua. Surffailua netissä, kaverin kanssa pikainen tsätti jossa toteamme kummallakin olevan vapaapäivä ja päätämme tavata kahdeltatoista eli 20 minuutin kuluttua kahvilassa kylällä. Olen vielä yöpuvussa, mutta onneksi nopeat lähdöt onnistuu. 

Vetäessäni housuja jalkaan ja kajaalia silmiin ja huudellessani koiria sisälle, puhelin soi. Toinen kaveri sanoo, että hänellä on lemmikkipuodista myymättä jääneitä leluja ja hän ajatteli kysyä, haluaisiko Merlin ne ja voinko tulla hakemaan ne tässä lähitunteina. Totta kai Merlin haluaa uusia leluja!

Jotain vaihtareita haluan viedä, joten juoksen äkkiä kasvihuoneille ja kerään pussillisen tomaatteja ja sitruunakurkkuja mukaan. Ihme kyllä, olen kylällä kahvilassa kello 11.57. Ja puolentoista tunnin kuluttua olen Söderkullassa ja saan kaksi isoa muovipussillista pehmoleluja ja lelukopan Merlinille.

---------

Kaveri laittoi päivällä viestin: Lähde viikonlopuksi mukaan leirille, jos sulla ei ole mitään ohjelmaa. 
Vastasin, etten voi lähteä, koska kotiinjääville koirille ei ole nyt hoitajaa.
Kaveri vastasi: Kyl sä tarvitset sen italialaisen au pair -pojan!

Öö... niin minkä? Onko tästä puhuttu joskus aiemminkin? Sen italialaisen au pair -pojan? Jonkun tietyn siis? 

Piti lähettää tarkentava tiedustelu: Ai niinku se puutarhuri Täydellisissä naisissa?
Vastaus: Niin juuri.

Dääm. Kyllä kiitos! :-P Mistä niitä saa??

-------

photo blog5988_zpsf56c60d7.jpg

Merlin sai iltapäivällä kolmanneksen uusista leluista korissa omaan huoneeseensa. Merlinillähän ei ennestään olekaan pehmeitä leluja, koska se silppuaa kaiken. Sen takia sillä ei ole pehmeää koiranpetiä, patjaa tai tyynyäkään, kuten koirilla yleensä on. Sillä on omassa huoneessaan vain litteät karvaiset makuualustat, joihin se on pureskellut reikiä, ja kovaa täyskumia tms olevia leluja, joita se ei saa purtua rikki. Merlin leikki innokkaasti kaikilla uusilla leluilla ja levitti ne ympäri huonetta. :-)

Kiitos ihana Marjo, että ajattelit Merliniä! 

-------

photo blog5978_zps1f582e8f.jpg

Sain eilen kaksi isoa ämpärillistä omenoita, ja yksi tämän päivän urakka oli tehdä niistä, kurkuista ja kesäkurpitsoista kasvissosetta koirille. Kun ihmiset karppaa, niin koirat BARFfaa (bones and raw food tai biologically approved raw food) eli syövät lihaa ja luita sekä kasviksia eikä mitään viljoja. Meillä barffaa nyt Mopin lisäksi myös Merlin.

Keittiöpuuhat vaatii aina hyvää musiikkia ja laitoin Keanen konsertin tulemaan YouTubesta. Tein marjapiirakkataikinan ja laitoin sen jähmettymään jääkaappiin ja keittelin marjatäytteen ja laitoin sen jäähtymään vesihauteeseen. Sitten alkoi vuorostaan sauvasekoitin laulaa ja tein selvää ämpärillisestä omenoita ja isosta satsista kurkkuja, kesäkurpitsoita ja porkkanoita. Tuli varmaan 10 litraa kasvissosetta. Saatuani ne pakastimeen jatkoin Keanen tahdissa marjapiirakoitten kanssa ja saatuani ne uuniin, päätin tehdä sen risoton. 

Jossain vaiheessa huomasin, että aikuiset koirat haukkuivat jotain pihalla - olivat puolimatkassa vanhempieni kesätalolle, jossa ei nyt ole ketään. Huutelin niitä takaisin omaan pihaan, jolloin Moppi tuli, mutta sokea vanha Miklos paineli jostain syystä määrätietoisesti pihatien haaran ohi ja katosi näkyvistä mäkeä alaspäin.

Miklosilla on viime aikoina tullut jonkin verran "huteja" ja virhearvioita ja se on ns. tipahtanut kartalta ja törmäillyt seiniin useasti joten oletan, että nytkin se yksinkertaisesti luuli tienhaaran olevan vasta kauempana ja kääntyi sitten varmaan jossain vaiheessa aivan liian myöhään oikealle ja tipahti ojaan tms ja oli sitten hetken eksyksissä. 

Huutelin Miklosta mutta sitä ei näkynyt, joten kipitin takaisin sisälle hakemaan kengät jalkaan ja lähdin etsimään sokeaa koiraa, jonka pelkäsin ajautuvan tuonne alatielle asti ja jäävän auton alle. Minä itse olin ajautunut puoliväliin mäkeä kun näin, että Miklos on metsittyneessä rinteessä matkalla suoraan kohti taloa ja katselee sieltä välillä minuun päin sen näköisenä, että Mitäs siellä huudat, minä ainakin menen suorinta tietä kotiin. Sanoin, että mene vaan, minä kierrän täältä tietä pitkin. :-)

Sitten olikin jo ilta. Tein tänään paljon kaikenlaista ja selvästi jotain ihan väärin, koska selkään sattuu taas tosi paljon. Mutta muuten meni hyvin meni tämä päivä, ei ollut yhtään aikaa tehdä koulujuttuja. :-D Juuri äsken luin kalenterista, että olin merkinnyt siihen tälle päivälle ruotsin tehtävät. Olen pyytänyt vapautusta ruotsin opinnoista (kaksi päivää lokakuussa) ja sen seurauksena sain kirjallisia tehtäviä, joilla voin osoittaa kielitaitoni ja niitten perusteella saada sen vapautuksen. Jasså, visst måste man göra dem då.

Ei mutta teinhän minä jotain kouluhommia tänään kuitenkin - purin tällä viikolla tekemäni morsiuskimpun ja asettelin pätkityt kukat shakkipöydälle pieniin purkkeihin. ;-) Huomenna on muuten myös vapaapäivä joten lisää kahvitteluehdotuksia yms otetaan vastaan. 

photo blog5990_zps714e4dab.jpg photo blog5992_zps3c7f6638.jpg photo blog5994_zps4ff453aa.jpg