Ei ole kohteliasta sanoa pullealle tarjoilijalle "Exercise is good for you" kun hän kysyy, hakisiko meille englanninkielisen menun portugalinkielisen sijaan. Ei auta, että alkuperäinen ajatus oli, että portugalin kielen harjoittelu on hyväksi meille.

Paikallisen oppaan ymmärtäminen vaatii sinnikkyyttä ja keskittymistä. 'Tsarts' ei tarkoittanutkaan tilastoja, kuten minä luulin, eikä kuluja kuten Maiju luuli, vaan kyse oli kirkoista.

'I'm hot', vastasin, kun surffiopettajani kysyi mitkä on fiilikset, kun olin vihdoin saanut märkäpuvun kiskottua ylleni, oikeinpäin. 'I mean, not like that. I mean, I'm feeling hot', korjasin, mikä ei kauheasti auttanut asiaa. 'I mean, I'm not feeling cold'. Tyyppi myhäili vaan itsekseen.


Ryhmäselfien ajoitus ei aina onnistu.

image.jpg

image.jpgimage.jpg

Maijun herkkulautanen jossain päin Galiciaa. Kaiken se söi, ja minulla meni vatsa sekaisin. Alla pari kuvaa Porton jostain ihmeen vesitalosta. Sillä oli tosi mahtipontinen nimi ja se oli piirretty karttaan hienosti ja isolla. Puistossa, jossa Vesitalo sijaitsi, vilisi useita ryhmiä poliiseja luotiliiveissä. Kysyimme heiltä tietä Vesitalolle. Kun pääsimme perille, oli se pettymys. Aika vähän vettä ja pieni rakennus, jonne ei päässyt sisään. Kun lähdimme poispäin, pysähtyi viereisen kadun reunaan maija, josta viisi-kuusi poliisia huitoi ja neuvoi meille missä Vesitalo on. :-) portugalilaiset olivat todella upeita ja ystävällisiä ihmisiä!

image.jpgimage.jpg

Alla pari kuvaa PGaliciasta, jonne lähdimme Santiago de Compostelasta. Kiersimme rantakaupunkeja ja näimme varmasti maailman upeimpia maisemia. 

image.jpg

Yllä Euroopan ainoa joki, joka laskee mereen vesiputouksena.

image.jpg

Yllä ja alla kuvia Camino de Santiagon varrelta. Sanat ei riitä kuvaamaan luonnon ja vanhojen rakennusten kauneutta!

image.jpg

Alla olevassa kuvassa minä ryömin kolme kertaa selkävaivat parantavan ison kiven ali merenrannassa. Tuo heppu vieressä oli koko ajan vielä ekalla kierroksella, kun minä menin sen ohi kolmesti. Sillä mahtoi olla tosi paha selkäkipu!

image.jpgimage.jpg

Simpukoita, rapuja ja muita öttiäisiä tutkimassa.

Galician kierroksen jälkeen siirryttiin Madridiin. Täällä alkoi juuri Madrid Gay Parade 2016 ja kaupunki kuhisee väkeä. Ja poliiseja. Lämpöä on ollut +37 astetta päivisin ja vielä illallakin +32 astetta. Eilen illalla kannustimme Portugalin voittoon Puolasta ja tänään mentiin aamulla suoraan urheilemaan, eli soutamaan lammelle, jossa uiskenteli valtavan isoja karppeja, sorsia poikasineen ja lukuisia kilpikonnia. Urheiluteema jatkui vielä iltapäivälläkin, kun tutustuimme Santiago Bernabeun jalkapallostadioniin eli Real Madridin kotiin. Nyt illalla hotellimme lähiaukiolla järjestetään Mr Gay Pride -kilpailu, joka saa vastata tämänpäiväisestä iltaohjelmasta.

image.jpgimage.jpg

image.jpgimage.jpgimage.jpgimage.jpg

 

Loppuun vielä synttärivilkutukset isälleni, joka täytti vastikään 75  vuotta!