Luna lähti takaisin omaan kotiinsa, mutta seuraavana päivänä tilalle tuli sen äiti, Miklosin ihana siskopuoli Jida, viikoksi hoitoon pois muuttotouhujen alta. Jida on liikuttavan rakastettava ja lempeä koira. Niissä on paljon samaa viisautta ja lempeyttä Miklosin kanssa. 

Eilen kyläilemään tuli myös 8-kuinen Misa, joka tuli yökylään leikkimään Merlinin kanssa. Menoa riitti mutta kivasti kaikki tulee juttuun keskenään. Nuoriso toki laitetaan välillä pihalle painimaan, niin ovat sitten sisällä rauhallisempia. 

Kun saman katon alla oli kerrankin viisi enemmän tai vähemmän omistamaani koiraa, niin pitihän niistä ottaa ryhmäkuva. Mikä on helpommin sanottu kuin tehty. Tai no - jonkinlaisen ryhmäkuvan saa vielä melko helposti, mutta pitäisi saada sellainen, missä kaikki katsoo kameraan ja istuu hyvässä asennossa... mahdotonta!

Ensimmäinen yritys oli eilen illalla olohuoneessa:

photo blog7570_zpsad6e0ac4.jpg
Misa-pentu ei malta istua paikoillaan vaan tulee luokse heti kun kyykistyn. Merlin istuu puoli metriä muita taaempana ja näyttää pienemmältä kuin on (ja kiharalta koska on kastunut sateessa).


photo blog7572_zps61095101.jpg
Vaihdetaan Misa toiseen väliin ja yritetään uudestaan. Ei auta. Se haluaisi jo mennä leikkimään Merlinin kanssa, joka puolestaan on peruuttanut vielä taaemmas.

photo blog7568_zps80cb04a4.jpg
Tämä oli eilisen paras otos. Jalat sojottaa miten sattuu ja kaikki ei katso kameraan. Miklosin (oikealla) kuvassa kuin kuvassa ja seurassa kuin seurassa aina yhtä ylvästä olemusta ja hyvää ryhtiä täytyy kyllä kadehtia! Se varmaan kuvittelee olevansa varsinainen rantaleijona.
Tässä on siis vasemmalta oikealle Misa, Moppi (kooltaan pienin mutta ego on valtava), Jida, Merlin ja Miklos.

Tänään oli vuorossa uusi yritys ulkona paremmassa valossa ja kivemmalla taustalla. Ensin koko kööri sai purkaa energiaa:

photo blog7585_zps7e550d99.jpg photo blog7586_zps775f254a.jpg

Sitten järjestäydytään ja taas se alkaa, Misa ei pysy paikoillaan tai kyttää vaan Merliniä:

photo blog7592_zps98e2676b.jpg photo blog7595_zps5e2aad8e.jpg photo blog7597_zpsb9c1eb3c.jpg
Nämä neljä kyllä istua nakottaa paikoillaan kiltisti!
Miklos, Jida, Moppi, Merlin.

Kokeillaan toista paikkaa? Laitetaan koirat istumaan naapuritalon portaille. Laitetaan Misa taktisesti suuriegoisen Mopin taakse toivossa, että se ei uskalla tunkea sieltä pois:

photo blog7602_zps599ef695.jpg

Parempi, mutta ei vaan toimi näin.

Metsänreunassa on ikivanhat kiviportaat. Sieltä löytyi sopiva paikka viimeiseen yritykseen. Ohjeistetaan kukin koira omalle portaalle ja asettelussa edetään vanhimmasta (kärsivällisimmästä) nuorimpaan. Tämähän toimii! Kunnes Moppi vääntää haisevan vastalauseensa Jidan portaan viereen ja Jida kieltäytyy istumasta siihen. :-D

photo blog7612_zps90c93aac.jpg
No niin! Nyt kaikki pysyy paikoillaan ja katsoo kameraan!

photo blog7616_zpseb571c92.jpg
Siinä se on. Se on mahdollista. :-)

Tänään oli ensimmäinen aamu pitkään aikaan, että olisi saanut nukkua pitkään, mutta olin järjestänyt itselleni ohjelmaa minkä takia herätys oli laitettu armollisesti kahdeksaan. Misa ja Merlin kuitenkin heräsivät jo kuuden aikaan painimaan sellaisen puolen tunnin erän. Sitten oli lepoa ja sitten seuraava erä. Sitten heräsi muutkin koirat ja sitten kun kaikki hiljenivät vihdoin hetkeksi, soi herätyskello. Ihan turha yrittää kitkutella siinä sitten enää, kun ei ole mitään toivoa oikeasta nukkumisesta. 

Eilen illalla tietokonetta sammuttaessani se ilmoitti asentavansa päivityksen, älä katkaise virtaa. Jätin koneen surraamaan ja yllättäen se oli vielä aamullakin sammuttelemassa itseään. Sammutin koneen ja sen jälkeen Windows ei enää sitten käynnistynytkään. Ilmoitti vain jonkin virheen tapahtuneen päivityksessä ja pyysi jotain asennuslevykettä, jota minulla ei ole. Todella epäreilua, että Windowsin oma automaattinen päivitys aiheuttaa käyttiksen käynnistymisen rikkoontumisen! Muutaman yrityksen jälkeen oli pakko antaa periksi ja vein koneen tuohon kylille huoltoon ohi ajaessani.

Käytiin Merlinin kanssa kävelyllä Itäkeskuksessa hoitamassa asioita Helin ja hänen nuoren Alfa-koiransa kanssa. Merlin otti hissiajelut jo kuin vanha tekijä ja pisti pitkäkseen että voi nuuskuttaa lattiaa paremmin. Sitten mentiin raunioradalle suunnittelemaan sunnuntain koetta (hmm, sanoisinko ehkä sittenkin että koettelemusta). Olen kyseisen kokeen vastaava koetoimitsija ja siinä riittää haastetta, että kaikki menee sujuvasti ja sääntöjen mukaan, sillä järjestämme kerralla kaksi eri koetta eli sekä kansallisen rauniokokeen että IPOR-rauniokokeen, joissa kummassakin on A ja B-luokat.

Alunperin olimme suunnitelleet, että koska rauniokokeita on järjestetty tänä vuonna huomattavasti tarvetta ja kysyntää vähemmän, niin yritämme helpottaa tilannetta järjestämällä lauantaina kansallisen rauniokokeen ja sunnuntaina IPORin, ja sovimme, että Satu hoitaa lauantain ja minä sunnuntain kokeen. Mutta kun kuun vaihde osuu juuri tähän viikonloppuun, ei lauantaille enää ehditty anoa koetta. Silloin tuntui ihan superhyvältä idealta anoa yhdistetty koe sunnuntaille niin, että jokainen osallistuja saa itse päättää kumpaan kokeeseen osallistuu (ja koska Satu osallistuu IPOR-kokeeseen, jäi koetoimitsijan vastuu minulle). Eli kaikkiaan on suunniteltava etukäteen neljä eri kokoista koealuetta piiloineen ja koeaamuna laskettava niitten neliöt, rajattava ne lippusiimalla, rakennettava uusia piiloja yms. Delegointi, organisointi ja luottohenkilöt on avainsanat tämän superhyvän idean toteuttamisen onnistumiseen. Tsemppiä meille kaikille! :-D

Kun koesuunnitelmat oli niin selvät kuin tässä vaiheessa voi olla, lähdin käymään ystävän luona fiksaamassa hänen tietokonettaan - osaan siis todistettavasti korjata muitten tietokoneongelmia mutta en omiani - ja sain viestin, että oma koneeni on valmis haettavaksi. Käyttojärjestelmän käynnistyssektori oli korjattu ja nyt toimii taas. Tekisi mieli lähettää lasku Microsoftille...

Huomenna on vapaapäivä numero kaksi, se menee Tampereella pelastuskoirien jälkiseminaarissa, jonne tuli erikseen kutsu tämän vuotisen SM-joukkuekilpailun ryhmänjohtajille. Meillä on siellä joku oma palaveri ennen seminaarin alkua, mikä merkitsee minulle herätystä viiden jälkeen aamulla. Vapaapäivänä. Plääh. Sunnuntaina on sitten tuo superhyväideakoepäivä, mikä tarkoittaa sekin hurjan aikaista herätystä. Kalenteri itse asiassa kertoo, että ensi viikon keskiviikkona saa seuraavan kerran nukkua aamulla pitkään. Sillä ajatuksella nyt jaksetaan.

Five adorable PONs in the house makes you want to take a group photo of them, right? Easier said than done. Tried it many times and in many places. Misa, the youngest visitor, didn't want to sit still long enough. Everytime I kneeled down she ran to me! She even managed to lick the camera lens so that it got all smudgy. Or if she stayed still she stared at Merlin trying to challenge him to run away and play with her, in stead of looking at the camera. And if I made a sound to catch her attention - right, you got it! - she got up and ran to me!

Not an easy task! Finally I managed. I decided to place the dogs on old stone stairs at the back of the garden. The oldest and most patient dog was given instructions first, the second oldest next etc. It seemed to work well but then The Mop decided she needed to poo and she did it right next to Jida's spot. After that Jida refused to sit down because there was a disgusting smelly thing next to her. But finally I had them all staying still and looking at the camera, even the youngest one, Misa, who only needed to stay still for a few seconds. And I got my photo. :-)