Lissabonin lentokentällä oli taidenäyttely jalkapalloilija Cristiano Ronaldosta. Napsin kuvia joistain näkemyksistä:

IMG_2059.jpg

IMG_2064.jpgIMG_2063.jpgIMG_2062.jpgIMG_2061.jpg

IMG_2060.jpg

IMG_2068.jpgIMG_2067.jpgIMG_2066.jpgIMG_2065.jpg

Nyt kun olen katsonut EM-kisojen pelejä, niin onhan se myönnettävä, että Portugalin C Ronaldo on tosi hyvä pelaaja. Mutta joukkueessa sietäisi olla muitakin yhtä hyviä - Ronaldo tuntuu olevan yksinään kaikkialla peleissä: ensin puolustamassa, sitten keskikentällä rakentamassa tilanteita ja sitten kärjessä maalin edessä odottamassa syöttöä. Ja sitten sitä harmittaa ihan hirveästi, jos pallo ei mene maaliin. Sillä on todella kova halu voittaa!

Sveitsin maalivahti on silti ihan koko kisojen syötävin.

Valmentajista viihdyttävin on ehdottomasti Italian koutsi, joka ei meinaa millään pysyä valkoisen viivan oikealla puolella. Ja jos pallo osuu kohdalle, niin ei pysty jättämään potkaisematta sitä. Hän varmaan kokee olevansa ylimääräinen pelaaja joukkueessa, mutta mietin vaan, että kuunteleeko ne pelaajat sitä ihan oikeasti kun se huutaa ja huitoo kentän laidalla koko matsin alusta loppuun? Vain onko se vaan jotain kiusallista ns. hyttysen ininää korvissa?

Minulta kysyttiin ennen kisoja, kuka voittaa. Veikkasin, että Espanja, joskin suosikkini on koko ajan ollut Portugali (Luis Figosta lähtien). Nyt yhtäkkiä Portugali onkin finaalissa, eikä ole oikeasti edes pelannut todella hyvin kuin niiden muutamien minuuttien ajan, kun teki kaksi maalia Walesia vastaan. Kukapa olisi uskonut? :-)
Toivoin, että Saksa olisi voittanut Ranskan semifinaalissa, jotta Portugali olisi kohdannut finaalissa Saksan jonka mielestäni voisi voittaa. Ranska taitaa olla liian kova pala - Portugalin pitäisi pelata täydet 90 minuuttia yhtä hyvää peliä kuin ne muutamat minuutit Walesia vastaan. 

Mikkonen pohti reissussa, onko pelaajien lörppäshortsien alla kireämmät kiinteät alushousut, jottei lähikuvissa paljastu liikaa kun lahkeet lepattaa? Tai onko niillä jotain suojuksia haaroissa? Kuka tietää? Minä mietin, että jos niillä on ensin ne lörppäshortsit ja niissä kiinni tiukemmat alusshortsit niin pitääkö ne vielä kalsareitakin siellä alla?
Pöh, siellä Real Madridin pukuhuoneessahan näistä olis pitänyt kysyä!