photo blog7627_zpskfr6vzcb.jpg

Ette usko mikä löytyi koirien juomakupista! Ehkä pienin ikinä rupikonnan poikanen! Kuppi oli tyhjä ja nappasin sen ylös ja ajattelin pestä kunnolla kun oli niin limaisen ja roskaisen näköinen. Juuri kun olin aikeissa avata hanan huomasin, että isoin roska liikahti. Katsoin tarkemmin enkä ollut uskoa silmiäni: siinä oli pienen pieni sammakko! Istui ja tuijotti minua suurin silmin. Voi luttana mikä söpöläinen!

Sammakko on varmaan takertunut ulkona Mikon tai Möllin otsatukkaan tai partaan ja laskeutunut siitä juomakuppiin kun koira on huljutellut partakarvojaan siinä juodessaan. Muistankin nähneeni Möllin juoneen juuri tuosta kupista antaumuksella muutamaa tuntia aikaisemmin. Konnanpoikanen pääsi turvallisesti ulos ja kuppi perusteelliseen jynssäykseen.

photo blog7628b_zpsai8ycnnx.jpg

I picked up the dogs' empty drinking bowl today and decided to give it a thorough wash as it was all slimy and dirty with some rubbish and dirty-beard-water in it. I was just about to open the tap as I noticed that a piece of 'rubbish' moved - taking a closer look it turned out to be a really really tiny frog! Looking at me with BIG eyes, scared. My gosh, it was sooo cute! 

The tiny little frog must have gotten tangled in Miklos' or Merlin's beard and traveled indoors. I remember Merlin having a long drink from that particular bowl a couple of hours earlier - maybe that was when the tiny frog descended into the water bowl? :-D I took it gently back outdoors.

 

photo blog7631_zps2jmtit8b.jpg
Haapaperhonen, Limenitis populi. Iso kuin mikä - Suomen suurimpia päiväperhosia.

Fillarilenkki numero 2 takana. Kävin kaupassa pyörällä. Edellisen lenkin lukemat saattaa itse asiassa olla vähän vääriä, koska matkamittarissa oli väärä renkaan koko. Nyt se on korjattu ja lukemat pitänee paikkansa.

Tänään käytössä oli kevyempi, lämpimämmän sään kypärä ja siihen tietty sävy sävyyn hanskat. ;-) Kyllä kannatti sovitella ja säätää niitä kypäriä oikein pitkän kaavan mukaan kaupassa, nämä on nimittäin tosi hyviä molemmat. Ei yhtään heilu eikä paina. Ei huomaakaan, että on kypärä päässä.

photo blog7633_zpsybgsvcb6.jpg
Ilma (ja ilme) eri kuin viimeksi. :-)

photo blog7639_zpsks8xzk5s.jpg

Tänään pyöräilin silleen enempi hissukseen ja mukava hissuttelu- ja maisemienkatseluvauhti näyttäisi olevan 17-18 km/h. Siistiä pari vuotta sitten valmistunutta kevyenliikenteenväylää riittää meidän kotitien (hiekkatie) alusta aina Nikkilän keskustaan asti.

photo blog7643_zpsnhrmyeap.jpg
Viimeisen suoran kiihdytykset. Joskus tämä on varmaan sitten se normaali ajovauhti?

 

photo blog7654_zpsjngnbrk5.jpg
Keskivauhti tänään siis reilut 17 km/h ja tuntuma oli että ajelin leppoisan rauhallisesti.

Bike ride no. 2: went to the grocery store in the local village by bike. The weather was just right for bicycling and this time I was in no hurry, just enjoying the lovely countryside scenery and taking it easy. I'm trying to get back to better physical condition which is a long process, this is just the beginning.

 

Kotiin tullessa, oli se sitten autolla tai kävellen tai pyörällä, mieli lepää aina näissä maisemissa mäen päälle noustessa. Minä niin tykkään asua täällä. 

photo blog7652_zpstojottj3.jpg photo blog7653_zpsudtwmfnl.jpg
Osaseepra. Joinain päivinä kokovartaloseepra. :-O