Pennut ovat nyt yhden viikon ikäisiä. Neljä pyöreämassuista nassukkaa. Normaali painonnousu pikkupennuilla on kaksinkertaistaa syntymäpaino ensimmäisen viikon aikana ja aika hyvin on siihen nähden mennyt. Tässä vaiheessa pennuille on myös muodostunut jo ns. työnimet.

Pennut luottavat minuun yhtä lailla kuin koiraäitiinsä, mikä on tosi liikuttavaa, ja kun nostan pennun reippaalla otteella käteen, se kellottaa siinä kiltisti ja mukisematta ihan kuten Miina-äidinkin nostellessa pentuja (mitä se ei enää onneksi tee kauheasti eikä ole enää yrittänyt viedä pentuja suussaan mukanaan pihalle). Päivittäiset punnitsemiset tapahtuvat sujuvasti muuten, paitsi taikinakulho jossa pennut punnitsen alkaa käydä urospennulle pieneksi! Tässä he ovat: 

 

blog2077pilkku.jpg
"Minusta tulee vielä NÄIN iso!"
Tämä on Pilkku-tyttö, syntymäpaino 270 g ja nyt painoa on 500 g.

 

blog2083laikku.jpg
Hei vaan kaikille!
Tämä on Laikku-tyttö, syntymäpaino oli 220 g ja nyt painoa on 480 g.

 

blog2089t%C3%B6p%C3%B6.jpg
"Tadaa! Mä en oikein mahdu tähän!" ja rapatessa roiskuu. Ainoa poika on onnistunut sotkemaan itsensä kakkaan juuri ennen kuvaussessiota.
Täplä-poika painoi syntyessään 320 g ja nyt painoa on 590 g.

 

blog2091bonus.jpg
Tämä kiltti pikkunassukka mahtuu yhdelle kädelle vielä ihan hyvin. 
Bonuspentu painoi syntyessään 180 g ja nyt se painaa 360 g eli yllättäen se on kaksinkertaistanut syntymäpainonsa viikossa.

Miina-äitikoira voi hyvin. Se ulkoilee Mölli-veljen kanssa vapaana lähipelloilla juoksennellen lyhyitä aikoja päivittäin sekä ottaa useamman lumikylvyn päivässä piehtaroimalla aitauksessa. Välillä se tulee sisään koko naama aivan lumessa ja partakarvoja tarvii vähän puistella ovensuussa. Miina osaa ilmaista itseään erinomaisesti ja sen kanssa on helppo tulla toimeen koska se ymmärtää todella paljon puhetta ja minun on helppo ymmärtää sitä. 

 

The puppies are 1 week old now and they have all just about doubled their weight at birth - including the little Bonus puppy. They seem to be doing well; rather quiet and content. Mummy dog Miina goes out for short walks with her brother Merlin and enjoyes bathing in the snow rolling on her back several times a day.