Eilen käytiin raunio-osuuden jälkeen istumassa stadionin katsomossa seuraamassa pari tottelevaisuus- ja ketteryyssuoritusta, että tuli ns. kuviot tutuiksi ja minusta oli erittäin mielenkiintoista seurata arvosteluja (myös raunoilla), koska itse opiskelen parhaillaan juuri tämän lajin tuomariksi. Samalla saatiin ajatukset nollattua ja siirrettyä hienosti onnistuneesta raunioetsinnästä seuraavaan kisan osioon.


Illalla käytiin kävelemässä lähikadut valloittaneilla markkinoilla, ostettiin kaikenlaisia herkkuja ja pidettiin taas pitkän pöydän ääressä tiimipalaveri ja lyötiin lukkoon tämän päivän aikataulut ja menemiset (kuka ulkoiluttaa koiran ja missä välissä, missä vauva on milloinkin, kuka ajaa ja ketkä milloin ja mihin jne). Taisi siinä viinipullokin kavereilla aueta.

Tänä aamuna herätys oli seitsemältä ja oli ihan mielettömän vaikeaa nousta, koska illalla meni aika myöhään ja edellisenä aamuna kello oli soinut jo 5.30. Kirsi oli kuulemma herännyt jo kahdelta yöllä ja sen jälkeen ei ollut tullut uni silmään, joten Kirsi oli tehnyt mielikuvaharjoituksia yöllä oikein urakalla.

Aamiaisen jälkeen huutelin Kirsille "17 minuuttia lähtöön", "5 minuuttia lähtöön" jne kunnes istuimme autossa matkalla kohti stadionia. Siellä oli odottelua edellisen kahden koirakon suoritusten ajan ja sitten Kirsi ja Iines pääsivät tekemään suoritustaan unkarilaisen Attilan parina.

photo IMG3036_zpsf9307a1c.jpg photo IMG3042_zps93626100.jpg photo IMG3057_zps3d64bf00.jpg

Valitettavasti kauko-ohjauksessa (pöydillä) tuli pari käskyä liikaa mikä maksoi paljon pisteitä liikkeen arvosanan tippuessa ala-puutteelliseksi. Seuraamisessa Iineksen kontakti välillä tipahti, mistä näissä kisoissa tietenkin rankaistiin reippaasti pisteissä. Niiden lisäksi tuli joitain pieniä virheitä ja epätarkkuuksia siellä täällä. Tikkaat, tynnyrisilta ja paikallamakuu olivat kuitenkin hienosti erinomaiset ja niin yhteispisteet tottelevaisuudesta oli 72 p. (max. 100 p.) mikä merkitsi Kirsille ja Iinekselle hyväksyttyä lopputulosta ja sijoitusta parivaljakon ensimmäisissä MM-kisoissa. Todella hienoa! Paljon onnea! Kisat jatkuu vielä kaksi päivää, joten lopullinen sijoitus selviää vasta sunnuntaina.

Eilen raunioilla Kirsi ja Iines tekivät todella mainion suorituksen saaden 175 p. (max. 200 p.). Kirsi sai moitteita valitsemastaan taktiikasta, jossa oli pieni ristiriita esitetyn skenaarion kanssa - ansa johon lankesi todella moni muukin kisaaja ja josta menetti paljon pisteitä.

Kirsi lähetti Iinestä ainoastaan alussa ja löytöjen jälkeen. Iines työskenteli raunioilla itsenäisesti kattaen rauhallisesti ja varmasti liikkuen koko alueen hyvinkin nopeasti. Puolen tunnin työskentelyajasta ei tullut käytettyä kuin ehkä kolmannes kun kaikki maalimiehet oli löydetty. Iines sai ilmaisuista ja maalimiestyöskentelystä arvosanoiksi kerran Erinomaisen ja kaksi kertaa Erittäin hyvän. Koiran liikkumisesta tuli myös Erinomainen, muista osioista taisi tulla arvosanaa Hyvä.

Kirsi malttoi erinomaisesti antaa koiran työskennellä itsenäisesti raunioilla liikkuen, kuten iporissa on toivottavaa, kutsumatta sitä turhaan luokse ja ilman toistuvia uudelleenlähetyksiä tai ohjaamatta ja käskyttämättä sitä liikaa, ihan niin kuin oli etukäteen suunniteltu. Edellisenä aamuna olinkin nähnyt raunioilla heti aamulla kultaisennoutajan hienoa ohjaustyöskentelyä, jossa koira ei enää oikeastaan näyttänyt etsivän tai ilmaisevan tai tekevän juuri mitään itsenäisesti; se vain totteli ohjaajan ohjauksia ja komentoja ja saikin arvostelussa heikon arvosanan itsenäisyydestä ja huomautuksen siitä, että keskittyi ohjaajaansa, ei löytämään maalimiehiä - harmillista muuten hienosti liikkuvalta ja hyvän oloiselta koiralta.    

Koirakot, jotka löysivät ripeästi ja lyhyessä ajassa kaikki maalimiehet, joutuivat suorittamaan vielä erillisen lähetystehtävän, jossa ohjaajan piti saada lähetettyä ja ohjattua koira tuomarin osoittamaan kohtaan raunioalueella, jo löydetyn ja ilmaistun piilon ohitse. Kirsi lähetti Iineksen kohdetta kohti mutta Iines kaarsi kauas oikealle. Tuomari sanoi, älä hermostu, meillä on paljon aikaa, jolloin Kirsi tarkan lähettämisen sijaan vain huitaisi kädellään rennosti suuntaa Iinekselle ja Iines juoksi suorinta reittiä juuri sinne minne pitikin. ;-)

Harmillisesti Iines kävi etsinnän aikana kerran pissalla radalla ja siitä tuli tietenkin pistevähennyksiä, ilman sitä tulos olisi ollut n. 180 pistettä. Ylipäätään Kirsi ja Iines tekivät todella hienoa työtä. Yksi piilo, jonka Iines ilmaisi erittäin hyvin, tuli ilmaistuksi eilen vain yhden toisen koiran toimesta ja tänään sitä ei ollut ilmaissut kukaan iltapäivään mennessä. Piiloja vaihdeltiin aina muutaman koirakon välein ja oli aivan sattumaa, kelle tämä todella vaikea piilo osui. Mikään muu käytetty piilo ei osoittautunut yhtä vaikeaksi.     

Nyt on kisasuoritukset ohi ja sekä kilpailija että valmentaja voi rentoutua ja nauttia muitten suoritusten katsomisesta ja kisatunnelmasta sekä turistina olemisesta seuraavat päivät. Tänään kun tultiin alkuillasta hotellille, sain valmentajan oman vapaahetken kun muut lähti ulos markkinoille ja syömään ja minä jumppasin ja makasin kylvyssä ja join teetä ja söin suklaata (siellä kylvyssä) ja soitin Keanea niin lujalla kuin mitä koneesta lähti. Vinkkinä muuten, ei kannata laittaa porealtaan porehärveleitä päälle ennen kuin ne on ihan kokonaan veden alla.

 

photo IMG3062_zpsf216ac72.jpg photo IMG3061_zpsf2dd72df.jpg