Lähdettiin ajamaan kohti Riikaa ja kansainvälistä koiranäyttelyä pe-aamuna aikaisin. Asiaa pikkuisen hankaloitti se, että oikea käteni oli kipsattu edellisenä päivänä mutta onneksi matkassa oli kaksi muutakin kuskia, vaikka menimmekin minun autollani. Kolme ihmistä ja kolme koiraa häkkeineen aiheuttivat pientä ahtautta - ikävä tuli tilaihme Mersua! Niinpä mukaan ei saanut ottaa isoja laukkuja vaan tavarat piti pakata litteästi ja hajautettuina pieniin pussukoihin.

Kaikki tarpeellinen taisi muuten tulla kuitenkin mukaan, paitsi Riikan kartta joka jäi työpöydälleni sekä Baltian kartat navigaattoriin. Navigaattori kyllä oli minulla mukana mutta täysin hyödytön koska siinä oli Skandinavia ja keski-Eurooppa. No, ei huolta - Via Baltica vie Riikaan ja sinne päästessä voi ostaa kartan ja etsiä hotellin siitä. Hotellin nimi oli osuvasti Cheap & Good Apartments ja se olikin ehkä ihmisten osalta ensimmäistä ja koirien osalta jälkimmäistä. 

Ensimmäinen etappi oli Pärnu, jossa ei ollut ristin sielua missään. Liekö pääsiäinen ja pitkäperjantai niin pyhiä, että porukka istui kotona tai kirkossa? Ei vaan pilkillä! Ylitimme joen siltaa pitkin ja jäällä oli varmaan useita satoja pilkkijöitä. Siellä ne kaikki oli. Pääsiäispilkki?

Löysimme lopulta yhden auki olevan ruokapaikan. Onneksi oli kaverit mukana, niin sai pihvin paloiteltua sopiviksi suupaloiksi. Itse paloitellessa oli suuri riski, että koko pihvi luiskahtaa ja lentää jonnekin naapuripöytään. Sujui se syöminenkin sentään jotenkin vaikkei käsi taivukaan ranteesta.

photo IMG1960_zps2e585396.jpg

photo IMG1961_zpsfdf366ef.jpg

Jälkiruoaksi oli valittavana creme bruléta ja pashaa. Otin molempia. Eestiläinen pasha oli erilaista kuin suomalainen: löysempää ja siinä oli isoja marmeladin ja pähkinän palasia joukossa.

photo IMG1962_zps8ccc242e.jpg

photo IMG1963_zpsd007cc7c.jpg
Mikkonen tykkäsi creme brulésta.
 
Illansuussa Riika lähestyi ja pysähdyimme huoltoasemalle ostamaan kartan. Asiakkaat tiesi tässäkin maassa myyjiä paremmin asiat ja niin löytyi hotellimme sijainti kartalta. Saimme vielä neuvon, mitkä tiet oli yksisuuntaisia ja miten hotellille kannattaa ajaa. Hyvin löydettiin perille ihan ydinkeskustassa sijaitsevaan hotelliimme. Monen vuoden jälkeen oli ehkä ihan virkistävää toimia paperikartan avulla, etenkin kun itse en ajanut lainkaan niin sain toimia kartanlukijana tuon tuosta. 
 
Huoneemme sijaitsi viidennessä kerroksessa ilman hissiä. Portaat oli korkeita ikivanhoja kiviportaita ja matkalla kadulta huoneeseen piti avata neljä lukollista ovea, joihin kaikkiin kävi eri avain. Matkatoverimme ilmoitti heti alkuunsa, että hän ei kävele yhtään ylimääräistä kertaa näitä portaita, se on kerralla huoneeseen ja sieltä pois eikä mitään ramppaamista. :-D
Hotellin pitäjä oli kova juttelemaan, joskin puolet sanoista tuli muulla kielellä kuin englanniksi. Esimerkiksi liikennevalot olivat semaforo (italiaa). Veimme osan tavaroista huoneeseen sillä aikaa kun kuski odotti ruuhakisen kadun reunimmaiselle kaistalle pysäköidyssä autossamme. Jos tilaa olisi ollut, olisimme kuulemma myös voineet laittaa auton parkkiin poikittain tien reunaan.
Kävimme iltalenkillä koirien kanssa jokivarren puistossa, jossa olen kävellyt joskus aiemmin PON-koirain kanssa. Taisi olla Möllin äidin kanssa Latvian voittajanäyttelyssä pari vuotta sitten. Pientä iltapalaa nautimme vielä kahvilassa, jossa oli runsas valikoima erikoiskahveja ja kaakaoita. Maiju valitsi juoman, jossa oli mansikkaa pohjalla.
 

photo IMG1968_zpsc5f7ddbb.jpg

Illan päätteeksi veimme auton maksulliseen valvottuun parkkiin ja kiipesimme yläkertaan koirinemme. Yhtään häkkiä ei tarvittu huoneeseen, koska kukaan ei suostunut niitä kantamaan sinne. :-D Pienen rymsteerauksen jälkeen saatiin Pötkökoiralle oma loossi ja Mölli kytkettiin sängynjalkaan, muuten ne olisi viilettäneet villisti ympäri huonetta varmaan läpi yön. Maiju uutterasti pesi Möllin ja Junekin kintut. Iltalenkillä koirat oli likaantuneet mustaan liejuun (koksiin?) kylkiä myöten.

Huomasin, että vaihtovaatepussukkani oli jäänyt autoon mutta ei tarvinnut niitäkään lähteä hakemaan. 3. kerroksesta olisin vielä lähtenyt mutta viimeiseen kerrokseen nousu oli tappavaa. :-D

 photo IMG1971_zpsc9747717.jpg

Minä lajittelin jossain vaiheessa kolikkoni euroihin ja lateihin ja laitoin ne eri paikkoihin, sitä en sitten tiedä tarkalleen miten niin kävi mutta siinä taisi samalla lipsahtaa kolikko jos toinenkin kipsin sisään. Ilma oli todella raaka ja kylmä tuuli puhalsi ja tuntui, että ulkona ollessa kipsi jäätyi sisältä ja hohkasi jääkylmää ihan luuhun asti. Lisäksi kättä särki, koska kipsi painoi jotenkin pahasti. No, ne oli siis ne kolikot. Selvisi pari päivää myöhemmin. :-D
 
Huoneessamme oli vedenkeitin, jossa ei ollut lainkaan on-off-nappulaa vaan se porisi aina kun piuha oli seinässä. Kun otin piuhan pois seinästä, irtosi sen lisäksi jotain muutakin.
 
photo IMG1973_zps751045f8.jpg
Upsista!
 
photo IMG2077_zpsa5dfa738.jpg
"Room with a view"

Lauantaina näyttelyn jälkeen menimme Lidoon syömään. Menimme keskustan Lidoon, joka on melko pieni - keskustan ulkopuolella oleva Lido on aivan valtava kompleksi. Lidossa ideana on että voi itse kerätä mitä haluaa ja maksaa vain niistä - ja valinnanvaraa on käsittämättömän paljon.
 
photo IMG2034_zps14bf2736.jpg
Mikkonen löysi herkullisen jälkkärin, josta on puhunut jo kahden vuoden ajan. Lusikka kävi ennätysvauhtia!

photo IMG2039_zpsa663e178.jpg
Kova selostus mitä kaikkea siinä onkaan.
 
Iltalenkillä löytyi Junekin oma auto ja nettiosoite.
 

photo IMG2052_zpsa9db78f9.jpg

photo IMG2057_zps823d771b.jpg

photo IMG2061_zps31f5962f.jpg

photo IMG2063_zps1672a07c.jpg

photo IMG2067_zps2c304869.jpg

photo IMG2071_zps57347e78.jpg
photo IMG2075_zpsd9b8941a.jpg
 
Kylmä oli. Laitoin kipsin päälle sukan, kun ei hanska mahtunut. Ei kyllä auttanut kauheasti.
 

Sunnuntaina kotimatka alkoi puolen päivän maissa. Ajoimme Tallinnaan viettämään odotteluaikaa Rocca del Maren ostoskeskuksessa. Sieltä löytyi kevään ensimmäiset mansikat, joita ei tosin olisi mansikoiksi tunnistanut jos olisi laittanut silmät kiinni ja maistellut...

photo IMG2100_zpse053e13c.jpg

photo IMG2103_zps505a92f1.jpg
Maijun salainen pahe paljastui: Elton!
 
photo IMG2105_zpsb2c3986a.jpg
:-D
 
Kotona olin puoli kolmen aikaan su-ma-yönä. Kiitos tytöt erinomaisesta seurasta!!