Flunssa on nyt selätetty ja kuntoilut saa luvan jatkua täysillä taas. Hyvä ajoitus, koska viikon päästä ollaan Barents Rescue 2013 -harjoituksessa Norjassa. Barentsinmeri on siis siellä Lapin takana, Lapin yläpuolella, Lapista pohjoisnavalle päin - tosi pohjoisessa siis ja minä inhoan kylmää ja kosteaa ja sitä siellä varmasti on! Lennämme puolustusvoimien koneella Tromssaan ja siitä sitten lähtee ns. pimeä harjoitus. Varmasti tulee olemaan mielenkiintoinen kokemus.

Puutarha tuottaa yhä täysillä tomaatteja ja kurkkuja. Uusia tuskin enää tulee, mutta paljon keskeneräisiä on vielä kypsymässä. Tässä tämän päivän saalis:

photo blog6138_zps572e54b5.jpg

Tuo iso Russian black -tomaatti painaa puoli kiloa! Mansikoita tulee yhä jonkin verran, mutta maku ei ole ihan sama kuin alkukesällä.

Mansikat maistui kuitenkin varsin hyvin kakunpalan kanssa. Kävin ihan itse ostamassa sen paikallisesta kahvilasta kotimatkalla kun arvasin, ettei kukaan muu minulle mitään huomionosoituksia tuo. 

photo blog6150_zpsdf5ba435.jpg
Hyvää syntymäpäivää minulle siis.

Arvatkaas mitä sadevesikaivosta löytyi vielä illalla? Pikkuruinen rupikonna. Yksinäinen reppana, joka tarvitsi kovasti apua päästäkseen pois. Sekin oli ihan puhki mutta hetken levähdettyään pysyi tolpillaan kun kuvasin sitä kädessä. Jossain vaiheessa ilme muuttui konnamaisen ilkeäksi ja se oli siis selvästi toipunut. :-D

photo blog6123_zpsf3f28637.jpg photo blog6127_zps6dfa9b7c.jpg photo blog6130_zps4c2ac89d.jpg photo blog6134_zps0d46846a.jpg

Rupisammakoita on nyt laskettu vapauteen kolmisenkymmentä. Siinä riittää koirilla lipsuteltavaa kun tulee kylmät ilmat ja konnat kohmettuu ihan kankeiksi tuohon pihatielle.

photo blog6146_zpsbca6c3a0.jpg
Rakkaat tyypit.