Työkaveri sanoi että on huomannut, että torstaisin myymälässä käy eniten pahantuulisia ihmisiä. En itse ole tuota huomannut, sen sijaan tänään oli mainio päivän piristys. Liikkeeseen tuli vanha nainen ja keski-ikäinen mies. Mies tuli suoraan kassalle, jossa käytiin seuraava keskustelu:

Mies: Anteeksi, onko teillä siiliä?
M: Anteeksi mitä?
Mies: Siiliä. Siilimaustetta.
M: Siiliä?
Mies: Niin. Siilimaustetta. 
M: Siis siili, niin kuin se eläin?
Mies: Niin, siili... niin kuin se eläin.
M: No ei ole. En ole sellaisesta kuullutkaan.

Mies meni vanhan naisen luokse ja hyllyn takaa kuului seuraava keskustelu:

Mies: Ei ole siiliä täällä.
Vanha nainen: Ei ole mitä?
Mies: No sitä siiliä.

Vanha nainen: Siiliä??? Mitä siiliä. Tssshhhiliiiä!

Silloin minulla sytytti.

M: Tarkoittaako rouva kenties chiliä? Sitä on tuossa vastapäisessä pöydässä.

Ja kyllä rouva tarkoitti chiliä ja oli tyytyväinen kun sai sitä. Hetken päästä sama mies tuli kassalle melkoisen punakkana ja kysyi nyt, onko meillä mangoa. Sitä ei oikeasti ollut, ei missään muodossa tai millään ääntämyksellä.

Pienestä se siis on kiinni: lyhyestä tai pitkästä iistä, ässästä ja suhuässästä tai ts-äänteestä. Ja joskus lehdistä: tänään puhelimessa oli asiakas joka sinnikkäästi tenttasi, onko meidän siniviuhkissa harvat vai tuuheat lehdet. Kukaan työntekijöistä ei ollut koskaan tietoisesti nähnyt harva- tai tuuhealehtistä siniviuhkaa, eikä osannut vastata asiaan. Onko harva sellainen, että siitä näkyy selvästi läpi, hento ja ohut? Vai onko se se mitä meillä on? Ja onko tuuhea sitten taas joku täysin läpitunkematon pöheikkö josta ei kukatkaan enää erotu? Vai onko se sitä mitä meillä on? Paha sanoa kun ei ole vertailukohtia. Ja oli muuten pitkä puhelu (jota minä seurasin onneksi vain vierestä).

Tänään EA-toimenpiteet kohdistui itseeni kun isoa lasivaasia pestessäni se halkesi käsiin ja viilsi sormen auki. Terävä lasi tekee kyllä tosi puhtaan ja syvän viillon. Ei muuta kuin kunnon huuhtelu ja painoin takaisin kiinni vaan. Yllättävän pitkään ja paljon valui mutta nyt illalla näyttää siltä että menee nätisti kiinni sellaisenaan. Pitääpä muista käyttää hanskoja nyt muutaman päivän ajan maata kaivellessa.