Tänä aamuna se iski: matkakuume. Tai sen tajuaminen, että tällä viikolla mä lähden reissuun

Vaikka itse asiassa en toki lähde tällä vaan vasta ensi viikolla, mutta olen elänyt tänään koko päivän maanantaita eli huomista eli ensi viikkoa jolloin kyseessä olisi 'tällä viikolla' – sinänsä mitätön pikkuseikka mikä päivä ja viikko nyt oikein on, kunhan tulevana perjantaina nousen koneeseen. Jee :-D

Ihan vaikea uskoa, että nyt reissuunlähtö pian oikeasti koittaa. Toisaalta se merkitsee sitä, että pian ollaan jo puolessa välissä kesää, ja siis missä se kesä oikein on???
Olen seurannut ahkeasti säätiedotuksia. Maltalla ja Sisiliassa on ollut sielläkin nyt melko koleaa: vain +23 … +25°C. Mutta perjantaina sielläkin lämpenee ja lämmöt nousee kymmenellä asteella. Kyllä sitten tarkenee. :-) Villasukat voi varmaan jättää kotiin?

Koska nyt on kalenterin mukaan kesä niin minähän en mitään sukkia käytä enää. Pitkiä kalsareita kyllä välillä vielä ainakin toukokuussa ja tarvittaessa kesäkuunkin puolella, mutta sukkia ei kesäkuussa enää käytetä ja niin voi jatkaa pitkälle syksyyn asti. Ja siis villasukkia ei lasketa tässä tapauksessa sukiksi eli kun tulee kotiin töistä ja ottaa sandaalit jalasta pois, voi laittaa villasukat tilalle. Muita sukkia ei sitten tarvitakaan ennen lokakuuta.

Reissuun lähdön lähestymisen tajuaminen tänä aamuna sai aikaiseksi sellaisen sisäisen hyvän mielen virneen, että se heijastui näköjään ulospäinkin. Töissä työkaverit ihmettelivät miten olen niin iloisen ja tyytyväisen oloinen kunnes tajusivat, että Malta ja Italia odottaa minua. En minä mitään virnistellyt, mutta se hyvän mielen hehku vaan näkyi läpi. Minkäs sille sitten mahtaa?

Työkavereista puheenollen, minä tykkään heistä kaikista tosi paljon. Tänään oli tosi mukava ja leppoisa päivä töissä ja ei ole yhtään ottanut aivoon olla koko juhannus torstaista sunnuntaihin töissä. Asiakkaitakin on käynyt tasaiseen tahtiin ja on ollut ihan mielekästä tekemistä. 

Äkkäsin tuossa jonkin aikaa sitten kirjakaupassa pokkarin nimeltä 'Revenge Wears Prada - The Devil Returns'. Se on tietenkin jatko-osa kirjalle 'Paholainen pukeutuu Pradaan'. Koska luin tuon ekan osan vasta viime tai toissa vuonna (elokuva odottaa vielä katsomista) ja tykkäsin myös samaisen kirjailijan (Lauren Weisberger) teoksesta 'Viime yönä Chateau Marmontissa', piti tämä uusin kirja myös hankkia ja lukea. 
Jatko-osa harvoin yltää alkuperäisteoksen tasolle ja niin kävi nytkin – samaa ahdistusta, hektisyyttä ja huumoria oli tavoiteltu mutta ei aivan saavutettu. Ja jälkeenpäin jäin miettimään, kuka pääsi kostamaan ja kelle? Olin itse ajatellut, että Andy kostaisi Mirandalle, mutta Mirandahan on paholainen ja pukeutuu Pradaan joten kirjan nimen mukaan hän oli kostoretkellä – mutta saiko hänkään loppujen lopuksi kostetuksi Andylle?

Tuon kirjan jälkeen aloitin uuden ('It Happened in Venice'), joka vaikuttaa kyllä niin huonosti kirjoitetulta, että tekisi mieli jättää kesken. Uteliaana ihmisenä olen kuitenkin sinnikkäästi lukenut sivun jos toisenkin joka ilta odotellen, josko se siitä vielä paranisi. Ei ole parantunut, mutta uni on tullut melko nopeasti. :-)

Viime aikoina onkin nukuttanut tosi paljon - en tiedä miten unta on riittänytkin niin pitkiksi pätkiksi öisin ja aina illalla nukuttaa jo todella aikaisin. Välillä päivälläkin nukuttaisi päikkäreitten verran. Olen kuitenkin mielestäni käynyt nukkumaan viime aikoina aina niin, että olisi mahdollista nukkua 7-11 tuntia ja luulisi sen riittävän. Ja olen saanut nukuttuakin (minuksi) harvinaisen hyvin. Pitäisi varmaan saada syötyä vielä vähän enemmän joka päivä, niin jaksaisi paremmin - vaan eiköhän tuo korjaannu reissussa. :-)

 

photo blog22062014_zps4a6acf55.jpg

Cannot wait until Friday and the flight to Rome... and to Malta... and an adventure in Sicily next week. I have a sunny and good feeling glowing inside me - something really exciting and great ahead of me! It's already keeping me warm and on a good mood dispite the constant rain and cold weather we have in Finland this June. ;-)