Merlin meni viime viikon ajaksi hoitoon Onnenkoiraan Hyvinkäälle. Kun soitin perjantai-iltana matkalla Tampereelle kysyäkseni, miten Möllillä on mennyt, oli hoitolassa vihdoin ymmärretty ennakkotietoihin antamani kuvaus "hidas":
 Ei se taida olla oikein missään tilanteessa sähäkkä, hoitolan pitäjä sanoi. Bingo!

Möllillä oli kuulemma mennyt oikein hyvin, ei ollut huutanut tai riehunut omassa loossissaan ja oli innokkaasti ulkoillut hihnalenkeillä tyttökoirien kanssa.

Poissa ollessani Merlin kävi myös PONien erikoisnäyttelyssä Heinolassa. Tämä oli mielenkiintoinen projekti. Heitin Facebookissa vähän vitsinä, että haluaisiko joku viedä Möllin erkkariin kun en itse pääse. Sanna ilmoitti, että hän voi hakea Möllin hoitopaikasta ja viedä sen takaisin, jos joku muu esittää sen näyttelyssä. Kikka ilmoitti, että hän voi ottaa Möllin kyytiin jostain kehä ykkösen tai kolmosen varrelta tai ainakin tarjota sille häkkipaikan näyttelyssä.

Mikkonen olisi Möllin kätilönä (joka nukkui huoleti sillä aikaa kun Mölli syntyi ja heräsi sen kitinään) tavallaan ollut velvoitettu hoitamaan koko keissin, mutta hän oli menossa olutfestareille (!!! siis absolutisti joka ei ole koskaan pitänyt oluesta - mutta tämä on niin epäuskottava selitys että se on jo uskottava). Mikkonen kyllä poti asian johdosta huonoa omaatuntoa ja järjesti Tiinan Möllille handleriksi näyttelyyn. Hoitolassa luvattiin pitää Mölli siistinä ja pestä sen jalat edellisenä iltana ennen nukkumaanmenoa.

Niin oli koko Mölli erkkariin -paketti kasassa, joten lähetin ilmoittautumisen. Useampi ihminen on raportoinut minulle Möllin käyttäytymisestä näyttelyssä ja erityisesti Sannan sanat lämmittivät mieltä - jos useammalla PONilla olisi sellainen luonne kuin Möllillä, olisi tämä rotu varmaan paljon suositumpi - ja pääasia olikin, että Merlin sai hyvän ja erittäin kasvattavan kokemuksen: aina on joku joka huolehtii ja sanoo mitä tehdään, ventovieraittenkin ihmisten kanssa voi luottaa siihen että aina pidetään huolta eikä tarvii hötkyillä tai pelätä.

Erikoisnäyttelyssä oli ollut ilmeisen kosteat tunnelmat. Merlin sai nuorten luokassa Eri3. Kaksi sen isovanhemmista osallistui veteraaniluokkaan: Piki sai Eri2 ja VeeA oli hienosti rodun paras veteraani ja toiseksi paras narttu. VeeAn poika Pomppu puolestaan oli rodun paras. Lämpimät onnittelut kaikille ja kiitos Sanna, Kikka ja Tiina!

I was travelling last week and Merlin stayed in a dog hotel for the whole week. They said he had been good, calm and friendly. I had told them he is a Houdini so they decided not to leave him in the outdoor fences unattended so he had gone for walks on a leash with female dogs and liked it a lot. 

I had entered Merlin to the official PON Breed Specialty. A friend picked him up at the dog hotel in the morning of the show day and drove to the show place where another friend had arranged him a crate, and a third friend groomed him and showed him in the ring, and then the first friend drove him back to the dog hotel again. Really heart-warming how people are so friendly and helpful! :-)

Lots of people have reported to me how Merlin was calm and happy at the show place and showed himself nicely. I think the most important lesson for him was to learn to travel with people he didn't know and to trust that there is always someone who takes care of him. 

Merlin got Exc3 in the breed specialty. Two of his granparents were shown, too: granpa Piki got Exc2 in veterans and grandma VeeA got BOB Veteran and 2nd best bitch. VeeA's son Pomppu took jackpot being Best of Breed. Big congratulation to everybody and thank you Sanna, Tiina and Kikka for all your help with Merlin!

 

photo blogmerlin_left_zps51350533.jpg
Nuorten luokka, Merlin vasemmalla.


photo blogerkkari_hilupon3_zps07ece720.jpg
Tiina ja Merlin


photo blogerkkari_hilupon2_zpsf048e79f.jpg
Tiina ja Merlin


photo blogPiki_UM_zpsa079b6fb.jpg
Eri2 / Exc 2 
C.I.B. Borgåkers Olen Pikku-Dee "Piki"

photo blogbouncyBall_1_zpsa45489c8.jpg
ROP / BOB
C.I.B. Borgåkers VeeA's Bouncy Ball "Pomppu"

Kuvat / photos: Ulla-Maija Nikko, Elli Heinilä