Kelloa on koeteltu. Se on ollut ostamisesta lähtien ranteessani. Myös uidessa, koska myyjä sanoi sen olevan vesitiivis mutta että ehkei nappuloita kuitenkaan kannattaisi painella veden alla. 

Saunominen ja uiminen vuorotellen kahtena peräkkäisenä päivänä oli kuitenkin liikaa kellolle. Toisen päivän iltana huomasin, että kellon näyttö oli ihan huurussa ja pisaroissa. Sisäpuolelta. 

Odottelin muutaman päivän, mutta kosteus kellon sisällä ei tuntunut vähentyvän yhtään. Heiluttelin ja pyörittelin kelloa, mutta ei sieltä mitään vettä tullut ulos. Odottelin vielä pari päivää, mutta kellon näyttö ei hälvennyt vieläkään. Kellosta oli tullut käyttökelvoton. Se toimi kyllä, mutta huurun ja pisaroitten läpi ei nähnyt mitä se näytti.

Mietin, mitä voisin tehdä. Ehkä apu löytyisi sieltä, mikä vian oli aiheuttanutkin? Lämpö - mitä jos kuumentaisin kelloa niin, että kosteus haihtuisi? Mitäänhän ei enää ollut menetettävissä ja kellossa on ainakin vuoden takuukin. Aloin föönata kelloa hiustenkuivaajalla. Kello kuumeni ja kuumeni ja lopulta näyttö kirkastui! Se toimi!

Puolen tunnin ajan. Sitten kello oli jäähtynyt ja kosteus tiivistynyt näyttöön taas. Pohdin oikeasti hetken kuinka kauan joutuisin föönaamaan, jotta kaikki kosteus haihtuisi kokonaan pois kellosta. KAUAN. Sitten laitoin yhden patterin päälle oikein kovalle ja viritin kellon roikkumaan juuri sen yläpuolelle yöksi. Tepsi. Aamulla minulla oli kirkkaasti näkyvä kello (ja todella kuuma huone) käytössä ja sellaisena se on pysynyt jo monta päivää. Valot ja kaikki nappulat toimii. Ihan itte korjasin. :-)

 

photo blog5087_zps036d4008.jpg

Voisiko tässä olla käynyt niin, että nyt löytyi ensimmäinen minun käyttöä kestävä kello? Mistähän löytyisi vielä minua kestävä puhelin??