Nyt se alkoi taas: kaikki hajoaa ja menee rikki. Viimeksi meni tyyliin lasiovi, mikroaaltouuni, tietokone ja puhelin viikon sisään kaikki.

Nyt on hajonnut kamera. Se on kestänyt vuosien ajan erinomaisen toimintakelpoisena vaikka se on pudonnut, kastunut, sen sisään on mennyt hiekkaa, sen linssinsuojus on lakannut toimimasta jo vuosia sitten, salama toimii hyvin satunnaisesti ja näyttöruutu on niin naarmuuntunut, ettei siitä enää erota paljoakaan. Silti se on ottanut erinomaisia kuvia ja etenkin tosi hienoja lähikuvia. Ja sitten yks kaks yllättäen se vaan lakkasi toimimasta ollessaan keittiön pöydällä. Ihan ilman mitään draamaa.

Ja nyt on hajonnut myös auton takaikkuna. Ei mikään pieni naarmu tai halkeama, vaan siis ihan koko ikkuna. Se on säpäleinä vähän joka paikassa: maassa niin ettei koiria voi laskea juoksemaan pihalle vapaana, ja auton sisällä kaikkien treenitavaroitten joukossa. Ja tehän tiedätte, kuinka paljon roinaa minun autossani on. Voi paskan paskan paska.

Seuraavaksi hajoaa varmaan lopullisesti minun selkäni. Issias-kipu on pahentunut todella paljon yhtäkkiä ja autossa kestää nyt istua sen 15-20 minuuttia ja sitten jomottaa jo todella pahasti. Teoriatunnit koulussa on tuskaa ja ehdin jo tänään päivällä ilmoittaa koulussa etten tule huomenna edes yrittämään istumista luokassa kokonaisen teoriapäivän ajan. Eilinen ja tämä päivä sujui hyvin, kun seistiin ja liikuttiin kun tehtiin kimppuja ja asetelmia. Ei ollut mitään ongelmia.

Vaikka eihän minulla nyt sitten huomenna edes ole autoa, millä mennä kouluun. Tai on sellainen, missä on tosi hyvä ilmastointi ja nyt on aikalailla liian kylmät olot sellaiselle. Siitä eteenpäin saan sitten käyttööni toisen auton, mutta se on automaattivaihteinen ja olen ajanut sellaisella viimeksi joskus ehkä neljä vuotta sitten Ruotsissa, kun oltiin kaverin autolla reissussa. Silloin piti sitoa vasen jalka kiinni kuskin oven hantaakiin koiran hihnalla ja siltikin meno oli aika töyssyistä.

Kylmästä puheenollen. Jep, toivoin kylmää, mutta miksi sääherran aina pitää liioitella? Ensin sataa koko alkutalven ihan liikaa vettä, niin paljon, että tiet ja pellot ja parkkipaikat muuttuu mutavelliksi johon autot juuttuu. Ja sitten pam! laitetaanpa noille saman tien -19 °C pakkasta. Vähempikin riittäisi. Vaikka ihan pari astetta. Enää puuttuu se metri lunta kahdessa päivässä. Kyllä nyt masentaa ja harmittaa ja... voiii paska.

 

photo blog14012014_zpsb8ca14ca.jpg
58 minuuttia ja 5,3 km ja -15 °C. Puolen tunnin reippaan kävelyn jälkeen nousi hiki pintaan, eli aika viileää oli. Möllillä alkoi kahdesta tassusta vuotaa pikkuisen verta, joten piti päättää lenkki suunniteltua lyhyempään. Anturoista löytyi reikä ja viilto, liekö terävä jää ja lumi rikkonut ne vai oliko astunut johonkin pahempaan, en ainakaan huomannut. No joka tapauksessa yksi - kaksi - hajonnutta asiaa lisää.

The evening walk today was 58 minutes, 5.3 km and the temperature was -15 °C. Merlin's pads started to bleed a little in two spots so we had to return sooner than planned. I guess it was the completely frozen ground and hard and sharp ice and snow on the ground that cut his pads open - or maybe he had stepped on broken glass or something - I didn't see it happen. 

photo blog10012014b_zpsadd50777.jpg 
Mopin mielipide näistä keleistä on selvä. Hän on ihan itse järjestellyt itselleen sopivan lämöisen ja pehmeän nukkumapaikan. Tästä voisi ottaa mallia.
The Mop states a clear opinion about going out when it is either wet and muddy or this cold. Her arrangement of cushions and blanket looks very appealing!