Minullahan on se periaate, että sinä aikana, jonka kasvimaa tuottaa kasviksia, en niitä kaupasta osta - käytännössä touko-kesäkuusta lokakuun lopulle. Pitää vaan syödä aina sitä, mitä kulloinkin on ja olla tyytyväisenä vegeomavarainen.

Tomaatteja ei oikein vielä tule - ehkä yksi kirsikkatomaatti kolmen päivän välein - ja kurkkuja tulee noin yksi päivässä. Niiden sesonki on vasta kaukana edessä. Sen sijaan mausteita ja salaattia on vaikka muille jakaa ja nyt tulee myös paljon pinaattia ja mansikoita.

Tänään tuli kerättyä iso taikinakulhollinen mansikoita viidessä minuutissa, enemmänkin olisi ollut ja myös tosi paljon jo yli menneitä, koska en eilen kerännyt mansikoita lainkaan. Mansikkamaalla pitäisi kykkiä nyt aktiivisesti vähintään kerran päivässä.

Basilikasta voisi tehdä taas pitkästä aikaa pestoa ja laittaa sitä sopivina annoksina pakastimeen. Olisi oman maan valkosipuliakin pestoon. Nostin nimittäin yhden sipulin kokeeksi ja kyllä se oli ihan oikea valkosipuli. Vitsit miten hyvä idea (josta ei ole niin mitään muistikuvaa) olikaan laittaa ne tulemaan viime syksynä! Vielä kun tietäisin, mistä ihmeestä olen saanut istukassipulit??

Tänään siis syödään salaattia, pinaattia ja mansikoita. Koska tomaatteja ei ole ja mansikoita todellakin on, voi mansikat ihan hyvin laittaa salaattiin tomaatin sijasta.

 

photo blog1142_zpsc028f786.jpg
Lähtökohta.

photo blog1143_zps53c3da08.jpg
Ja tällainen annos siitä tuli. Rehuja on oikeasti ihan valtava kukkurallinen. Suorastaan torni. Vesimeloni ei ole omaa tuotantoa (vielä!). Lisänä on muutama siivu ankkaa ja pari lusikallista pesto rossoa. 

Pinaatin kypsentämistä pitää vielä harjoitella. Niistä tuli mustahkoja ohuita lastuja. Ei kuitenkaan palaneita, ihan hyviä, mutta en ole nähnyt missään tarjottavan pinaattia mustahkoina ohuina lastuina. Enkä vieläkään ymmärrä, miksi ihmiset hehkuttaa pinaattia. Minun pinaattilastuissa maistui vain siihen laittamani mausteet, ei mikään muu. Mikä ihme siinä menee pieleen? Miten se oikeasti pitäisi tehdä? 

Vähän kaivertaa, että kaikki lautasella ei ole omaa tuotantoa. Kyllä tarttis saada sellainen kesäkanala. Saisi munia aina keväällä ja alkukesällä ja sitten paistia loppukesällä ja syksyllä. :-p Viimeistään ensi kesänä!

(Burp. Söin koko satsin. Ja siltä tuntuu.) 

One of my principles is to be self-sufficient when it comes to veggies and fruit during the summer season. Well, usually all the way to late October really. Little by little it doesn't feel like enough anymore. I feel like I want... chicken. A small chicken house with a few hens. Wouldn't that be nice?